Om oss

Fagskolen Gokstad Akademiet ble etablert i Sandefjord i 2020. Skolen tilbyr både fysisk undervisning på campus i Sandefjord og nettbaserte studier som kan tas fra hvor-som-helst.

Gokstad Akademiet tilbyr 14 ulike utdanninger, som alle er utviklet i tett samarbeid med næringslivet.

OM CAMPUS

I nyoppussede og lyse lokaler, med utsikt over byen, har vi alt en moderne utdanningsinstitusjon trenger, med topp teknisk utstyr, klasserom, auditorium, grupperom, bibliotek og innbydende fellesarealer.

Bli campusstudent og bli en nyttig spesialist!

Les mer om campus
nettstudier

OM NETTSTUDIER

Nettstudier er studier på nett, uten krav om fysisk oppmøte til forelesninger eller klasserom. Kvaliteten på utdanningen er den samme som på campus, du fullfører på normert tid og vitnemålet du sitter igjen med etter endt utdanning er identisk.

Bli nettstudent og bli en nyttig spesialist!

Les mer om nettstudier
Jobb med oss på Gokstad Akademiet

VÅRE ANSATTE

På Gokstad Akademiet møter du engasjerte lærere og veiledere som brenner for å lære bort og for at du skal komme deg gjennom utdanningen på best mulig måte.

Se våre ansatte

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvor ligger skolen?

Vi holder til i nyoppussede lokaler i 4. etasje på kjøpesenteret Hvaltorvet midt i hjertet av Sandefjord Sentrum. Informasjon om oppmøtetidspunkter vil komme på epost nærmere skolestart.

Gokstad Akademiet
Torget 7
3210 Sandefjord

Hvor mye koster det å studere hos Gokstad Akademiet?

Studieavgiften for et fagskolestudie hos oss koster ordinært kr 48.000,- per semester på campus og 38.000,- per semester på nettstudier.

Dersom du har fått studieplass som er finansiert av Vestfold Fylkeskommune slipper du å betale studieavgiften. Om du har fått en gratis studieplass kommer det frem av kontrakten din.

Foruten studieavgift må studentene selv dekke et engangs-registreringsgebyr på 2900,- etter at du har takket ja til studieplass, et eksamens – og administrasjonsgebyr på 990,- per semester og kostnader til pensumressurser (varierer fra studium til studium). Alle disse gebyrene gjelder også studenter som har fått studieavgiften dekket.

Kan jeg kombinere studier og jobb?

Det er absolutt mulig å kombinere studier med jobb, men hvor mye man har kapasitet til å jobbe ved siden av vil være veldig individuelt. Per nå tilbyr vi kun heltidsstudier, hvilket innebærer at man må følge normert studieløp med 30 stp. i semesteret – og det er ikke mulig å ta studier hos oss på deltid. 

Har du behov for å jobbe mye, så kan nettstudier være riktig for deg ettersom det gir deg fleksibiliteten til å legge opp dagene som det passer deg best. Da kan du jobbe på dagtid og studere på kveldstid hvis du ønsker det. 

På nettstudier er det lagt opp til en ukentlig 2-timers samling på nett med liveforelesning mellom kl. 18-20. For de gangene man eventuelt ikke har anledning til å følge nettsamlingene live – så vil man få anledning til å se forelesningen i opptak på et senere tidspunkt.

På campus er uka som hovedregel lagt opp med 3 undervisningsdager og 2 selvstudiedager. Selvstudiedager kan man disponerer som man vil. Mange studenter som jobber ved siden av velger å bruke studiedagene på å jobbe, for så å ta igjen selvstudie på kveldstid og i helger.  

Fordi vi ønsker å lose deg vel gjennom studiet har vi satt et krav om at man ikke skal ha mer enn 50% udokumentert fravær fra forelesningene gjennom semesteret. Dette gjelder både på nettstudier og på campus.

Hvordan er studentmiljøet på Gokstad Akademiet?

Studentmiljøet på Gokstad Akademiets campus er i positiv utvikling ettersom skolen blir mer etablert. Flere ganger i året inviterer skolens Læringsmiljøutvalg til hyggelige sammenkomster i skoletiden som f.eks. julegrøt-lunsj, påskerebus, vafler eller lignende. I tillegg skjer det aktiviteter i regi av studentene selv, som f.eks. padel-treninger, Kickoff-uke i starten av skoleåret og jevnlige studentkro-samlinger på ulike utesteder i Sandefjord.  

Har man lyst er det stort rom for studenter til å ta nye initiativ eller engasjere seg i eksisterende studentgrupper som gir både sosialt påfyll og praktisk erfaring gjennom året. Man kan for eksempel melde seg inn i studentteam som jobber med skolens sosiale medie-kanaler, skrive for studentbloggen eller utvikle skolens nettbutikk.   

Hvordan ser timeplanen ut?

Ukeplanene for høstsemesteret 2024 er klare, men nærmere informasjon om emner og rekkefølgen på disse vil bli informert om på første skoledag.

Se ukeplan for nettstudenter for høst 24.

Se ukeplan for campusstudenter for høst 24.

Har du flere spørsmål? 

Kontakt oss