Ingen tvil om at campus var det rette valget

– Det er 99 grunner til å studere på Gokstad Akademiet, men én grunn for å ikke gjøre det; skolen ligger på Hvaltorvet, så stipendet ryker raskt, sier en lattermild Siv Lilja Sund (38). 

Hun sitter med studievenninnene Adrielle Hunskaar (41) og Polina Wilmann (29) i moderne, lyse lokaler på Campus Sandefjord – i hjertet av byen, og akkurat som Siv sa: På toppen av Hvaltorvet kjøpesenter. En så sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til alt man måtte trenge, var en av de mange grunnene til at de alle tre valgte å studere på Gokstad Akademiet. 

Se også: Disse utdanningene kan du velge mellom på campus.

– Det har vært veldig deilig å slippe å pendle til Oslo hele tiden, og jeg er glad jeg fikk muligheten til å studere i byen jeg bor i. Jeg elsker digital markedsføring, og skolen har dyktige faglærere og gjesteforelesere som gir innblikk i ulike bedrifter, forteller Polina. 

– Jeg måtte ta et karriereskifte og prøvde å se etter studier som passet, men alt var veldig dyrt. Da jeg så at det var gratis studieplasser på skolen, og at utdannelsen var så tett knyttet opp mot hva næringslivet trenger, var det ikke et vanskelig valg. Tut og kjør, sier Siv. 

Les mer om campus her.

Som innflytter fra en annen by, så også Adrielle på Gokstad Akademiet som en god mulighet til å utvikle seg faglig, og ikke minst bygge nettverk og få venner.  

– Jeg er en veldig sosial person, så jeg digger å være blant mange. Jeg hadde aldri klart å studere digitalt, det tror jeg hadde blitt for kjedelig. Å ha kontakt med mennesker og bli kjent med nye, er absolutt viktig for meg, forteller hun. 

En god start på skoleåret

For at gangene på skolen ikke bare skal bestå av ukjente fjes, har studentene muligheten til å delta på Gokstad Akademiets Kickoff-uke. Dette er en ny variant av den tradisjonelle fadderuka de fleste kjenner til, der alle, både første- og andreårsstudentene, kan bli med. Formålet er å legge til rette for nye vennskap, bygge videre på det gode studentmiljøet og gjøre de første ukene på skolen litt tryggere for nye studenter. 

Les også: Verken Nadia (23) eller Tabita (34) kjente noen før de skulle begynne.

– Jeg tenkte at jeg kom til å starte studiene mine med bare unge som kommer rett fra skolebenken, men det var helt feil. Vi er alt fra 19 til 55 år, så alle kan finne en plass de hører hjemme, sier Siv.  

Kickoff-uke i Sandefjord.
En god start: Før skolestart kan både første- og andreårsstudentene bli med på Kickoff-uke. Her kan studentene danne nye vennskap og bygge videre på det gode studentmiljøet. Foto: Josefine Holth

– Jeg er enig! Det følger alltid med en spenning når man skal begynne med noe nytt. Jeg kan si at jeg hadde sommerfugler i magen, men vi fikk en veldig bra start på skoleåret. Det er veldig mange varierte aktiviteter man kan være med på. Alle har behov for å være litt sosiale, og dette er den perfekte arenaen for å bli kjent med flere, legger Adrielle til.

– Dette skoleåret hjalp jeg til med å passe på at de nye studentene hadde det bra. Blant annet var det pizza og quiz, og karaoke var veldig gøy. Som det blir nevnt, så er det virkelig noe for alle, sier Polina.

Adrielle er enig:

– Ja, her finnes det studenter i alle aldre og man er aldri for gammel til å ta et nytt steg!

Den viktige mellommenneskelige kontakten

I fjor lanserte Gokstad Akademiet de fleste utdanningene sine som nettstudier for første gang. Likevel er ikke de tre studentene i tvil om at campus var det rette valget for dem. 

– Det er noe helt annet å studere hjemme, kontra å tilegne seg kunnskapen direkte på campus. Muligheten til å kunne diskutere med medstudenter gjør at man må begynne å formulere det faglige med egne ord, og det er en veldig god måte å lære på. Det handler om sosiokulturell læring – vi lærer sammen, forteller Siv.  

– Å studere på campus har mange fordeler. Man bygger nettverk og kontakter, man har muligheten til å være med på mange sosiale arrangementer, og man studerer tett på. I tillegg er man også med på den generelle utviklingen av skolen, sier Adrielle. 

For Polina er det også viktig å trekke frem den tette dialogen med faglærerne.

– Vi har hatt veldig lett tilgang til foreleserne. Man lærer ved å stille spørsmål, og på campus har man alle mulighetene til det, sier hun.

– Personlig synes jeg det er en fin ting å komme på skolen. Vi har tre obligatoriske skoledager i uken, og for min del handler det om rutiner. Å lære samtidig som man får møte mennesker og sosial stimuli, er vinn-vinn, sier Siv før hun kjapt legger til:

– Det er mer helsefremmende, både psykisk og fysisk, å komme seg et sted.

Praktisk erfaring næringslivet trenger 

Som en fagskole er undervisningen praktisk rettet, og læringsutbyttet er tett knyttet mot hvordan bedrifter faktisk jobber. Studentene nevner gjesteforelesere flere ganger som noe positivt. Dette er representanter fra næringslivet med spisskompetanse innen ulike fagområder som er en viktig del av undervisningen på Gokstad Akademiet.

Polina snur seg og peker på en TV-skjerm som henger litt lenger bak i det luftige lokalet. På skjermen dukker det opp regelmessig ledige stillinger studentene kan søke på for å få arbeidserfaring. 

– Jeg var så heldig at jeg fikk en stilling i SoMe-teamet til Sandefjord Fotball som foto-video-produsent. Dette er en mulighet jeg kanskje ikke hadde fått om jeg bare hadde gått på Finn og søkt etter en jobb, forteller Polina. 

– Det er en jobb som passer Polina veldig godt, og det er en perfekt erfaring å ha på CVen sin når hun skal søke videre jobb, sier Adrielle som en stolt venninne. 

Men det er ikke bare næringslivet som har behov for nye tilskudd. Skolen har også flere studentgrupper man kan bli en del av, hvis man ønsker å engasjere seg litt ekstra utover det faglige.  

– Både Polina og jeg har vært aktive på skolens Sosiale Medie-team som innholdsprodusenter;  Polina på TikTok og jeg på Instagram. Å være en del av SoMe-teamet, gjør at man får knyttet teorien til den praktiske biten, avslutter Adrielle.  

Les mer om campus