Thea fant studiegleden hos Gokstad Akademiet

Thea Anmarkrud studerer digital markedsføring ved Gokstad Akademiet, vi tok en prat med henne om studentlivet hos oss.

Litt om Thea:

Alder: 31 år

Studie: Digital Markedsføring

Kommer fra: Sandefjord

Hvorfor valgte du akkurat Gokstad Akademiet?

– Det er lenge siden jeg har gått på skole, så det var viktig for meg at jeg kunne dra paralleller til arbeidslivet og at det ikke var alt for mye teori.

Jeg har tidligere jobbet mye med salg og service innen kles- og elektronikkbransjen. Jeg ble interessert i nettbutikker og hvordan salget fungerer der, derfor valgte jeg digital markedsføring.

Hva skiller fagskolen Gokstad Akademiet fra andre skoler?

– Det er den praktiske tilnærmingen til arbeidslivet. Vi lærer hvordan vi skal utføre forskjellige oppgaver vi vil få i arbeidslivet, ved å jobbe med caser vi får utdelt av lærerne samt bedrifter i nærområdet som ønsker hjelp fra Gokstad Akademiet. Slik blir teori og praksis knyttet tett sammen, det liker jeg.

Hvordan foregår undervisningen og hva slags oppfølging får dere?

– Det er undervisning tre ganger i uken, og vi har da to dager til egenstudier. Akkurat nå foregår undervisningen digitalt over Teams, hvor vi som regel først har en forelesning om ett tema, før vi jobber i gruppene våre. Lærerne kommer innom gruppene for å svare på spørsmål eller hjelpe oss hvis vi står fast og høre hvordan det går.

Hvordan synes du det har fungert?

– Det blir jo ikke det samme som undervisning der vi kan være sammen som klasse, og en viktig grunn til å være på skolen er å få bekjentskap og kontakter. Vi skulle også på bedriftsbesøk, men det er ikke blitt noe av nå, men det går greit. Det er slik for alle akkurat nå. Jeg vil selvsagt helst være på skolen, og ser frem til det igjen.

Sandefjord er ikke en tradisjonell studentby – hvordan er det å studere der?

– Jeg er jo født og oppvokst i Sandefjord, så jeg kjenner byen godt. Skolen er flink til å ordne avtaler for oss studenter slik at vi får de beste forutsetningene for studiene. Det finnes ett flott og stort bibliotek i byen, skolen har en avtale med Fjordfolk som er en café hvor vi kan jobbe med oppgaver og treffe andre studenter. Det ble selvsagt satt på pause nå som all undervisning og arbeid foregår digitalt, men det var flott å være med på før tiltakene kom! Skolen jobber også for å få studenthybler og for å utvikle Sandefjord som studentby.

Hvordan er studiemiljøet på skolen?

– Studiemiljøet på skolen er veldig bra. Elevene er engasjerte i forelesningene og vi har alle ett godt og nært forhold til lærere og rektor Atle. Vi føler vi blir sett, og ingen spørsmål er for dumme. Lærerne er flinke til å finne på morsomme aktiviteter tross tiltakene som følger av Covid. Hver fredag er det «Gokstad-kahoot» som er et lokalt mesterskap der både studenter og lærere er med, det er en veldig fin sosiale avslutning på uken, selv om det skjer digitalt. Nå driver rektoren og planlegger digital stand-up, så her er det stadig noe på gang.

Hva gjør Gokstad for at dere skal være best mulig rustet for arbeidslivet når dere er ferdige?

– Vi jobber med reelle caser som kan oppstå i arbeidslivet med studiet man går. Vi har for eksempel laget en markedsplan for en stor kjede som befinner seg her i byen, om hvordan og hvor de skal nå målgruppene med ønsket budskap. Skolen gir oss også muligheten til å bli kjent med aktører i arbeidslivet og gir oss muligheten til å komme i jobb allerede nå. Jeg har for eksempel allerede fått deltidsjobb hos prosjektet «Tenk stort, tenk Sandefjord» som skal utvikle Sandefjord, prosjektet er i regi av Sandefjord Næringsforening. Jeg hjelper dem med sosiale medier.

Hva tenker du er fordelen med å gå på en fagskole?

– For meg personlig er det flott at skolen er så praktisk som den er. Vi får jobbet med oppgaver selv, og får praktisert teorien underveis. Praktisk erfaring veier tungt på en CV og når en søker jobb, så det er både gøy og viktig.

Hver studie går kun over to år, tenker du at det er en fordel eller ulempe?

– For meg er det en fordel. Jeg ville i utgangspunktet se om jeg klarte å studere igjen, etter en dårlig erfaring fra høyskolen etter VGS. Jeg forventet at jeg også skulle klare å ta en bachelor rett etter VGS, men da jeg skjønte at jeg ikke ville klare det gikk det ut over flere ting. Nå synes jeg det er gøy å studere, jeg er frelst!

Hva vil du bruke studiet til?

– Man kan jobbe med så veldig mye, og drømmen er å kunne jobbe for et stort konsern som Komplett eller Jotun med markedsføring.

Hva er dine beste tips og triks til fremtidige elever?

– Bli med på alt skolen tilbyr deg å være med på, og ha det gøy! Alt er med på å bygge en flott CV ved studieslutt, som selvsagt vil hjelpe deg og stille sterkere når du søker jobb.

Hvordan var det å studere på Gokstad Akademiet under covid?

– Det gikk faktisk veldig bra! Lærere og rektor var opptatt av at vi studenter hadde det bra i denne tiden og var flinke til å løfte oss opp. De er alltid tilgjengelige dersom man trenger en prat, og de er flinke til å samle elevene til morsomme aktiviteter digitalt også utenfor det faglige.