Klare for Gokstadstudentenes Fadderuke 2022

Snart går startskuddet for årets fadderuke for Gokstadstudentene. For tiden jobber fadderstyret på spreng for å få de siste bitene på plass.

Andreklassingene Sander Jevnaker (26) fra Backend og Pernille Lysebo Egren (23) fra Salg, ledelse og markedsføring er ansvarlige for årets Fadderuke. Med seg har de et knippe faddere fra 2. klasse som står klare til å ta imot årets ferske Gokstadstudenter og være en trygg havn for dem gjennom uka.

Variert program

Vi håper dette blir en morsom uke og at vi har klart å skape et lavterskel-arrangement som studentene har lyst til å bli med på. Både nye og gamle, sier Pernille – som har rollen som fadderkoordinator i årets styre.

Fadderuka byr på et variert program med blant annet konsert, quiz, bar-til-bar og karaoke.

Ukas viktigste arrangementet er kanskje det aller første, nemlig Kick off på Hjertnes. Da blir nemlig alle førsteårsstudentene delt inn i faddergrupper, ledet av andreklassinger.

– Vi har lagt opp til at studentene skal få mye tid til å bli kjent med Faddergruppa sin gjennom uka, sier Pernille.

Når studentene samles i faddergruppene sine kan de selv bestemme hva de vil gjøre sammen. Om de velger å spise middag sammen på en restaurant, bowle, bestille pizza i parken eller dra hjem til noen – det er helt opp til hver enkelt gruppe.

– Det er tross alt dèt Fadderuka dreier seg om: å sette av tid til å bli bedre kjent og skape et godt sosialt fundament for skoleåret, følger faddersjef Sander opp.

Gokstadstudentenes Fadderuke 2022 byr på et variert program.

Studentrabatter

Det koster ingenting å delta på fellesarrangementene, men ønsket mat og drikke gjennom uka må man betale selv. Heldigvis har Sander & co ordnet gode studentrabatter hos flere av byens utesteder for anledningen, og Hotel Kong Carl gir gode priser på overnatting for studenter som kommer langveisfra.

– Det kan fort gå litt penger på en sånn uke, derfor har det vært viktig for oss at fellesarrangementene på Fadderuka er gratis, sånn at alle kan være med, sier faddersjefen.

Hyggelige priser i baren på Corner.

Starten på gode vennskap

Både Pernille og Sander deltok selv på fjorårets fadderuke, og er begge enige om at vennskapene de knyttet den gangen har vært viktige gjennom resten av skoleåret.

– De jeg ble kjent med under Fadderuka i fjor, er vel de jeg henger mest med i dag, sier Pernille.

-Min klasse er egentlig ganske liten, men fordi jeg ble kjent med folk fra flere studielinjer under Fadderuka – har jeg likevel et stort sosialt nettverk på skolen, forteller Sander.

Les også: Verken Tabita (34) eller Nadia (23) kjente noen andre på skolen før de skulle begynne.

Bli med!

Hva vil dere si til årets Gokstadstudenter før Fadderuka starter?

Meld dere på og bli med på så mye som mulig! Dette er det beste utgangspunktet for en fin og sosial studietid, oppfordrer Sander.

Pernille er enig:

– Vi skal ha det skikkelig gøy sammen denne uka, så bli med!