UX-design

UX-design

Opptatt av gode brukeropplevelser?  Studér UX-design og skap brukervennlige produkter, apper, nettsider og tjenester.
Les mer om studie
Søk på studiet
UX-design

Kort om utdanningen

UX-design, som står for User Experience Design, er en ettårig fagskoleutdanning innen brukeropplevelse og design.

Utdanningen fokuserer på opplevelsen en bruker har i sitt møte med digitale produkter, enten det er en tjeneste eller et system. Her handler det om å optimalisere brukeropplevelsen og gjøre dette så intuitivt og sømløst som mulig. Den gode brukeropplevelsen avgjøres av hvor godt elementer fra UI-design er implementert.

Ved å studere UX-design vil du få praktisk opplæring og relevant kunnskap om samspillet mellom design og teknologi, og vil kunne skape personlige og intuitive interaksjoner med brukere.

Les mer om utdanningen under nøkkelfakta.

Nøkkelfakta

Studiestart: August 2024
Varighet: 1 år (2 semestre)
Studiepoeng: 60 studiepoeng
Grad: Fagskolegrad
Pris campus: 48.000,- per semester
Pris nett: 38.000,- per semester
Sted: Sandefjord, Nettstudie

Dette lærer du:

Studerer du UX-design på Gokstad Akademiet vil du lære å skape brukervennlige produkter, apper, nettsider og tjenester. I studiet UX-design vil du lære blant annet:

 • Brukeropplevelse
 • Grafiske verktøy
 • Animasjon
 • Webutvikling
Hvorfor bør du søke?

Daglig forholder vi oss til opplevelser knyttet til digitale produkter, tjenester eller systemer. Derfor har UX og brukeropplevelsesdesign blitt en stadig viktigere del av webdesign og utvikling av nye digitale produkter og tjenester. Er du interessert i å forbedre denne totalopplevelsen, er UX-design det rette studiet for deg.

Ved å studere UX vil du få kompetanse og kunnskap om samspillet mellom design og teknologi. Du vil lære om arbeidsmetodikk og prosesser, prosjekthåndtering, design, samt ulike verktøy og teknikker i arbeidet med UX-design og brukeropplevelse.

Studiet, UX-design, er praktisk rettet med fokus på å skape brukervennlige digitale produkter, som apper, nettsider og tjenester. Etter fullført utdanning vil du ha større forståelse for brukeren behov, verdier og begrensninger.

Jobbmuligheter

Analyser fra IKT Norge viser at det frem mot 2030 vil være behov for 40.000 flere sysselsatte med IKT-kompetanse i Norge. For å kunne møte den store digitale omstillingen i samfunnet, vil det ifølge IKT Norge være behov for å øke antall studieplasser innenfor IKT-fag kraftig. Dette relativt nye fagområdet er i sterk vekst, og det er et stort behov for å tilby utdanning innen dette feltet.

Etterspørselen for kompetanse innen fagområdet UX-design, eller brukeropplevelsesdesign, er allerede høy. Mange bedrifter har problemer med å rekruttere medarbeidere med spisskompetanse innen UX-design, derfor er det gode muligheter for å få jobb rett etter studiene.

Etter fullført utdanning kan en UX-designer jobbe med blant annet:

 • Utvikle digitale løsninger
 • Universell utforming
 • Informasjonsdesign og X-reality
 • Prosjektarbeid knyttet til brukeropplevelsesdesign

Næringslivet jobber kontinuerlig med å tilpasse seg en teknologi i utvikling, noe som gjør at stillinger og beskrivelsene av disse er dynamiske.

Som UX-designer vil du kunne jobbe med og i ulike typer bedrifter som spesialiserer seg på digitale løsninger: Design- og kommunikasjonsbyråer, mediehus, inhouse-markedsavdelinger, samt med digitale produktutviklere og programvareutviklere.

 

 

Oppbygning og studiemodell

Utdanningen er både praktisk og teoretisk, og gir studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter knyttet til UX-design.

Studiet inneholder følgende emner:

 • Emne 1: HTML og CSS (15 stp.)
 • Emne 2: Design (7,5 stp.)
 • Emne 3: Javascript 1 (7,5 stp.)
 • Emne 4: Javascript 2 (7,5 stp.)
 • Emne 5: Arbeidsmetodikk (7,5 stp.)
 • Emne 6: Brukeropplevelse (15 stp.)

 

Undervisningsspråk: Norsk, men gjesteforelesninger på engelsk kan forekomme.

Pensumlister blir gjort tilgjengelig ved skolestart. Studentene er selv ansvarlig for å skaffe nødvendige pensumressurser tilhørende denne utdanningen (Dette kan være både bøker og/eller digitale pensumressurser som f.eks. nødvendig programvare).

Opptakskrav

Det er to måter å tilfredsstille opptakskravene til studiene:

 1. Formell kompetanse
 2. Realkompetanse

Kontakt skolen for nærmere informasjon rundt vurdering av realkompetanse.

Se komplett beskrivelse av opptakskravene for dette studiet.

Godkjenninger og studielån

Våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Dette gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån til skolepenger. Hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen, ut fra deres vilkår.

Lurer du på hvor mye du kan få utbetalt for å studere UX-design? Få mer informasjon om hvor mye du kan få utbetalt på Lånekassens sider.

Alle våre utdanninger er offentlig godkjent av NOKUT.

Foruten studieavgiften, så må alle studenter regne med et engangsgebyr for registrering på 2900,- som faktureres når du takker ja til studieplassen din, samt et semesterbasert eksamens- og administrasjonsgebyr på 990,- som faktureres i starten av hvert semester.

Opplev studiehverdagen på campus i Sandefjord

Som student på vår moderne campus i Sandefjord, blir du en del av et sosialt fellesskap med kort vei til både faglærere og medstudenter.
Velg studiested!