Nettstudent
Slik fungerer nettstudier
Med nettstudier slipper du å møte opp fysisk til forelesninger og klasserom.
I stedet deltar du på en ukentlig digital samling på kveldstid, fra komforten av ditt eget hjem. Resten av tiden brukes til selvstudier med støtte fra faglærer eller veileder.
Denne fleksible løsningen gir deg muligheten til å tilpasse studiene til din egen hverdag, samtidig som du kan fullføre utdanningen på normert tid og oppnå samme vitnemål som på campus.
Les mer om nettstudierStudentdemokrati
Studentdemokratiet ved Gokstad Akademiet gir studentene en viktig stemme i beslutningsprosessene.
Gjennom engasjement i studentråd og komiteer kan studentene være med på å forme studiehverdagen og bidra til et godt læringsmiljø.
Studentrådet jobber sammen for å sikre at studentenes meninger og behov blir hørt, og for å skape et inkluderende og aktivt studentmiljø.
Les mer om studentdemokratietStudentintervjuer
Møt flere av våre studenter som forteller om sin opplevelse av studiene, studentlivet eller møte med arbeidslivet.
Les våre studentintervjuerFAQ - Ofte stilte spørsmål
Alle våre fagskoleutdanninger er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Dette gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån til skolepenger. Hvor mye du får utbetalt vurderes av Lånekassen, ut fra deres vilkår.
Du kan lese mer om hvor mye du kan få utbetalt på Lånekassens sider.
Våre nettkurs er ikke godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.
- Studieavgift: Ordinær studieavgift er på 48.000,- (campus)/ 38.000,- (nett) per semester. Dersom du får gratis studieplass finansiert av fylkeskommunen, slipper du å betale studieavgift – men du må likevel betale øvrige avgifter, samt for pensumressurser tilknyttet ditt studie. Om du har fått en gratis studieplass kommer det frem av kontrakten din.
- Registreringsavgift: 2 900,- Dette er en engangsavgift du betaler ved opptak.
- Administrasjonsavgift: 1090,- per semester. Denne avgiften inkluderer blant annet kostnader tilknyttet ordinær eksamensgjennomføring, lisenser, studentbevis og medlemsskap i ONF (Organisasjon for norske fagskolestudenter).
- Pensumressurser tilknyttet utdanningen du har valgt (inkluderer både digitale og trykte ressurser) – Dette kjøper du selv. Husk at mange programvarer kommer i rimelige eller gratis studentversjoner. Sjekk gjerne også ut muligheten for å kjøpe brukte skolebøker for å spare kostnader.
Ved ønske om f.eks. bytte av studie/studiested, ønske om å ta eksamen på nytt o.l. vil det tilkomme egne gebyrer for dette.
Våre studier gir 60 eller 120 studiepoeng – avhengig av om du velger en 1-årig eller en 2-årig utdanning. Den formelle graden på våre 2-årige fagskoleutdanninger er «Høyere fagskolegrad». Tar du en 1-årig utdanning får du graden «fagskolegrad».
Det er absolutt mulig å kombinere studier med jobb, men hvor mye man har kapasitet til å jobbe ved siden av vil være veldig individuelt. Per nå tilbyr vi kun heltidsstudier, hvilket innebærer at man må følge normert studieløp med 30 stp. i semesteret – og det er ikke mulig å ta studier hos oss på deltid.
Har du behov for å jobbe mye, så kan nettstudier være riktig for deg ettersom det gir deg fleksibiliteten til å legge opp dagene som det passer deg best. Da kan du jobbe på dagtid og studere på kveldstid hvis du ønsker det.
På nettstudier er det lagt opp til en ukentlig 2-timers samling på nett med liveforelesning mellom kl. 18-20. For de gangene man eventuelt ikke har anledning til å følge nettsamlingene live – så vil man få anledning til å se forelesningen i opptak på et senere tidspunkt.
På campus er uka som hovedregel lagt opp med 3 undervisningsdager og 2 selvstudiedager. Selvstudiedager kan man disponerer som man vil. Mange studenter som jobber ved siden av velger å bruke studiedagene på å jobbe, for så å ta igjen selvstudie på kveldstid og i helger.
Fordi vi ønsker å lose deg vel gjennom studiet har vi satt et krav om at man ikke skal ha mer enn 50% udokumentert fravær fra oppsatte forelesninger/samlinger gjennom semesteret. Dette gjelder både på nettstudier og på campus, og en evt. jobb ved siden av må gi rom for dette.
Er du student på studieformen «nettstudier med fysisk samling» er det kun krav om obligatorisk oppmøte på alle fysiske samlinger, dvs. èn kveld i måneden – totalt ca. 9 per skoleår. På øvrige digitale samlinger er det ikke obligatorisk oppmøte.
Har du flere spørsmål?
Ønsker du studieveiledning eller har du spørsmål rundt det å studere på Gokstad Akademiet?
Send oss en melding via vårt kontaktskjema.
Kontakt oss