– Vi har økt salget allerede!

Før samarbeidet med studentene ved Gokstad Akademiet hadde ikke Servicegutta drevet med markedsføring. Nå opplever de allerede synlige effekter av samarbeidet.

Vi har tatt en prat med Torgeir Larsen, daglig leder i Servicegutta AS, bedriften som gjør det meste du trenger hjelp til ved flytting.

Hvorfor valgte dere å samarbeide med studentene fra Gokstad Akademiet?

Gründeriet kom til oss med en forespørsel om vi kunne tenke oss å være med på et prosjekt med Gokstad Akademiet. I vårt tilfelle gikk prosjektet ut på at studentene skulle få bruke kompetansen de har fått i salg og markedsføring, i virkeligheten. Jeg syntes det virket spennende fordi vi ikke har drevet med markedsføring tidligere, eller vært noe sterke på sosiale medier. Prosjektet med studentene ga oss en mulighet til å se på løsninger i det feltet, som vi ikke kunne si nei til.

Hvilke oppgaver gir dere studentene?

– Studentene har fått ganske frie tøyler til å gjøre det de er best på. Sammen med dem har vi gått gjennom en hel prosess i markedsføringen. Fra målgruppeutvelgelse til å følge en kampanje i Google ads, via Google analytics. I tillegg har de satt opp et CRM-system, hvor de også har laget et nyhetsbrev som hører til. Den relasjonen med studentene og Gokstad Akademiet er noe vi vil holde fast ved og fortsette med til høsten. Får vil til det blir nok neste steg å jobbe videre med nettsiden og de ideene studentene allerede har kommet med til den.

DSC09574.jpg

Hvilke egenskaper ser dere etter når dere tar inn studenter?

– De må være interessert i det de driver med, ha lyst til å lære nye ting, og være arbeidsomme og kreative. Disse kvalitetene har de alle sammen. Studentene har kommet med mange fine forslag som vi aldri hadde tenkt på selv, og som vi ser effekten av allerede.

Hvilken verdi mener du studentene tilfører bedriften?

– De har gitt oss mye inspirasjon til hva vi kan gjøre videre. Gjennom hele vår felles prosess har bedriften også fått en ny dimensjon vi ikke hadde tidligere. Jeg vil si det er en vinn-vinn-situasjon fordi vi også lærer så mye fra dem. Vi har allerede økt salg etter de tiltakene studentene har vært med på å gjennomføre!

Er det muligheter for fast ansettelse for studentene?

– I og med at det er såpass nytt for oss som bedrift å drive salg og markedsføring på denne måten, har vi sett på muligheten for å få med en av dem videre. Jeg syntes de var så flinke, og brakte så mye nytt til bedriften. Det er absolutt en mulighet vi har sett mye på.

Har du tips til andre bedrifter som ønsker å gjøre det samme?

– La studentene slippe til, ikke vær redd for nye ideer og det de har å komme med. Jeg har latt dem slippe til på de arenaene hvor det har vært mulig, og sett at det har fungert. Det viktigste er å la dem få gjøre det de er interessert i og gode til.