Studenter står bak skolens sosiale medier

På Gokstad Akademiet er ikke sosiale medier bare en kommunikasjonsplattform, det er studentenes lekeplass. Med kreativ frihet og egne opplevelser av hverdagen på Gokstad Akademiet, lager studentene på skolens SoMe-team autentisk innhold for skolen, samtidig som de får praktisk erfaring for fremtidig karriere. Vinn-vinn kalles det!

Som du kanskje har skjønt, betjenes skolens sosiale medie-kanaler av studenter ved Gokstad Akademiets campus i Sandefjord. Ukentlig fylles Instagram, TikTok og LinkedIn opp med kreativt og informativt innhold som skal fortelle følgerne mer om hvem Gokstad Akademiet er – og hvordan det er å være student på skolen.

Følg oss på Instagram, Facebook, TikTok og LinkedIn.

Kreativ ekstrajobb på sosiale medier

Kreativiteten får blomstre fritt når studentene på SoMe-teamet annenhver måned setter seg ned for å planlegge innhold for kommende periode. Som et team skal de legge opp til en variert posteplan som tar hensyn til både sesong og aktiviteter.

Etter å ha fått en grundig opplæring i merkevaren Gokstad Akademiet og hva skolen står for, får studentene ganske frie tøyler når det gjelder innholdet de lager.

– Det hender at vi har viktige temaer vi ønsker at studentene skal lage innhold på, men det meste av innholdet er det studentene selv som kommer opp med og ønsker å lage. Vi er alltid opptatt av at studentene skal ha det gøy med innholdsproduksjonen. De får utforske ulike verktøy og formater, og prøve seg litt frem for å bli bedre kjent med kanalen og publikummet. Jeg tror vi får bedre innhold av det, sier Sarita Aune som er markedsansvarlig for Gokstad Akademiet og redaktør for skolens sosiale mediekanaler.

Som redaktør er Sarita ansvarlig for å godkjenne innholdet som publiseres, for å sikre at det er i tråd med skolens profil. Hun leser korrektur på tekst, veileder og kommer med innspill til studentene. I begynnelsen følges studentene gjerne tettere opp, for det kan ta litt tid å finne «stemmen» til Gokstad Akademiet.

Innholdsproduksjon: Adrielle på SoMe-teamet er i full gang med å intervjue en sporty medstudent til en Reels. Foto: Sarita Aune

Verdifull erfaring

Å være en del av skolens SoMe-team er ikke bare en ekstrainntekt for studentene. De får også verdifull erfaring med innholdsproduksjon som kan komme godt med på CV`en når studentene senere skal søke jobber. En attest får de selvfølgelig også med seg.

– Selv om man er aktiv på egne sosiale medie-kanaler, er det ganske annerledes å lage innhold for en merkevare enn for en privat konto. Her er det skikkelig bra erfaring å hente. Vi legger ikke ut ting bare fordi det er gøy, men fordi vi har noe spesielt vi vil formidle, forteller Sarita.

Alle studentene ved Gokstad Akademiet, uansett utdanningsretning, får mulighet til å søke plass på SoMe-teamet. Det gjelder også nettstudenter. Søker man, blir man invitert på intervju og bedt om å løse en caseoppgave.

– Antall nettstudenter vokser, så vi vil gjerne vise frem mer av livet som nettstudent ved Gokstad Akademiet og hvor stort mangfold vi har blant studentene våre, både mht. utdanningsretninger og livssituasjoner.

– Denne våren har vi hatt en superdyktig nettspaltist bosatt i Bergen som har laget innhold for Instagram om hvordan hennes hverdag som Frontend-utvikling på nettstudier er, forteller Sarita begeistret.

Oppfordrer nye studenter til å søke

Tradisjonelt sett har vi hatt flest studenter fra utdanningen Digital markedsføring på SoMe-teamet. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på hvor relevant denne erfaringen er til hva de lærer på studiet. Men vi har også hatt studenter fra Webdesign og Frontend-utvikling i SoMe-teamet, og Sarita skulle gjerne likt å se flere studieretninger representert.

– Vi vil jo vise frem alt, så det hadde vært gøy å høre litt mer fra for eksempel Backend-programmering eller Cybersikkerhet også, drømmer hun – og oppfordrer flere til å ta sjansen når ny stillingsutlysning blir lagt ut til høsten.

I mellomtiden er Sarita veldig fornøyd med jobben resten av teamet gjør for å fortelle litt om alle utdanningene skolen tilbyr, ikke bare utdanningene de selv går på.

– Vi har en skikkelig dyktig gjeng med innholdsprodusenter! Det er så gøy å jobbe med så mange kreative og dedikerte mennesker. De bedriftene som får dem i fremtiden er heldige, avslutter hun.

Hør hva studentene på SoMe-teamet selv sier om engasjementet:

Polina Wilmann

Polina Wilman (28), studerer Digital Markedsføring.

Jeg har lært hvordan det er å lage innhold som jeg selv pleier å se på TikTok. Det å stå på andre siden av prosessen. Jeg har lært mye om prosessen fra A til Å – fra å komme på en relevant ide til en post, finne og samle folk som vil stå foran kamera, til å klippe og lage den siste versjonen som skal publiseres.

Gjennom dette engasjementet fant jeg ut at jeg foretrekker å jobbe i et godt og hensynsfullt team framfor å jobbe alene. Jeg er en person som elsker brainstorming, så det å komme på ideer synes jeg er det morsomste. Prosessen med å redigere video er også morsomt, fordi det gir mye rom for eksperimentering.

Anja Guttulsrød

Anja Guttulsrød (44), studerer Webdesign.

Det er veldig fint å få være en del av et team og se hvordan ting kan settes i system og hvordan man sammen gjør en forskjell. Ikke minst er det kjekt å få teste det å jobbe ut fra kundens ønsker og rammer. Det er så mange ulike måter å gjøre hver post på, men man må alltid ha hensikten med posten med seg. Det morsomste er alt man lærer og også at man blir litt kjent med fine folk! Både i forbindelse med å jobbe i team, og også når man lager postene – og se responsen de får.

Adrielle Hunsgaard

Adrielle Hunskaar (41), studerer Digital Markedsføring.

Jeg har fått bedre forståelse av strategien for å lage målrettet innhold. Jeg har også fått bredere innsikt i hvordan ulike plattformer fungerer. Det jeg synes er morsomst er å intervjue studenter og ansatte, og å lage videoer til Instagram for Gokstad Akademiet. Jeg har alltid likt å stå foran kamera selv, og det å kunne bruke det for å lage innhold, synes jeg er kjempegøy.

Linda Spidsberg Vedvik

Linda Vedvik (35), studerer Webdesign.

Jeg lært viktigheten i godt samarbeid og planlegging for å lage best mulig innhold i de forskjellige plattformene. Det morsomste med å være del av SoMe-teamet er å samarbeide om å lage innhold basert på litt humor. Eller når det blir noen bloopers underveis i filmingen. 

Natasha Campos Skoli

Natasha Campos Skoli (34), studerer Digital Markedsføring.

Jeg har generelt blitt mye tryggere på å lage innhold til sosiale medier. Man blir utfordret på å tenke kreativt knyttet til relevans for Gokstad Akademiets kanaler. Det å bruke ulike typer redigeringsverktøy er også noe jeg mestrer bedre, samtidig som jeg hele tiden lærer noe nytt. Det morsomste er helt klart å lage ulikt innhold til de ulike målgruppene. Man må f. eks. ha en helt annen tankegang ved produsering av innhold til Tiktok enn Instagram.

Ea Aurora Sørensen

Ea Aurora Sørensen (19), studerer Digital Markedsføring.

Jeg har lært å poste innhold for en oppdragsgiver, og det morsomste er å kunne være kreativ og legge ut innhold.

Torunn Bodin (48), studerer Digital Markedsføring.

Jeg har lært hvordan det er å jobbe i et fantastisk team med en dyktig leder, der deltakerne samarbeider godt for at resultatet skal bli bedre enn summen av delene. Det morsomste er å gjennomføre samtaler og intervjuer der man underveis finner en vinkling som er optimalt for oppdragsgiveren, for så å føre det i pennen.