Inntil 354 studenter på Gokstad Akademiet kan få statsstøtte fra i høst.

Tekst og bilder er hentet fra artikkel i Sandefjords Blad (+) 07. 03.23, skrevet av Jan Roaldset.

Mens Gokstad Akademiet venter på NOKUTs godkjenning av fem nye utdanninger som de søkte om i fjor høst, kan daglig leder og rektor Atle Bjurstedt fornøyd konstatere at statlige midler fortsetter å drysse over fagskolen.

NOKUT er et statlig direktoratet. Det fulle navnet er Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen.

Støtte til inntil 354 plasser

For toårsperioden fra kommende høst har Utdanningsdirektoratet via Vestfold og Telemark fylkeskommune gitt garanti for støtte til studieavgift for inntil 354 studenter.

Studieavgiften er cirka 80.000 kroner per student per år.

Les også: Byr på nye utdanninger og plass til flere studenter

Nå blir det opp til skolen selv å øke antallet studenter fra dagens 280.

Halvparten er ferdige med studiene til sommeren.

Gokstad Akademiet har for tiden ti utdanningsløp – syv som går over to år, to på ett og et seks måneders, som kom i gang sist høst. Det er søkemotoroptimalisering og digital synlighet, som gir 30 studiepoeng.

Mer av lokalene tatt i bruk

Med et stadig økende studenttall har fagskolen måttet ta i bruk enda mer av fjerde etasje i Hvaltorvet, som de har leiekontrakt på.

LEDIG AREAL: Fagskolen leier hele fjerde etasje i Hvaltorvet. Etter den siste utvidelse i fjor er bare dette lokalet på nordsiden ubenyttet. Foto: Jan Roaldset/ Sandefjords Blad

På nordsiden og mot øst er det innredet nye kontorer, undervisningsrom og grupperom, deriblant et lite studio for podkast.

Nå gjenstår kun en mindre uinnredet del mot nord, som kan måtte bli pusset opp og innredet dersom veksten fortsetter i samme tempo som hittil.

Kan bli 15 utdanninger totalt

Bjurstedt forteller at rundt halvparten av studentene på ettårig linje velger å spe på med en annen retning, for å få mer bredde i utdanningen.

– Det kan for eksempel være en kombinasjon av digital markedsføring og prosjektledelse eller webdesign, sier Bjurstedt.

PODKAST: Da Gokstad Akademiet i fjor tok i bruk enda mer av fjerde etasje, fikk de også plass til et eget studio for podkast. Foto: Jan Roaldset

Han håper å få svar fra NOKUT om de fem nye utdanningene i våres. Alternativt kommer ikke svaret før over sommeren.

Dersom alle løpende blir godkjent før sommeren, vil Gokstad Akademiet til høsten kunne ha til sammen 15 utdanninger på menyen.

De fem nye er UX design (brukeropplevelser), UI design (brukerintelligens), QA (programvaretesting), applikasjonsutvikling og sosiale medier/innholdsproduksjon (også kalt content marketing).

Les også: Pernille (26) gikk rett fra studier til jobb – Det er utrolig gøy.