Applikasjonsutvikling for mobile enheter
Kort om utdanningen
Apper har de siste årene blitt et viktig verktøy i hverdagen vår, og i dag finnes det en app for så å si alt – enten vi skal kjøpe en bussbillett, booke en treningstime, betale regninger eller bestille mat hjem på døren, så finnes det en app som kan hjelpe oss.
Det digitale skiftet stiller krav til bedre tjenester og apper er en viktig plattform for mange av disse. Både private og offentlige virksomheter tar i bruk apper som verktøy for å tilby sine tjenester til kunder og brukere. Fagfeltet applikasjonsutvikling vil være i sterk vekst framover, og det vil være behov for medarbeidere med oppdatert kompetanse innen dette feltet.
NB! Oppstart høsten 2025.
Les mer om utdanningen under nøkkelfakta.
Nøkkelfakta
Dette lærer du:
- Grunnleggende programmering for mobile enheter
- Produksjon av apper for Android og iOS.
- Utvikling av hybride applikasjoner på tvers av plattformer.
- Designprinsipper og distribusjon
- Personvern og GDPR
Med stadig økende avhengighet av smarttelefoner og nettbrett, er etterspørselen etter dyktige app-utviklere høyere enn noen gang. Kanskje har du selv en skikkelig god idè til en nyttig app du har tro på?
Denne utdanningen gir deg praktiske ferdigheter og dyp forståelse av den programvareutviklingen som trengs for å utvikle effektive og brukervennlige mobilapplikasjoner.
Samfunnet er inne i en stor digital omstilling. IKT Norge har gjennomført analyser som viser at det er behov for 40.000 flere sysselsatte med IKT-kompetanse i Norge frem mot 2030.
Mange bedrifter har problemer med å rekruttere medarbeidere med spisskompetanse innen applikasjonsutvikling. Fagfeltet applikasjonsutvikling vil være i sterk vekst framover, og det vil være behov for medarbeidere med oppdatert kompetanse innen dette feltet.
Studiet tilbys både på nett og på campus i Sandefjord, og har følgende emner:
- Emne 1: Introduksjon til Kotlin- og app-programmering (30 stp.)
- Emne 2: Produksjon av Android-apper (30 stp.)
- Emne 3: iOS-plattform (10 stp.)
- Emne 4: React Native – kryssplattformrammeverk (10 stp.)
- Emne 5: Design og distribusjon (10 stp.)
- Emne 6: Profesjonell spesialisering (30 stp.)
Undervisningsspråk: Norsk, men gjesteforelesninger på engelsk kan forekomme.
Les mer om hvordan nettstudier er lagt opp.
Les mer om hvordan studiene på campus er lagt opp.
Pensumlister blir gjort tilgjengelig ved skolestart. Studentene er selv ansvarlig for å skaffe nødvendige pensumressurser tilhørende denne utdanningen (Dette kan være både bøker og/eller digitale pensumressurser som f.eks. nødvendig programvare).
Det er to måter å tilfredsstille opptakskravene til studiene:
- Formell kompetanse
- Realkompetanse
Se komplett beskrivelse av opptakskravene for dette studiet.
REALKOMPETANSE
Søker du på grunnlag av realkompetanse må du legge ved gyldig dokumentasjon på arbeidserfaring, relevant kompetanse og motivasjon for å gjennomføre. Det anbefales at du legger ved et motivasjonsbrev. Les mer om hva et motivasjonsbrev bør inneholde i vår FAQ.
Kontakt skolen for nærmere informasjon rundt vurdering av realkompetanse.
PRIORITERT REKKEFØLGE
Det er mulig å søke på flere studier på en gang, men merk at du vil kun få tilbud om opptak på ett studie. Rekkefølgen på studieønskene dine rangerer du selv i søknadsportalen under «Mine søknader». Får du tilbud om studieplass på førstevalget ditt, så faller lavere prioriterte studieønsker bort. Kvalifiserer du ikke til førstevalget, vil vi vurdere deg for andrevalget osv.
Oppstart av utdanningen er med forbehold om et tilstrekkelig antall søkere per klasse.
Studiet Applikasjonsutvikling for mobile enheter er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Dette gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån til skolepenger. Hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen, ut fra deres vilkår.
Du kan lese mer om hvor mye du kan få utbetalt på Lånekassens sider.
Alle våre utdanninger er offentlig godkjent av NOKUT.
Ordinær studieavgift på nett er 38.000,- per semester og på campus 48.000,- per semester.
Alle studenter må betale et engangsgebyr for registrering på 2900,- som faktureres når du takker ja til studieplassen din, samt et semesterbasert eksamens- og administrasjonsgebyr på 990,- som faktureres i starten av hvert semester.