
Backend-programmering
Har du interesse for teknologi og IT, og syns det virker spennende å bygge løsninger for fremtiden?
Det finnes flere typer utviklere, blant annet frontend- og backend-utviklere.
En backend-utvikler jobber med det som ikke er synlig, som gjør at alt fungerer. Det kan for eksempel være administrering av databaser og håndtering av servere.
Det beste med å være backend-utvikler er at du får være med å utvikle kjernen i applikasjonen. Det er nemlig der alt det viktige skjer. Du får være med på et bredt spekter av teknologi og det er stadig nye utfordringer
Nøkkelfakta
Dette lærer du:
- Programmering og programvareutvikling
- Design
- Algoritmer
- Objektorientert programmering
- Databaser
Backend-programmering passer for dem som har en bakgrunn innen teknologi, og som gjerne har en genuin interesse for teknologi og IT. En god backend-utvikler må beherske et bredt spekter av rammeverk, og motiveres av å lære seg ny teknologi.
Behovet for backend-utviklere er stort, og jobbmulighetene er kjempegode. Du kan jobbe i alt fra privat sektor til offentlig sektor.
Backend-programmering passer for dem med en genuin interesse for teknologi og IT, og som liker å jobbe med kjernen i IT-baserte løsninger. Som Backend-utvikler jobber du med det som ikke er synlig, som gjør at alt fungerer. Det kan for eksempel være administrering av databaser og håndtering av servere.
Du vil i dette studiet få kompetanse om programmering og programvareutvikling, objektorientert programmering, databaser, design og algoritmer.
Behovet for backend-utviklere er stort, og jobbmulighetene er kjempegode. Du kan jobbe i alt fra privat sektor til offentlig sektor.
Studiet er lagt opp svært praktisk. Du jobber med emnene slik du vil gjøre i en jobbsituasjon. Det vil være praktiske oppgaver, øvelser og cases underveis.
Studiet har følgende emner:
1 år
- Grunnleggende programmering
- Design
- Programvareutvikling
- Algoritmiske modeller
- Objektorientert programmering og operativsystemer
2 år
- www.teknologier og Cloud teknikker
- Datamodellering, databasesystemer og grafikkprogrammering
- Robusthet og skalerbare tjenester
- Avansert programmering og programvare og sikkerhet
- Fordypningsprosjekt
Det er to måter å tilfredsstille opptakskravene til studiene. Disse er formell kompetanse eller realkompetanse.
Formelle opptakskrav
Opptakskravene for formell kompetanse er generell studiekompetanse gjennom fullført og bestått treårig videregående utdanning.
Det godkjennes også yrkesrettet utdanning med fagbrev.
Opptak på bakgrunn av realkompetanse
Søkere som ikke tilfredsstiller opptakskravet for formell kompetanse, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse. Minimumsalder for opptak på bakgrunn av realkompetanse er at søker fyller 23 år i løpet av året det søkes opptak. Opptakskomite som består av rektor og daglig leder foretar realkompetansevurdering. Rektor fatter vedtak om opptak på bakgrunn av realkompetanse. Realkompetansen vurderes opp mot læringsutbytte på nivå 4 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring.
Realkompetansen kan være oppnådd både gjennom utdanning og praktisk relevant yrkeserfaring over 5 år.
Kontakt skolen for nærmere informasjon rundt vurdering av realkompetanse.
Våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Dette gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån til skolepenger. Hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen, ut fra deres vilkår.
Du kan lese mer om hvor mye du kan få utbetalt på Lånekassens sider.