Landet jobbintervju etter et halvt år på utviklerstudiet

Ingen forkunnskaper, men en sterk interesse for IT, PC og gaming ble Martines (24) inngang til studielivet. Nå er hun godt i gang med det første av to år som student ved frontend-utvikling på Gokstad Akademiet – og hun stortrives.

– Vi har allerede fått et godt inntrykk av hvordan hverdagen i arbeidslivet vil bli. Som utvikler sitter du for eksempel ikke og koder hele dagen, noe som er fort å tenke. Der synes jeg skolen har vært gode, vi har tidlig fått høre direkte fra folk ute i bedrifter om faget, jobben og hverdagen som utvikler, forteller Martine.

Landet jobbintervju

Studenten, som fortsatt har halvannet år igjen at studiet, forteller at de også får beskjed om arrangementer ute i bedrifter som kan hjelpe med en vei inn i arbeidslivet. Det er et tilbud Martine allerede har benyttet seg av, med stor suksess.

– Jeg meldte meg på et arrangement kalt «hjem til jul», hvor bedrifter og jobbsøkere kan møtes. Der endte jeg opp med å få et jobbintervju som jeg venter svar på, så jeg kan jo si at det gikk ganske greit, sier hun.

På Gokstad Akademiet er fokuset stort på at alle skal følges opp så tett som mulig, og være så klar for arbeidslivet som det går an. Om man har studert før, kommer rett fra videregående eller vil fylle på kompetansen etter en tur i arbeidslivet, spiller ingen rolle.

– En av de viktigste tingene vi har lært av gjesteforelesere er at du bare må søke. I utlysningene ser det ofte ut som bedrifter ser etter den perfekte kandidat, men kanskje er du akkurat den de ser etter, fortsetter hun om jobbsøkingen.

Føler seg sett​

Martine har testet tilværelsen som student en gang tidligere, ved universitetet i Bergen, men situasjonen ble ikke helt som hun hadde tenkt. I Bergen blir du en i mengden i de stappfulle lesesalene, som ikke passer like godt for alle.

–Det er ikke sånn jeg husker at skolen var, på Gokstad Akademiet er vi ikke så mange i klassen og foreleserne får faktisk tid til hver enkelt student. Her føler jeg meg sett av læreren og får alltid den hjelpen og veiledningen jeg trenger, sier hun.

Medstudentene til Martine skal også ha en del av æren for et godt læringsmiljø på skolen. Der skolen varter opp med arrangementer for studentene, svarer de med å skape god stemning når det skjer noe, og et nært studentmiljø i hverdagen.

– Vi har et veldig bra miljø blant studentene. Alle er opptatt av at alle skal være med, og bli sett. Det er nok den største fordelen med å gå fagskole, lærerne har tid til alle og​ studentmiljøet er ganske mye bedre, fortsetter hun om det å gå fagskole i motsetning til universitet.

Har du et siste tips til fremtidige studenter?

–Ja! Er du usikker på hva du vil bli eller hva du vil gjøre, men det er et felt som virker interessant, anbefaler jeg å prøve. Hopp på studiene så er du uansett ett steg nærmere å finne akkurat hva du vil gjøre, avslutter Martine.

Har du interessen, men ikke funnet studiet som passer? Se vår studieoversikt her!

Martine (24) studerer Frontend-utvikling og forteller gjerne hvordan livet som student på Gokstad Akademiet er.