Morten Fon om Gokstad Akademiet

Vi har snakket med Morten Fon om hva han synes om Gokstad Akademiet og hvilke jobbmuligheter våre studenter har.

Morten Fon
President & CEO Jotun

 – Vi har nesten 3 000 selgere som jobber for Jotun over hele verden og vi ser klare fordeler med å finne kvalifiserte søkere med bakgrunn fra salg, ledelse og markedsføring-studiet ved Gokstad Akademiet.

Dessuten er vi veldig opptatt av å «bygge byen vår» og synes det er fantastisk at det endelig kommer et tilbud om utdanning for de som er ferdige med videregående studier.

Relevant kunnskap og flere fullfører

Vi ser at 2 års «spissede» utdanning med lærerstyrt undervisning har store fordeler. Det vil sannsynligvis sørge for at flere elever fullfører studiene, enn hva som er tilfellet ved mange høyere utdanninger.

Samarbeid med Gokstad Akademiet

Vi vil legge til rette for at studenter får en relevant utdanning ved Gokstad Akademiet. Vi vil hjelpe til med gjesteforelesere, bedriftsbesøk og case studier for både salg, ledelse og markedsføring og det digitale markedsførings studiet. Sist men ikke minst så kommer vi helt sikkert til å ansette studenter fra dette spennende akademiet i Sandefjord.

Viktig med søkere fra regionen

Når vi ansetter nye medarbeidere i Jotun ønsker vi at de bor eller bosetter seg i Sandefjord og omegn. Da vet vi at vi beholder dem også etter at vi har brukt ressurser på å lære dem opp. Alle trenger å bli kjent med kulturen, produktene og markedene, uansett hvilken utdannelse de har og derfor er Gokstad Akademiet med sin lokale forankring viktig for Jotun og hele byen vår.

Når det gjelder digitaliseringen ser vi at Jotun var tidlig ute. Allerede i 1976 lanserte vi Multicolor konseptet som i dag har over 7 000 maskiner fra hele verden koblet til våre servere. I 1978 bygde vi et heldigitalisert lager i Sandefjord som fungerer på akkurat samme måte som de automatiserte lagersystemer som bygges i dag.

Vår marketing avdeling jobber med digital markedsføring rettet både mot forbruker- og business to business markedet. Vi ser et sort behov for dyktige medarbeidere innen digital markedsføring, medarbeidere som både forstår mulighetene for å effektivisere og det å skape bedre kunde tilbud.

Fakta om Jotun
Skjermbilde.JPG

9 800 ansatte 

Etablert i Sandefjord 1926

Virksomhet i 100 land

Et av Norges største internasjonale selskaper.  

Har fortsatt sitt hovedkontor i Sandefjord.