Om Gokstad Akademiet

Gokstad Akademiet tilbyr moderne og fremtidsrettede fagskoleutdanninger innen IT, design, markedsføring og ledelse.

Vår historie

Fagskolen Gokstad Akademiet ble grunnlagt i Sandefjord i 2020 av gründerne Atle Bjurstedt og Simon Elvestad, med Bjurstedt som rektor og daglig leder.

Deres visjon var å etablere en høyere utdanning i Sandefjord som kunne bidra positivt til både byen og næringslivet. Sandefjord manglet et lokalt utdanningstilbud på høyere nivå, og de ønsket å gi sandefjordinger og vestfoldinger muligheten til å ta relevante utdanninger uten å måtte flytte fra regionen. Samtidig så de et økende behov for nye, fremtidsrettede utdanninger som kunne møte næringslivets krav. Som fagskole har Gokstad Akademiet en unik evne til å snu seg raskt og utvikle utdanningstilbud direkte tilpasset arbeidslivet.

Gokstad Akademiet har hentet sitt navn fra den historiske Gokstadhaugen i Sandefjord, der det berømte Gokstadskipet ble avdekket i 1880. Gokstad var en gang et viktig handelssentrum i vikingtiden, kjent for sin innovasjon, handel og forbindelser med omverdenen. Denne historien inspirerte oss da vi etablerte fagskolen i 2020, med Salg, ledelse og markedsføring og Digital markedsføring som våre to første utdanninger. Digitaliseringen av både salg og markedsføring representerer nåtidens handelsvei og knytter tradisjonen til moderne teknologi og kommunikasjon.

Navnet Gokstad Akademiet reflekterer vår ambisjon om å bygge bro mellom tradisjon og moderne kompetanse, og å skape en arena for fremtidsrettet utdanning som knytter mennesker og næringer sammen – akkurat som Gokstad en gang var et knutepunkt for handel og samarbeid.

I 2023 startet vi også med nettstudier, noe som gjør at utdanningene våre ikke bare støtter lokalt næringsliv, men også kan komme hele Norges arbeidsmarked og næringsliv til gode.

Gokstad Akademiet tilbyr i dag en rekke utdanninger innen blant annet IT, design, salg og markedsføring med fysisk undervisning på campuser i Sandefjord og Oslo, samt fleksible nettbaserte studier som kan tas fra hvor-som-helst.

 

Studer fremtidens fag på Gokstad Akademiet.

Om campus

Gokstad Akademiets campuser i Sandefjord og Oslo er moderne, lyse og tilrettelagt for et inspirerende læringsmiljø.

Med topp fasiliteter, fleksible arbeidsområder og sentrale beliggenheter, er alt lagt til rette for både faglig utvikling og sosialt samhold.

Hos oss får du muligheten til å kombinere praksisnær utdanning med et inkluderende studiemiljø – perfekt for deg som vil bli en ettertraktet spesialist i arbeidslivet.

Les mer om campus
nettstudier

Om nettstudier

Nettstudier er studier på nett, uten krav om fysisk oppmøte til forelesninger eller klasserom.

Kvaliteten på utdanningen er den samme som på campus, du fullfører på normert tid og vitnemålet du sitter igjen med etter endt utdanning er identisk.

Bli nettstudent og bli en nyttig spesialist!

Les mer om nettstudier

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvor ligger skolen?

Gokstad Akademiets hovedkontor og campus i Sandefjord:

Gokstad Akademiet
Torget 7
3210 Sandefjord

Campus i Oslo:

I Oslo er vi samlokalisert med Sonans i Pilestredet 56, på Bislett.

Avdeling Stavanger:

I Stavanger er vi samlokalisert med Sonans i Olav V gate 1 midt i Stavanger sentrum.

Avdeling Porsgrunn:

I Porsgrunn er vi samlokalisert med USN på adressen Kjølnes Ring 56, 3918 Porsgrunn

Avdeling Trondheim:

I Trondheim er vi samlokalisert med Prima Lade som ligger i Fridheimveien 1.

Hvor mye koster det å studere hos Gokstad Akademiet?
  • Studieavgift: Ordinær studieavgift er på 48.000,- (campus)/ 38.000,- (nett) per semester. Dersom du får gratis studieplass finansiert av fylkeskommunen, slipper du å betale studieavgift – men du må likevel betale øvrige avgifter, samt for pensumressurser tilknyttet ditt studie. Om du har fått en gratis studieplass kommer det frem av kontrakten din.
  • Registreringsavgift: 2 900,- Dette er en engangsavgift du betaler ved opptak.
  • Administrasjonsavgift: 1090,- per semester. Denne avgiften inkluderer blant annet kostnader tilknyttet ordinær eksamensgjennomføring, lisenser, studentbevis og medlemsskap i ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter).
  • Pensumressurser tilknyttet utdanningen du har valgt (inkluderer både digitale og trykte ressurser) – Dette kjøper du selv. Husk at mange programvarer kommer i rimelige eller gratis studentversjoner. Sjekk gjerne også ut muligheten for å kjøpe brukte skolebøker for å spare kostnader. 

Ved ønske om f.eks. bytte av studie/studiested, ønske om å ta eksamen på nytt o.l. vil det tilkomme egne gebyrer for dette. 

Kan jeg kombinere studier og jobb?

Det er absolutt mulig å kombinere studier med jobb, men hvor mye man har kapasitet til å jobbe ved siden av vil være veldig individuelt. Per nå tilbyr vi kun heltidsstudier, hvilket innebærer at man må følge normert studieløp med 30 stp. i semesteret – og det er ikke mulig å ta studier hos oss på deltid. 

Har du behov for å jobbe mye, så kan nettstudier være riktig for deg ettersom det gir deg fleksibiliteten til å legge opp dagene som det passer deg best. Da kan du jobbe på dagtid og studere på kveldstid hvis du ønsker det. 

På nettstudier er det lagt opp til en ukentlig 2-timers samling på nett med liveforelesning mellom kl. 18-20. For de gangene man eventuelt ikke har anledning til å følge nettsamlingene live – så vil man få anledning til å se forelesningen i opptak på et senere tidspunkt.

På campus er uka som hovedregel lagt opp med 3 undervisningsdager og 2 selvstudiedager. Selvstudiedager kan man disponerer som man vil. Mange studenter som jobber ved siden av velger å bruke studiedagene på å jobbe, for så å ta igjen selvstudie på kveldstid og i helger.  

Fordi vi ønsker å lose deg vel gjennom studiet har vi satt et krav om at man ikke skal ha mer enn 50% udokumentert fravær fra oppsatte forelesninger/samlinger gjennom semesteret. Dette gjelder både på nettstudier og på campus, og en evt. jobb ved siden av må gi rom for dette.

Er du student på studieformen «nettstudier med fysisk samling» er det kun krav om obligatorisk oppmøte på alle fysiske samlinger, dvs. èn kveld i måneden – totalt ca. 9 per skoleår. På øvrige digitale samlinger er det ikke obligatorisk oppmøte.

Hvordan er studentmiljøet på Gokstad Akademiet?

Studentmiljøet på Gokstad Akademiets campuser er ikke så stort. Det kan derfor oppleves som et trygt og oversiktlig miljø der det er lett å bli kjent med andre. Hvert skoleår sparkes i gang med en Kickoff, der studentene kan møtes i uformelle omgivelser og legge et godt sosialt grunnlag for resten av skoleåret.

Flere ganger i året inviterer skolens Læringsmiljøutvalg (LMU) også til hyggelige sammenkomster i skoletiden som f.eks. julegrøt, påskelunsj, vafler eller lignende. I tillegg skjer det aktiviteter i regi av studentene selv, som f.eks. padel-treninger og jevnlige studentkro-samlinger på ulike utesteder i Sandefjord.  

Har man lyst er det stort rom for studenter til å ta nye initiativ eller engasjere seg i eksisterende studentgrupper som gir både sosialt påfyll og praktisk erfaring gjennom året. Man kan for eksempel melde seg inn i studentteam som jobber med skolens sosiale medie-kanaler, som ambassadører på messer og arrangementer eller med å utvikle skolens nettbutikk.   

Nettstudenter

For nettstudentene oppleves studentmiljøet annerledes ettersom kontakten med medstudenter foregår digitalt. Det blir lagt opp til digitalt gruppearbeid som en del av studiene, og om man ønsker og er litt frempå – så kanskje man finner andre nettstudenter i området som ønsker å møtes for fysiske kollokviegrupper i blant?

For studenter som deltar på studieformen «Nettstudier med fysiske samlinger», er det lagt opp til månedlige fysiske samlinger med klassen. Det bidrar til et nærere klassemiljø og gjør det enda litt lettere å bli kjent med de andre på studiet ditt. Kanskje kan man gjøre noe sosialt sammen etter samlingene?

Hvordan ser timeplanen ut?

Hvilke dager din klasse skal ha undervisning vil komme frem av ukeplanen som legges på Moodle i god tid før skolestart. Nærmere informasjon om emner og rekkefølgen på disse, samt eksamensdatoer vil bli informert om ved skolestart.

Har du flere spørsmål? 

Kontakt oss

Våre samarbeidspartnere: