Søkeroptimalisering og digital synlighet

Kampen om kundenes oppmerksomhet krever ny kunnskap – som søkemotoroptimalisering. I dette studiet lærer du hvordan du kan bli synlig på nett!
Les mer om studie
Søk på studiet

Kort om utdanningen

Stadig flere virksomheter markedsfører og selger sine produkter og tjenester på nett, og dagens digitale samfunn etterspør en ny type kompetanse innen markedsføring. Det er behov for å kombinere tradisjonelle markedsføringsmetoder, med nye teknikker og plattformer.

Skal man bli kundenes valg, er det viktig å komme høyt opp i søk. Faktisk kan det være helt avgjørende for en bedrift.

Søkemotoroptimalisering har på kort tid utviklet seg til å bli et eget fagfelt, som krever kunnskap om Google-verktøy, søkeord, algoritmer, metatags, oppbygging av nettstedet m.m.

Søkeroptimalisering og digital synlighet er en halvårig fagskoleutdanning med 30 studiepoeng.

Les mer om utdanningen under nøkkelfakta.

Nøkkelfakta

Studiestart: August 2024
Varighet: 1/2 år (1 semester)
Studiepoeng: 30 studiepoeng
Grad: Fagskolestudium
Pris campus: 48.000,- per semester
Pris nett: 38.000,- per semester
Sted: Sandefjord

Dette lærer du:

 • Hvordan fungerer en søkemotor?
 • Samspillet mellom betalte og organiske søk
 • Teknisk SEO
 • Søkeordsanalyse
 • Digitale analyser
 • Innholdsmarkedsføring i et SEO-perspektiv
 • Hvordan skrive for å bli synlig på web?
 • Etisk SEO
 • Personvern og GDPR
Hvorfor bør du søke?

Har du som mål å jobbe med med digital markedsføring i ulike former, enten som spesialist, eller som viktig bidragsyter i et team som jobber mot tydelige mål, er dette studiet perfekt for deg. Er du interessert i analyse og en forklaring på hvorfor man gjør ting innen markedsføring, vil du kunne lære det her.

Denne halvårige utdanningen passer også deg som allerede jobber med markedsføring, men ønsker å lære deg søkemotoroptimalisering – et viktig virkemiddel i mediemiksen.

Jobbmuligheter

Statistikk viser at Google tilnærmet har monopol i Norge – over 95% av alle bruker det som søkemotor. Og når Google er verdens største marked, sier det seg selv at bedrifter med de beste plasseringene i søk, tjener gode penger. Derfor blir ikke markedets behov for å øke synligheten på nettet mindre med det første.

Søkeroptimalisering og digital synlighet er utviklet for å møte markedets behov for å øke synligheten på nettet.

Studiet vårt danner grunnlag for et bredt spekter av stillinger innenfor digital markedsføring, og du kan søke jobber knyttet til markedsavdelinger i både private bedrifter og offentlige etater. De mest aktuelle arbeidsområdene etter studiet, søkeroptimalisering og digital synlighet, vil være:

 • Søkemotoroptimalisering (SEO)
 • Online-annonsering
 • Sosiale medier
 • Innholdsmarkedsføring
 • Analyse av nettsted

Næringslivet jobber kontinuerlig med å tilpasse seg en teknologi i utvikling, noe som gjør at stillinger og beskrivelsene av disse, er dynamiske.

Oppbygning og studiemodell

Emne 1: Søkeroptimalisering (10 stp.)

Emne 2: Innholdsmarkedsføring (10 stp.)

Emne 3: Søkemotormarkedsføring (10 stp.)

 

Undervisningsspråk: Norsk

Pensumlister blir gjort tilgjengelig ved skolestart. Studentene er selv ansvarlig for å skaffe nødvendige pensumressurser tilhørende denne utdanningen (Dette kan være både bøker og/eller digitale pensumressurser som f.eks. nødvendig programvare).

Opptakskrav

Det er to måter å tilfredsstille opptakskravene til studiene:

 1. Formell kompetanse
 2. Realkompetanse

Kontakt skolen for nærmere informasjon rundt vurdering av realkompetanse.

Se komplett beskrivelse av opptakskravene for dette studiet.

Godkjenninger og studielån

Våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Dette gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån til skolepenger. Hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen, ut fra deres vilkår.

Få mer informasjon om hvor mye du kan få utbetalt for å studere søkeroptimalisering og digital synlighet på Lånekassens sider.

Alle våre utdanninger er offentlig godkjent av NOKUT.

Foruten studieavgiften, så må alle studenter regne med et engangsgebyr for registrering på 2900,- som faktureres når du takker ja til studieplassen din, samt et semesterbasert eksamens- og administrasjonsgebyr på 990,- som faktureres i starten av hvert semester.

Opplev studiehverdagen på campus i Sandefjord

Som student på vår moderne campus i Sandefjord, blir du en del av et sosialt fellesskap med kort vei til både faglærere og medstudenter.
Velg studiested!