Kaia brukte hobbyen som inspirasjon til studievalget

Da yngstemann begynte i barnehagen tok influenseren og tobarnsmoren Kaia Helle (40) sjansen og grep muligheten. Før hun visste ordet av det var Instagram noe langt mer enn en fritidssyssel.

Nå studerer hun markedsføring ved Gokstad Akademiet for å utvide egen verktøykasse som influenser, skaffe seg mer kunnskap og erfaring, og komme tettere på bransjen hun skal satse karriere i fremover.

– Vi startet allerede første semester med forelesninger fra Jotun, Fjellsport, Blush og noen flere bedrifter. Som student merker jeg at det er et tett samarbeid mellom dem og skolen, og det motiverer meg veldig til å fortsette, forteller Kaia.

Tett på arbeidslivet

Gokstad Akademiet er en skole som legger mye vekt i å ha tette bånd til, og kontakter i, næringslivet. Det har Kaia selv erfart når hun med noe kjennskap til faget “digital markedsføring” og erfaring fra kosmetikkbransjen, fikk en mulighet i Sandefjordsbedriften Blush.

– Jeg fikk tilbud om å jobbe med sosiale medier og nyhetsbrev i Blush, en mulighet jeg grep med begge hender! Det var noen veldig fine måneder jeg var der, før jeg valgte å fokusere helt på studiene nå mot slutten, sier Kaia som er ferdig med det to-årige studieløpet sommeren 2022.

– Et fag med veldig mange retninger

Studiene ved Gokstad Akademiet har alle morgendagen i tankene, og har et stort fokus på at studentene skal være klare for arbeidslivet i det de er ferdig. Går du her skal skolen være en døråpner og være en klar vei fra skolebenk til kontorplass.

– Interessen for faget kom nok gjennom hobbyen min på Instagram, hvor jeg driver en konto som deler interiør-, gjenbruks-og hagetips. Det falt meg veldig naturlig å gå videre med digital markedsføring, sier hun.

Siden studiestart i 2020 har Kaia rukket å gjøre mye, og være innom flere deler av det store faget. Akkurat hva som blir hennes retning er noe mer usikkert, men det er fortsatt tid igjen, og mulighetene er mange.

– Digital markedsføring er et veldig stort og bredt fag, med veldig mange retninger en kan ta. Selv har jeg ikke funnet akkurat hvilken vei jeg vil gå videre med ennå, men jeg skal bruke det siste halvåret godt, forklarer hun.

Oppfordrer til å prøve

Med et halvt år igjen av studietiden har Kaia ikke bare rukket en tur ut i arbeidslivet, men også blitt godt kjent med skolen hun er student ved. Hun er klar på at det finnes flere fordeler ved å gå på en litt mindre skole.

– Lærerne her er ekstremt tilgjengelige om vi studenter lurer på noe eller trenger hjelp til noe. Oppfølgingen her er veldig god, men den største fordelen er nok hvor godt det lokale næringslivet kjenner til det skolen gjør, og studentene som snart er ferdig der, sier Kaia.

Etter snart to år som student sitter også Kaia igjen med et godt tips til fremtidige studenter: prøv.

– Mitt beste tips er nok å prøve. Selv om du ikke vet konkret hva du vil gjøre så går du inn i 2 år hvor du kan finne ut av det. Snakk med folk i bransjen og lær nye ting, det er veldig mange muligheter. Selv var jeg 38 da jeg startet, det er ingen hinder det, avslutter Kaia.

Vil du også prøve? Se oversikt over våre studier her.

Influenser: Kaia driver Instagram-kontoen Villasole1933 som en hobby ved siden av studiene.