Fikk drømmejobben halvveis i studiet

Det neste året skal digital markedsføringsstudent Tone Lindstad kombinere studiet med sin nye drømmejobb som markedsansvarlig i Sandefjord Byen Vår AS.

Artikkel er hentet fra artikkelserien «Ny i jobben» i Sandefjords blad – av Vigdis Løbach

Da pandemien kom, gjorde Tone Lindstad alvor av tanken om å skifte kurs. Hun sa opp jobben og begynte å studere digital markedsføring på Gokstad Akademiet. Halvveis i studiet dukket drømmejobben opp, så nå er hun både student og nyansatt markedsansvarlig i Sandefjord Byen Vår AS.

– Jeg hadde planer om å fullføre det toårige studiet før jeg begynte å se etter ny jobb, men siden drømmejobben plutselig ble utlyst, kunne jeg jo ikke la sjansen gå fra meg, sier Tone.

Når hun kan kombinere drømmejobben med fortsatte studier, skyldes det tilrettelegging fra Gokstad Akademiet og Sandefjord Byen Vår. Det er Tone takknemlig for. Selv om hun vet at hun har et travelt år foran seg, gleder hun seg til å ta fatt på nye oppgaver.
 

Mange år i bransjen

Tones eventyrlyst startet da hun reiste som au pair til USA i ungdommen. Etter det jobbet hun åtte sesonger utenlands med Saga Solreiser, der hun jobbet seg opp fra å være guide i Israel og Hellas, til å bli Area Manager på Tenerife, Mallorca, Hellas og Tyrkia. Etter det fulgte mange år med salg av ferie- og fritidsreiser for Ticket, Ebookers og Torp Booking.

– Så jobbet jeg som produktansvarlig i Sandefjord Reiselivsforening i åtte år, og var blant annet prosjektkoordinator for Det Kulturelle Julemarkedet. Mye av det jeg lærte i de årene, blant annet om hva Sandefjord har å tilby, har jeg stor nytte av nå, forteller Tone.

– De siste seks årene har jeg jobbet som prosjektleder med teknisk tilrettelegging av kurs, konferanse og events for Egencia Meetings & Events. Der har jeg hatt ansvar for komplekse prosjekter med mange tekniske detaljer og høyt tempo, legger hun til.
 

Gleder seg

Å kombinere jobb og studier det første året, blir travelt, men samtidig er det en unik mulighet til å kombinere teori og praksis.

– Jeg startet på utdanningen ved Gokstad Akademiet fordi jeg hadde lyst til å oppdatere mine digitale ferdigheter og jobbe mer med markedsføring. Nå får jeg teori og praksis samtidig. Ferskere blir det ikke, ler Tone.

14. juni hadde hun sin første ordinære arbeidsdag i Sandefjord Byen Vår. At det er en travel tid med mye på aktivitetsplanen, bekymrer henne ikke. Hun er vant til å jobbe i en travel bransje, og ser fram til å jobbe med sommerens ulike markedsdager og andre aktiviteter.

– Denne jobben har alt jeg kan ønske meg. Jeg skal blant annet jobbe med innholdsmarkedsføring i digitale kanaler for å fremme medlemmenes interesser og målet om et levende bysentrum og sosial bærekraft. Jeg har mulighet til å være med på å utvikle eksisterende og nye markedsaktiviteter. Samtidig skal jeg gi råd og støtte til medlemmene våre på digitale løsninger. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, avslutter Tone, og legger til at selv om hun ikke har de store ferieplanene i sommer, er hun akkurat der hun ønsker å være.