Alle møblene på skolen er brukt – det har Lucia sørget for

Lucia Christoffersen driver nisjebutikken @finndinskatt, der hun blant annet spesialiserer seg på antikke stoler fra Thonet som hun importerer fra hjemlandet sitt, Slovakia. Nå har hun fått den store oppgaven med å innrede Gokstad Akademiet på Hvaltorvet, som huser 200 studenter.

Det var Simon Hansen Elvestad og Atle Bjurstedt som tok kontakt med Christoffersen, siden de viste at hun driver med salg av brukte møbler. De presenterte henne for tanker rundt skoleprosjektet og ønsket om å innrede med bruktmøbler.

– Jeg synes at prosjektet hørtes veldig spennende ut og etter et møte ble vi enige om at jeg skulle være ansvarlig for fargevalg, belysning og innredning av skolens arealer.

Har lett i tre måneder

– Jeg må si at prosjektet var større enn jeg så for meg fra starten av, men dette var også en fin utfordring for meg å se om jeg klarer å komme i mål med et begrenset budsjett.

Men selve innredningsprosessen kaller hun en mikrojobb.
 – Jeg har sittet mange timer på finn.no og jaktet etter møbler som skulle passe til prosjektet vårt.

Hun fant blant annet 10 stoler i Trondheim, 30 stoler i Bergen og 40 stoler i Oslo.
– Alt skulle koordineres med frakten og deretter lagres på et lager fram til lokalene var ferdig oppusset. Slik har jeg samlet opp møbler i rundt tre måneder.

Nå har hun blant annet funnet sofaer, skrivebord, resepsjonsdisk, småbord, hyller og kontorskap til skolen.

– Jeg er veldig opptatt av miljø og gjenbruk, så dette prosjektet er fantastisk for å vise fram at fint kan innrede med brukte møbler, uten at det skal koste all verden, sier hun.

Hektisk

– Vi har gjort mange gode innkjøp til en rimelig penge, i tillegg til at vi har fått en del møbler gratis som var under «gis bort». Jeg har valgt ut en nøytral fargebase i og med at vi skulle kjøpe inn møbler som var brukte, så her måtte jeg hele tiden tenke på at det blir mange forskjellige materialer og farger som til slutt måtte harmonere sammen, sier Christoffersen.

Hun forteller også om at innredningsprosessen var hektisk med tanke på tidsfristen.
– Det krevde mye planlegging og visualisering. Alt skulle passe når det kommer til mål, farger og bruksområde. Logistikken var veldig viktig. Men jeg trives med hektisk hverdag, så dette var absolutt min greie, smiler hun.

​Nå har hun innredet tre klasserom, og fått tak i brukte auditoriestoler fra en skole i Bergen.

​I disse dager klargjøres de siste rommene ved kontorområdene.

Hentet auditoriet i Bergen​

Men Lucia møtte på en utfordring helt i starten av planleggingen.
– Auditoriet visste jeg ble et krevende rom for meg å innrede. Det skal blant annet være sittekomfort og det var flere krav som blant annet at setene skulle ha nedtrekksbord til de som sitter bak, sier hun.

De var ikke annet enn heldige da de kom over at Universitetet i Bergen holdt på å kvitte seg med sitt gamle auditorium, etter leting på flere universiteter landet over.

– Auditoriet sto halvveis ute i containeren og vi sa bare «stopp, de vil vi bruke!», forteller Atle Bjurstedt.

Da fikk de beskjed om at de måtte hente det innen neste dag.

– Lucia fikset sånn at noen kjørte opp til Bergen samme natt for å få demontert og fraktet auditoriet ned til oss, sier han.

Fornøyd

Rektor Atle Bjurstedt er veldig fornøyd med Christoffersens arbeid og er glad for at elevene nå har et verdig sted å studere i Sandefjord.

– Vi brukte fire år på å bli godkjent av NOKUT og var i lokaler på Framnes i fjor og fram til dette semesteret. Dette er NAVs gamle lokaler som har stått tomme i 15 år og det var veldig mye å pusse opp, forteller han.

De har ribbet hele etasjen til muren, satt inn nye ventilasjonsanlegg, elektrisk anlegg og brukt mye tid og penger på å bygge opp et lokale som passer en skole, samtidig som at det får en koselig følelse.

– Flere som går sitt andre år nå er jo veldig fornøyd med å endelig ha kommet seg inn i disse lokalene.

De har flere klasserom, et auditorium, flere møterom, lounge-område, bibliotek, kjøkken og flere kriker og kroker som er studievennlige.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet, sier han.