Om oss

Om Gokstad Akademiet
Fagskolen Gokstad Akademiet ble etablert i 2020 og holder til i moderne og lyse lokaler på toppen av kjøpesenteret Hvaltorvet midt i Sandefjord sentrum.
Gokstad Akademiet tilbyr 9 ulike studier, som alle er utviklet i tett samarbeid med næringslivet.
Les mer om Gokstad Akademiet
Våre ansatte
Våre lærere vet hva som skal til for at du skal bli en dyktig medarbeider, blant annet fordi mange av de jobber – eller har jobbet i bransjen selv.
Møt våre ansatte
Om undervisningen
En fagskoleutdanning en praktisk rettet utdanning som er tilpasset arbeidslivets krav til kompetanse.
Vi fokuserer på utførelse av arbeidsoppgaver og caser slik disse vil utføres i en bedrift.
Les mer om undervisningenFAQ - Ofte stilte spørsmål
Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. Fagskoleutdanning gir kompetanse som kan tas i bruk for å løse oppgaver i arbeidslivet uten ytterligere opplæringstiltak.
Fagskoleutdanning er praksisnært og imøtekommer behovet for kvalifisert arbeidskraft i samfunnet.
Fagskoleutdanning bygger på kunnskap og erfaring fra ett eller flere yrkesfelt og er i samsvar med relevante pedagogiske, etiske, kunstfaglige og vitenskapelige prinsipper.
Det er to måter å tilfredsstille opptakskravene til studiene. Disse er formell kompetanse eller realkompetanse.
For komplette beskrivelser av opptakskravene tilknyttet de ulike studiene, se nærmere informasjon under «Opptakskrav» på hver enkelt studieside.
Formelle opptakskrav
Opptaksgrunnlaget til fagskoleutdanning er overordnet fullført og bestått videregående opplæring, men kravene til hva slags videregående opplæring du må ha bestått – varierer fra utdanning til utdanning.
Dersom du ikke kan dokumentere den nøyaktige formelle kompetansen som listes opp på studiet du ønsker å søke på, er det naturlig at du i stedet vurderes på bakgrunn av realkompetanse.
Opptak på bakgrunn av realkompetanse
Søkere som ikke tilfredsstiller opptakskravet for formell kompetanse, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse dersom de er 23 år eller eldre i opptaksåret.
Opptakskomite som består av rektor og daglig leder foretar realkompetansevurdering. Rektor fatter vedtak om opptak på bakgrunn av realkompetanse. Realkompetansen vurderes opp mot læringsutbytte på nivå 4 i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring.
Kontakt skolen for nærmere informasjon rundt vurdering av realkompetanse.
Normalt koster et fagskolestudie hos oss kr 48.000,- per semester på campus og 38.000,- per semester på nettstudier, men fordi Vestfold og Telemark Fylkeskommune har besluttet å finansiere over 350 studieplasser, vil de første søkerne som tas opp som studenter få tilbud om gratis studieplass fra høsten 2023.
Studentene må selv dekke kostnader som bøker, evt. eksamensavgifter og en registreringsavgift på 2900,- etter du har takket ja til studieplass.
Våre studier gir 30, 60 eller 120 studiepoeng – avhengig av om du velger en halvårig, et 1-årig eller et 2-årig utdanning. Den formelle graden på våre 2-årige fagskoleutdanninger er «Høyere fagskolegrad». Tar du en 1-årig utdanning får du graden «fagskolegrad». Halvårige studier gir ingen formell grad.