
Bærekraftig entreprenørskap og innovasjon










Kort om utdanningen
Verden trenger bærekraftige løsninger – og innovative mennesker til å utvikle dem. Bærekraftig entreprenørskap og innovasjon er en 2-årig høyere fagskoleutdanning som gir deg praktiske ferdigheter til å starte, lede og utvikle virksomheter med en bærekraftig tilnærming.
Gjennom studiet lærer du hvordan innovasjon, entreprenørskap og forretningsutvikling kan kombineres med økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft. Utdanningen gir deg innsikt i forretningsmodeller, markedsstrategier, økonomistyring og organisasjonsutvikling.
Studiet er praktisk orientert og tett koblet til næringslivet. Du får jobbe med reelle caser, startup-prosjekter og innovasjonsarbeid i samarbeid med bedrifter.
Akkurat nå tilbyr vi et begrenset antall gratis* studieplasser på campus i Oslo, samt på nett m/samling i Trondheim, takket være støtte fra ulike fylkeskommuner. Les mer under «Kostnader». Førstemann til mølla!
*Gjelder studieavgiften (verdi fra 38-48.000,- per semester).
Nøkkelfakta
Dette lærer du:
- Innovasjonsprosesser og kreative metoder
- Entreprenørskap i praksis
- Økonomistyring og finansiering
- Markedsforståelse og strategi
- Ledelse og organisasjonsutvikling
- Juridiske og etiske rammer
Bærekraft er ikke lenger et valg – det er en forutsetning for suksess. Gjennom denne utdanningen lærer du hvordan bærekraft kan brukes som et konkurransefortrinn, og hvordan du kan bygge lønnsomme og innovative virksomheter som samtidig tar hensyn til miljø og samfunn.
Utdanningen kombinerer teori med praksis. Du får jobbe med virkelige innovasjonsprosjekter, utvikle egne forretningsideer og samarbeide med etablerte virksomheter. Dette gir deg verdifull erfaring og nettverk som kan åpne dører i arbeidslivet.
I det praktiske emnet «Starte egen virksomhet» vil du få hands-on erfaring med å etablere, drive og potensielt avvikle en bedrift. Du kan velge mellom å starte en studentbedrift eller et ordinært selskap. Gjennom tett oppfølging i undervisningen får du lære å sette konkrete aktivitetsmål og jobbe mot dem i et realistisk bedriftsmiljø. Her får du verdifull innsikt som forbereder deg på virkelige utfordringer i arbeidslivet.
Enten du senere ønsker å starte din egen virksomhet eller drive innovasjon i en eksisterende organisasjon, gir denne utdanningen deg verktøyene du trenger for å lykkes. Du lærer hvordan du analyserer markedsbehov og utvikler nye produkter og tjenester.
Bedrifter i alle bransjer ser etter personer med entreprenørskapskompetanse og forståelse for bærekraftig forretningsutvikling. Utdanningen er utviklet i samarbeid med næringslivet, slik at du får relevant og etterspurt kompetanse.
Denne utdanningen gir deg en bred og relevant kompetanse innen entreprenørskap, innovasjon og forretningsutvikling. Du vil kunne jobbe i både små og store virksomheter, i ulike bransjer og sektorer.
- Start din egen virksomhet
Studiet er perfekt for deg som ønsker å bli gründer. Du lærer å analysere markedsbehov og sikre finansiering. Med praktisk erfaring fra «Starte egen virksomhet»-emnet, får du innsikt i hvordan det er å drive en bedrift fra idé til virkelighet.
- Bidra til innovasjon i startups
Mange velger å jobbe i oppstartsbedrifter hvor de kan bidra med markedsstrategi, produktutvikling, salg, rådgivning eller forretningsutvikling. I slike miljøer er det stor etterspørsel etter personer med kunnskap om innovasjonsprosesser og bærekraftige forretningsmodeller.
- Innovasjon og entreprenørskap i større selskaper
Bærekraft og innovasjon er også sentrale satsingsområder i etablerte virksomheter. Her er det behov for ansatte som ser nye muligheter, kan lede innovasjonsprosesser og implementere nye løsninger. Utdanningen gir deg verktøyene til å drive endring innenfor større selskapsstrukturer.
Utdanningen gir deg innsikt i forbruker- og kundeatferd, markedsanalyse, salg og organisasjonsutvikling, noe som gjør deg attraktiv for arbeidsgivere innen en rekke bransjer.
Utdanningen går over 2 år (4 semester) og gir 120 studiepoeng.
Emne 1: Grunnleggende bærekraftig entreprenørskap og innovasjon (30 stp.)
Emne 2: Operasjonell bærekraftig entreprenørskap og innovasjon (30 stp.)
Emne 3: Avansert bærekraftig entreprenørskap og innovasjong (30 stp.)
Emne 4: Spesialisering i bærekraftig entreprenørskap og innovasjon (30 stp.)
Gjennom utdanningen skal vi gjennom følgende temaer:
- Entreprenørskap
- Markedsføringsstrategier
- Forbrukeratferd
- Start av egen virksomhet
- Bærekraftig utvikling
- Organisasjon og ledelse
- Forretningsjus
- Økonomi og virksomhetsstyring
- Innovasjon og kreative prosesser
- Prosjektoppgave
Med forbehold om endringer i rekkefølge og/eller innhold.
Undervisningsspråk: Norsk, men gjesteforelesninger på engelsk kan forekomme.
Pensumlister blir gjort tilgjengelig ved skolestart. Studentene er selv ansvarlig for å skaffe nødvendige pensumressurser tilhørende denne utdanningen (Dette kan være både bøker og/eller digitale pensumressurser som f.eks. nødvendig programvare).
Det er to måter å tilfredsstille opptakskravene til studiene:
- Formell kompetanse
- Realkompetanse
Se komplett beskrivelse av opptakskravene for dette studiet.
REALKOMPETANSE
Søker du på grunnlag av realkompetanse må du legge ved gyldig dokumentasjon på arbeidserfaring, relevant kompetanse og motivasjon for å gjennomføre. Det anbefales at du legger ved et motivasjonsbrev. Les mer om hva et motivasjonsbrev bør inneholde i vår FAQ.
Kontakt skolen for nærmere informasjon rundt vurdering av realkompetanse.
PRIORITERT REKKEFØLGE
Det er mulig å søke på flere studier på en gang, men merk at du vil kun få tilbud om opptak på ett studie. Rekkefølgen på studieønskene dine rangerer du selv i søknadsportalen under «Mine søknader». Får du tilbud om studieplass på førstevalget ditt, så faller lavere prioriterte studieønsker bort. Kvalifiserer du ikke til førstevalget, vil vi vurdere deg for andrevalget osv.
Oppstart av utdanningen er med forbehold om et tilstrekkelig antall søkere per klasse.
Trykk her for å komme til gjeldende forskrift om opptak, disiplinære sanksjoner, klagebestemmelser og eksamen ved fagskolen Gokstad Akademiet AS.
Studiet bærekraftig entreprenørskap og innovasjon er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Dette gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån til skolepenger. Hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen, ut fra deres vilkår.
Du kan lese mer om hvor mye du kan få utbetalt på Lånekassens sider.
Alle våre utdanninger er offentlig godkjent av NOKUT.
Ordinær studieavgift på nett er 38.000,- per semester og på campus 48.000,- per semester.
Takket være støtte fra ulike fylkeskommuner, slipper du å betale studieavgift hvis du velger å studere på vår campus i Oslo eller tar nettbaserte studier med samling i Trondheim. Det vil si at du kan spare inntil 96.000,- per år. NB! Begrenset antall plasser, så vær rask!
Alle studenter, inkludert de som har fått studieavgiften dekket av fylkeskommunen, må betale et engangsgebyr for registrering på 2900,- som faktureres når du takker ja til studieplassen din, samt et semesterbasert administrasjonsgebyr på 1090,- som faktureres i begynnelsen av hvert semester.
Merk at kostnader i forbindelse med oppstart av egen bedrift/studentbedrift (emne 4) kan tilkomme.
Om nettstudier
Som nettstudent kan du studere fra hvor som helst, med fleksibilitet til å tilpasse studiehverdagen til din livssituasjon. En viktig del av studiet er de ukentlige digitale samlingene med faglærer, som holdes på kveldstid èn gang i uken. Det kreves minst 50 % oppmøte på disse digitale samlingene for å kunne gå opp til eksamen. I tillegg tilbys det på flere av utdanningene våre også en frivillig arbeidsøkt/veiledning med veileder en annen kveld i uken.
Resten av studietiden disponerer du selv, med tilgang til undervisningsmateriell, videoer og oppgaver i læringsplattformen Moodle. Nettstudier passer godt for deg med en travel hverdag og gir rom for å kombinere studier med jobb.
Om nettstudier med fysisk samling
Denne studieformen kombinerer nettstudier med månedlige fysiske samlinger, totalt ca. ni ganger i skoleåret. De fysiske samlingene er obligatoriske og foregår på kveldstid én gang i måneden. Resten av studietiden disponerer du selv, med tilgang til undervisningsmateriell, videoer og oppgaver i læringsplattformen Moodle. De ukene du ikke har fysisk samling vil du få anledning til å delta på digitale samlinger, men disse er frivillige å delta på.
Dette tilbudet passer spesielt godt for deg som ønsker fleksibiliteten i nettstudier, men også verdsetter muligheten til å møte faglærere og medstudenter ansikt til ansikt for tettere oppfølging og samarbeid.
Denne studieformen tilbys kun i Trondheim.
Les mer om nettstudier med fysisk samling her.
Om campus
Som campusstudent på vår campus i Oslo deltar du på fysiske forelesninger på dagtid tre dager i uken. Det kreves minimum 50 % oppmøte på disse forelesningene for å kunne gå opp til eksamen. De øvrige dagene er satt av til selvstudier.
Campusstudier gir tett kontakt med faglærer og veiledere og legger til rette for et godt studiemiljø. Du får mulighet til å delta i forelesninger, workshops, gruppearbeid og prosjektbasert læring i moderne undervisningslokaler.
Denne studieformen passer for deg som ønsker en strukturert studiehverdag med aktiv deltakelse i klasserommet, samtidig som du får tett kontakt med medstudenter og gjesteforelesere fra arbeidslivet.