Jobbeksempler – Digital markedsføring

Silje – Digital markedsfører, Fjellsport.no

Silje jobber som digital markedsfører i Fjellsport.no, som er en av landets raskest voksende nettbutikk. Hun jobber med søkemotoroptimalisering, SEM og tilpasning av nettbutikken.

Det å kunne jobbe med digital markedsføring i Fjellsport.no er veldig spennende. Jeg jobber daglig med å analysere kundenes adferd og søkemønstre, noe som er både lærerikt og spennende. Det å forstå en kundereise gir mulighet for å skape en god kjøpsopplevelse for kunden, og økt salg for Fjellsport.no. Jeg jobber i en spennende bransje og lærer noe nytt hver eneste dag!


Lasse – Teamleder/konsulent, Easyeb

Lasse jobber med å hjelpe sine kunder i å lykkes på nett, og nå sine digitale mål. Easyweb bistår kundene med data- og resultatbasert markedsføring, eller performance markedsføring, innen alle kjente annonseplattformer. Det er en mer økonomisk tilnærming til digital markedsføring der han er opptatt av å måle og analysere lønnsomheten av hver annonsekrone kunden bruker.

Lasse opplever at kunder kommer til ham med et ønske om å øke omsetningen eller få mer trafikk til sine nettsider. For å gjøre dette på en god måte gjør Easyweb en grundig kartlegging av kunden, deres målsetninger og omgivelsene de opererer i.

– Videre bygger vi en digital markedsføringsstrategi basert på hva som er riktig for å nå kundens mål. Jeg jobber med analyse og forbedring for å stadig hjelpe våre kunder å skape en god kundereise for sine besøkende.

I hverdagen handler det mye om analyse, bygge kampanjer i verktøy som Google Ads, Microsoft Ads, Facebook Business Manager og andre nødvendige verktøy.

– Det beste med å jobbe med digital markedsføring er å jobbe i en bransje i stadig utvikling, hele tiden lære nye ting, og å jobbe med bedrifter i ulike bransjer – alt fra leadsbaserte nettsider for B2B til nettbutikker med konsumvarer.


Hanne – markedssjef, Blush

Hanne jobber som markedssjef i Blush med ansvar for markedsføringsstrategier, kampanjer og aktiviteter, rekruttering av nye kunder og medieplaner

Blush er en av Norges ledende nettbutikker innen skjønnhet og velvære. Hos Blush finner du kjente merker innenfor sminke, hudkremer, hårpleie og parfyme til solbriller og klokker.

– Siden vi er en nettbutikk så skjer det meste av markedsføringen online. Vårt fokus er å gjøre kundereisen så enkel og trygg som mulig.