Intet skolelys, men klatrer på karrierestigen!

Sigve (23) har aldri vært noe skolelys. Likevel landet han raskt jobb hos Norges ledende bedriftshelsetjeneste Avonova etter studiene. Hans suksess er et eksempel på at det er andre egenskaper enn bare akademiske prestasjoner som verdsettes i dagens arbeidsliv.

Salgsstudent Sigve Engeness (23) hevder selv han aldri har vært noe skolelys. Gjennom hele oppveksten opplevde han at han måtte jobbe dobbelt så hardt som andre for å bestå fagene på skolen.

Der mange har gitt opp utdanning etter å erfare nederlag etter nederlag gjennom skolegangen, har Sigve fått økt pågangsmot og arbeidsvilje. Våren 2023 fullførte han en høyere fagskolegrad i Salg, ledelse og markedsføring ved Gokstad Akademiet.

Les også: Einar synes det er positivt å kunne ta med seg nye impulser fra skolen.

Fikk støtte av faglærere

– Det hjalp med gode lærere som gav meg den støtten og hjelpen jeg trengte for å fullføre, påpeker han.

Sigve er en sosial type med snakketøyet i orden. Han koser seg når han får holde presentasjoner. Dette er egenskaper som egner seg svært godt for salgsarbeid, så det var neppe tilfeldig at han valgte akkurat utdanningen Salg, ledelse og markedsføring. Han har også andre personlige egenskaper som arbeidsgivere verdsetter.

– Jeg tar lett til meg tilbakemeldinger slik at jeg kan forbedre meg – og jeg gjør noe med situasjonen umiddelbart. Det har nok gitt meg et fortrinn, mener han.

Sigve Engeness på arbeidsplassen Avonova
Trives godt: Sigve Engeness jobber nå som Customer Success Coordinator hos Avonova. Foto: Avonova.

Introdusert på Karrieredagen

Under studiene deltok Sigve på Gokstad Akademiets årlige Karrieredag. Det var der han ble introdusert for Avonova for første gang. Presentasjonen de holdt lagret seg i bakhodet, og da han var ferdig med studiene, valgte han å søke på en stilling som kundekonsulent i Avonova – og fikk den.

Som kundekonsulent jobbet han med å motta bestillinger i kundesenteret. Under ett år senere steg han i gradene og har nå fått stillingen som CSC – Customer Success Coordinator, hvor han er mer involvert i hele kundereisen.

– Avonova er en bedriftshelsetjeneste som tilbyr det som er lovpålagt å ha på arbeidsplasser. I tillegg tilbyr vi HMS, HR og apper der arbeidstakere selv kan kontakte psykolog, lege, personlig trener og få lagt opp trenings- og kostholdsplaner, forteller han.

Les også: Jobbeksempler – Salg, ledelse og markedsføring.

Har troen på produktet

Sigve har selv brukt Avonavas app i arbeidslivet. Egne positive erfaringer, som å bli oppringt 5 minutter etter at han har kontaktet lege i appen, førte til at Sigve har sterk tro på produktene til Avonova. Han er ikke i tvil om at det er avgjørende for suksess i salgsbransjen.

– Ha troen på produktet du selger! Har du ikke troen selv, kan du lett kvalifiseres som en svindler. Det er noe vi indoktrineres med under studiene, påpeker han.

Sigve trives utmerket i Avonova og forteller om et fantastisk arbeidsmiljø. Han er overbevist om at skal han klatre videre, er det innenfor Avonova. Slik han ser det, har han funnet arbeidsstedet for resten av livet.

Sigves råd til studentene

Selv uten toppkarakterer på vitnemålet har det altså gått veldig bra med Sigve! Har han noen tips til andre studenter som sliter på skolen?

– Bygg nettverk! Det er nøkkelen. Under studiet i Salg, ledelse og markedsføring gjennomførte vi flere bedriftsbesøk. Jeg benyttet anledningen til å snakke med de jeg møtte. Noen ganger fant vi ut av at vi hadde felles bekjente, og slik bygges nettverk. Gjør du en god jobb, skaper du deg et navn i nettverket. Det hjelper deg mye ved neste korsvei. Jeg ble for eksempel anbefalt for CSC-stillingen i Avonova av ei i dette nettverket.

Sigve har flere tips.

– Vær frempå under Karrieredagen. Vær på ballen og still spørsmål. Nysgjerrighet og interesse har stor betydning for arbeidsgivere, råder han.

Les om Salg, ledelse og markedsføring