Slik blir skolestart på nettstudier

Skoleåret er i gang og vi gleder oss over å være i gang med nettstudier for aller første gang. Her har vi samlet all informasjon du trenger å kjenne til for å være klar til skolestart.

Skoleåret 23/24 blir vi over 300 studenter på nettstudier fordelt på 7 ulike utdanninger innen IT-relaterte og merkantile fag. I tillegg vil Gokstad Akademiet ha et tilsvarende antall studenter på campus i Sandefjord.

Første skoledag

Første skoledag for deg blir den ukedagen som din klasse er satt opp med liveforelesning ihht. denne ukesplanen. Forelesningen varer mellom kl. 18-20.

Ble du tatt opp som student litt tett på skolestart gikk du kanskje glipp av første samling i uke 34. Men fortvil ikke, den kan du se i opptak senere når du har kommet deg på Teams.

Se ukesplanen for nettstudier, slik at du vet hvilke dager du har undervisning og hvilke dager du har lesedager i høst.

Første livesamling ble viet litt generell informasjon om semesteret, som gjennomgang av studieplan, informasjon om arbeidskrav og eksamen og annen praktisk informasjon.

Les også: Oversikt over pensumlister for høstsemesteret 23/24

Skolestart er i uke 34. Du logger deg på Teams kl. 18 den ukedagen du er satt opp med undervisning ihht. denne planen.

På denne siden finner du også oversikt over hvilket emne du skal starte med og generelt alle emnene din klasse skal gjennom dette semesteret. Der vil du også få oversikt over når det er høstferie og juleferie dette semesteret.

Pålogging på Teams

I forkant av første livesamling må du ha lastet ned Teams.

Innloggingsinformasjon til Teams skal du ha mottatt på SMS fra vår IT-partner AGS. Har du ikke mottatt SMS innen den dagen du skal delta på din første livesamling tar du kontakt med vår tekniske veileder Egil på epost-adressen: egil.skjelbred@gokstadakademiet.no.

Når du har mottatt innloggingsinformasjon bes du teste innlogging i forkant av denne forelesningen, slik at du er sikker på at du kommer inn når forelesningen starter. Logg deg på Teams i god tid før klokken 18.

Ikke lastet ned Teams enda? Les mer her: Gjør deg kjent med Teams

Trykk deg inn på fanen «Teams» i menyen til venstre på laptop og nederst på telefon. Her finner du alle teamene du er medlem av, dvs. både klasseteamet ditt, egne emneteam og et eget team for hele skolen som nevnt ovenfor.

Har du problemer med å komme deg på Teams eller mangler du nødvendige tilganger til klasseteam eller emneteam, bes du som er nettstudent om å sende en epost til egil.skjelbred@gokstadakademiet.no.

Her finner du første forelesning

Første forelesning vil du finne i teamene som står uthevet i listen under per klasse. Når du har trykket deg inn på teamet vil du finne forelesningen i feeden som kalles «Innlegg» i kanalen som kalles «Generelt».

  • 1.klasse Salg, ledelse og markedsføring nett: NSLM 23-25 – Intro til salg og digital/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Digital markedsføring nett: NSLM 23-25 – Intro til salg og digital/ Kanal: Generelt.
  • Webdesign nett: NWEB 23-25 – HTML og CSS/ Kanal: Generelt.
  • Prosjektledelse nett: 23-24 Prosjektledelse – nett/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Frontend-utvikling nett: NWEB 23-25 – HTML og CSS/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Backend-programmering nett: NBEP 23-25 Grunnleggende programmering/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Cybersikkerhet nett: NBEP 23-25 Grunnleggende programmering/ Kanal: Generelt.

NB! Husk å mute deg før du logger på.

Teknisk veileder Egil tar deg gjennom hvordan du kan bruke Teams til å organisere samarbeidet og kommunisere med medstudenter og lærere.

Registrering til Lånekassen

Har du søkt støtte hos Lånekassen er du avhengig av en bekreftelse fra skolen om at du har møtt opp digitalt som student første skoledag for å få utbetalingene.

Som utgangspunkt for å bekrefte at du er student hos oss, benytter vi oss av fremmøterapporten som genereres fra Teams etter forelesningen. Der kan man se om du har vært til stede hele forelesningen eller bare logget kjapt innom.

Les mer om krav til oppmøte på de ukentlige livesamlingene under avsnittet som handler undervisning i denne artikkelen.

Dersom du har søkt om lån og stipend er der derfor svært viktig at du deltar på første forelesning. Skulle du ikke ha anledning til dette, bes du gi beskjed til oss på o.v@gokstadakademiet.no.

Les mer om Lånekassen her.

Studentbevis

Alle fulltidsstudenter ved Gokstad Akademiet får studentbevis, både campusstudenter og nettstudenter. Fra skoleåret 23/24 er studentbevisene kun elektroniske.

Noen dager etter bekreftet oppmøte 1. skoledag vil du få tilgang til studentbeviset ditt i appen PocketID. Etter nedlastning av appen vil du kunne logge deg inn med mobilnummer eller BankID. Du må selv ta eller laste opp bilde i appen for å få aktivert studentbeviset ditt.

Nærmere info om når studentbevisene er tilgjengelig vil komme rett etter studiestart.

Har du andre spørsmål?

Har du spørsmål i forkant av studiestart, kan du alltids sende oss en DM i sosiale medier eller sende en epost til post@gokstadakademiet.no. Når skolen er i gang kan du også kontakte både faglærere og veiledere på Teams.

Velkommen som digital Gokstadstudent:)