Pernille (26) gikk rett fra studier til jobb: – Bra at de tør å satse på studenter

Pernille Nilssen (26) fra Framnes fikk jobb som digital markedsfører underveis i utdanningen hun tok på Gokstad Akademiet.

– Det er utrolig gøy! Det at jeg valgte å studere på Gokstad Akademiet var egentlig ganske tilfeldig. I utgangspunktet var planen å ta et årsstudium innenfor SEO (søkemotoroptimalisering), sier Pernille Nilssen.

Før to år med digital markedsføring i Sandefjord, har Pernille bodd i England i 3,5 år der hun tok en bachelorgrad i kreativ skriving. Før hun flyttet hjem til Sandefjord og jobbet litt i barnehage før hun begynte på Gokstad Akademiet.

– Drømmen min har alltid vært å kunne leve av å skrive, men jeg forsto tidlig at det kunne bli vanskelig uten en utdannelse i bunn. Jeg så at de aller fleste arbeidsgivere jeg vurderte hadde som et krav eller ønsket at søkere hadde erfaring med SEO, sier Pernille.

– Jeg vurderte litt forskjellig skoler i Oslo og Bergen, men så fant jeg ut at Gokstad Akademiet skulle starte opp og de hadde Digital Markedsføring. Det var en liten ulempe at det var to år istedenfor ett, men når det i tillegg var gratis tenkte jeg at det ikke var noe å lure på.

Fylkeskommunen i Vestfold spanderte nemlig de 100 første studieplassene på Gokstad Akademiet. I mars 2022 valgte fylkeskommunen å spandere ytterligere 165 nye plasser.

Fikk jobbtilbud fra Owup

Det var under et skoleprosjekt i 2. semester Pernille kom i kontakt med markedsføringsbyrået «Owup».

– Vi hadde en tverrfaglig oppgave i det andre semesteret, da ble vi tildelt Owup. Vi var åtte som jobbet på oppgaven hvor vi hadde en «case» for markedsføringsbyrået til Protid Urmaker Næss. Det er Owup som tar seg av markedsføringen til Protid Urmaker Næss.

Framnesjenta forteller at tilbakemeldingen fra Urmaker Næss var god.

I forbindelse med prosjektet hun hadde for «Protid Urmaker Næss», kom hun i kontakt videre med Owup. De var veldig fornøyd med hva Nilssen, og de andre på gruppa hadde levert. Etter samarbeidet hørte markedsføringsbyrået med Pernille om hun kunne tenke seg å prøve seg i en stilling hos dem. Pernille følte seg ikke helt klar, men etter litt betenkningstid sendte hun en mail til dem angående jobben, og fikk den.

Nilssen skryter av Owup for at de tør å satse på studenter når de selv er ganske nye.

Her får Pernille beviset på at hun har fullført 2 år på fagskolen av rektor Atle Bjurstedt. Foto: Paul Henrik Gaalaas-Hansen/ Sb.no

Første kullet ut

Det å starte en studenttilværelse under en pandemi, og i en by som ikke har noe særlig studentmiljø fra før, kan være en utfordring. Når man er første kullet på en skole noensinne, sier det seg selv at det ikke blir en fadderordning slik man ser blant de andre mer etablerte studiebyene.

– Nå er jo ikke Sandefjord kjent for å være en studentby. For min del som allerede har opplevd studenttilværelsen utenfor Sandefjord er det veldig greit å kunne fokusere på fag da jeg er litt ferdig med det. Men så skal det sies at det gode studentmiljøet vi har fått på Gokstad har vært en bonus.

– Til tross for korona, tider der det har vært mye undervisning på nett og vanskelig å arrangere sosiale happenings har skolen vært flink til å ha studentarrangementer. Jeg opplever at næringslivet rundt om i Sandefjord også har vært flinke til å hjelpe til med å legge til rette for studenter i Sandefjord med arrangementer og rabatter.

Selv om skolen gjorde det de kunne for å legge til rette for en fin studiestart, manglet det faddere da Pernille skulle vært fadderbarn. Året etterpå var hun selv med i fadderstyret, og var med på å planlegge fadderordningen til det nye kullet.

– Det var viktig for meg å ta del i fadderstyret for å sørge for at de nye studentene fikk en best mulig velkomst til det som blir en fantastisk studietid, sier Pernille avslutningsvis.

Tekst og bilder av Paul Henrik Gaalaas-Hansen, hentet fra Sandefjords Blad.