– Nettstudier passer meg best!

Som småbarnsforelder med fulltidsjobb, var nettstudier et godt alternativ for Chris Willy (28) som ønsket seg faglig påfyll.

Chris Willy Jensen bor i Oslo og studerer digital markedsføring som nettstudent ved Gokstad Akademiet. Han ser på studiene som en velkommen egentid og hobby – fordi han brenner for faget og ser nytteverdien.

Han startet yrkeskarrieren sin som selger. Først som dørsalg, deretter som B2B innen telecom. Så gikk han videre til salg av tech. Han klatret på karrierestigen som konsekvens av gode resultater i salgsarbeidet.

Nå ser han nytten av digital markedsføring og har allerede implementert kunnskap fra studiene i markedsavdelingen hos den digitale produktutviklingsbedriften Gture.

– Jeg trives utmerket med situasjonen. Jeg er nysgjerrig, og liker å lære noe nytt og utvikle meg. Det går utmerket når man brenner for studiene. Da ser man på studiene som 2-3 timer egentid på kveldene og i helgene. Man ser på det mer som en hobby enn studier, forklarer han.

Valgte nettstudier

Chris mener at valget om å bli nettstudent eller student på campus beror på hva man har kapasitet til. Et nettstudie er optimalt for å kombinere jobb, studier og familieliv. Hvis man derimot ønsker å fokusere på bare én ting av gangen, samt ønsker å være sosial og treffe andre, kan det å være campus-student passe bedre, hevder han. 

– Nettstudier gjør at jeg kan sitte hvor som helst. For eksempel var jeg fri til å ta ferie i Tyrkia med familien og fremdeles følge undervisningen, forklarer han med glimt i øyet.

Les også: Familieliv og jobb er ingen hindring.

Digital kollokviegruppe

Han forteller videre at nettstudentene i digital markedsføring har opprettet en gruppe for å bli kjent med hverandre, få kollokvier og diskutere fag.

En kamerat av Chris anbefalte Gokstad Akademiet da han selv skulle bli nettstudent. Chris lot seg motivere og kastet seg på studiet. Det er mye man kan gjøre for å bedre situasjonen som nettstudent hvis man føler man blir ensom med studiene. Chris trekker fram at også nettstudentene blir invitert til Karrieredag på campus.

Hovedforskjellen mellom nettstudenter og campusstudenter kan hevdes å være tilgang på nettverk og sosialt samvær, men Chris har råd:

– Få deg en deltidsjobb ved siden av studiene! Slik danner du nettverk med likesinnede. Uansett om du er nettstudent eller student på campus, kommer ikke nettverk av seg selv – man må aktivt ta grep, mener Chris.

Godt studieløp

Chris vil påpeke at faglærer Kristin Strømnes har lagt opp et studieløp som fungerer veldig godt.

– Det lagt opp en introduksjon til alle emnene. Deretter er det en fordypning i hvert emne. Det er oversiktlig og fungerer veldig godt. Det gjøres opptak av forelesningene. Det gjør at jeg kan gå tilbake å se på det hvis jeg faller fra et øyeblikk. Jeg tror imidlertid det blir vanskeligere å hente seg inn igjen som nettstudent, hvis man ikke henter seg inn igjen raskt, avslutter Chris.

Les om Digital markedsføring