– Uansett forutsetninger hjelper de deg i gang

Tobarnsfaren Ibrahim er godt fornøyd med at Gokstad Akademiet tilbyr studier i hans hjemby. Vi har tatt en prat med ham om hvordan det er å være student på Gokstad Akademiet i Sandefjord.

Navn: Ibrahim Raka Gimie

Alder: 31

Studie: Salg, ledelse og markedsføring

Hva gjorde at du valgte å studere på Gokstad Akademiet?

– Jeg er egentlig utdannet rørlegger, men da jeg kom til Sandefjord viste det seg vanskelig å få en jobb eller en lærlingplass. Derfor søkte jeg på Gokstad Akademiet, som har gitt meg muligheten til å studere mer.

Hva skiller fagskolen Gokstad Akademiet fra andre skoler?

– Utdanningen vi får her er veldig praktisk rettet og lærerne tar veldig godt vare på studentene. Vi får hjelp til å komme i gang uansett hva det skulle være. Om du er lei, ikke så god i norsk eller sliten, hjelper de deg videre.

Hvordan foregår undervisningen, og hva slags oppfølging får dere?

– På grunn av corona var mesteparten av undervisningen digital i fjor, som har vært litt utfordrende. Sett bort fra det har vi et veldig godt miljø og lærere som følger oss godt opp, det gjør det hele litt enklere.

Hvordan er studentmiljøet?

– Studentmiljøet på skolen er veldig bra. Det er greie folk og gruppearbeidet fungerer spesielt bra. Vi har god kontakt og samarbeider godt.

Sandefjord er ingen tradisjonell studentby, hvordan er det å studere her?

– Det er et fint miljø og en veldig fin by. Jeg har også barn her, derfor er det for min del veldig greit å kunne studere her, og ikke måtte reise langt for å kunne studere.

Hva gjør skolen for at dere skal være best mulig rustet for arbeidslivet?

– Skolen forbereder oss ved å hente inn bedrifter og gi oss praktiske oppgaver sammen med dem. Vi hadde for eksempel et case med en nyoppstartet bedrift hvor vi kom inn og hjalp dem med videre utvikling av sin bedrift. Det var veldig givende å være med på, og få teste det vi har lært i praksis.

Hva tenker du er fordelen med å gå på en fagskole?

– Den største fordelen er nok at studiet er så praktisk rettet som det er, vi får prøve det vi lærer i praksis. Studiet er heller ikke veldig langt, som gjør at vi kommer raskt ut i arbeidslivet.

Hvordan har dere som studenter blitt ivaretatt under covid?

– Lærerne har vært veldig flinke til å følge reglene og følge oss opp gjennom en krevende periode. Vi blir tatt godt vare på, og får hjelp med det vi trenger.

Hva er dine beste tips og triks til fremtidige studenter?

– Jeg vil anbefale å søke Gokstad Akademiet. Her får du hjelp til å komme i gang uansett forutsetningene du har på forhånd.