Studentbyen Sandefjord

Det er både enkelt og hyggelig å være student i Sandefjord. Det er kort vei til det meste, enten du skal en tur i butikker, besøke restauranter og uteliv, trene, eller ønsker å gå deg en tur i skog og mark.

Sandefjord ligger perfekt til for et godt liv som student. Byen med sine 70 000 innbyggere ligger idyllisk ved den vakreste skjærgården og de dypeste skogene i Andebu, Kodal og Stokke området.

Byen har et rikt tilbud av idrett, musikk og kultur. Uten å fornærme noen kan vi nevne Sandefjord Fotball, Runar Håndball, Sandefjord Håndball, musikkbarer, Hjertnes Kulturhus og flere av landets beste kor og musikkmiljøer.

Sandefjord har også et levende bysentrum, med mange unike butikker, kafeer og restauranter. Flere steder får man studentrabatt ved fremvisning av studentbevis, for eksempel på restauranten Huset i Thor Dahls gate. Midt i sentrum finner man kjøpesenteret Hvaltorvet med mer enn 54 butikker og spisesteder, og det er på toppen av dette bygget Gokstad Akademiet ligger. Les gjerne mer om våre nyoppussede lokaler.

Restauranten Huset ligger i Thor Dahls gate. Foto: Josefine Holth

Byens uteliv blir også hyppig brukt av studentene, for eksempel i forbindelse med Fadderuka i begynnelsen av høstsemesteret og fast stipendpils èn gang i måneden. Sandefjords store sommerfestival Fjordfesten er også populær blant studentene.

Sandefjord er «kortreist» med fly fra Torp, ferger til Sverige og Danmark (Larvik) og kun 1,5 time på motorvei eller med tog til Oslo.

Det er vesentlig billigere å bo som student i Sandefjord sammenlignet med andre storbyer i Norge. Gokstad Akademiet vil hjelpe alle så godt vi kan med spennende aktiviteter og tilbud som gjør hverdagen bedre for våre studenter.

«Tenk Stort, Tenk Sandefjord» er byens motto. Les mer om hvorfor her.