– Vi hjelper hverandre når det trengs

Den ferske studenten Henrik har allerede fått bruk for undervisningen han har fått ved Gokstad Akademiet. Vi har tatt en prat med ham om studentlivet på Gokstad Akademiet.

Navn: Henrik Kristiansen

Alder: 20

Studie: Salg, ledelse og markedsføring

Hva gjorde at du valgte å studere på Gokstad Akademiet?

– Da jeg for nå ett år siden var ferdig med min utdanning fra videregående skole, ville jeg finne en høyskole og fortsette skolegangen. Da var jeg så heldig at Gokstad Akademiet hadde startet opp i Sandefjord, som passet meg veldig bra!

Hva skiller fagskolen Gokstad Akademiet fra andre skoler?

– I og med at jeg er såpass ny på høyskole er jeg ikke så godt kjent med det, men tilknytningen til lokalt næringsliv er veldig fint. Jeg liker også godt at det er lokalt i Sandefjord.

Hvordan foregår undervisningen og hva slags oppfølging får dere?

– Undervisningen er lagt opp til tre dager i uken med forelesning, og to til hjemmestudier. Når det kommer til oppfølging, er det veldig lav terskel for å spørre om hjelp. Er det noe du lurer på er det bare å spørre, da får du hjelp med en gang!

Hvordan er studentmiljøet?

– Det er veldig bra! Vi har hatt mye undervisning over nett, og jeg har derfor ikke blitt så godt kjent med alle som jeg gjerne skulle blitt. Jeg synes derimot vi har fått til et godt miljø, til tross for utfordringene vi og alle har hatt. Det er et godt miljø hvor vi hjelper hverandre når det trengs.

Sandefjord er ikke en tradisjonell studentby, hvordan er det å studere her?

– Å studere i Sandefjord er veldig deilig, det er hjembyen min. Vi er nok fortsatt ikke en ordentlig studentby, men det at Gokstad Akademiet har kommet til byen er helt fantastisk.

Hva gjør skolen for at dere skal være best mulig rustet for arbeidslivet når dere er ferdige?

– Skolen vår er rettet mot arbeidslivet. Alt vi har lært har jeg allerede fått brukt i praksis, i jobben jeg har ved siden av studiene. Det har lært meg veldig mye.

Hva tenker du er fordelen med å gå på en fagskole?

– Den største fordelen er at den er mer rettet mot det jeg interesserer meg for, det jeg ønsker å bli og det jeg ønsker å være.

Hvordan har du som student blitt ivaretatt under covid?

– Skolen har passet på at vi kan spørre når som helst, når det trengs, at vi har det vi trenger for å kunne ha studier på nett og hele tiden følge oss opp som studenter.

Hva er dine beste tips og triks til fremtidige studenter?

– Ha interessen for det, bruk hjemmestudiet for det det er verdt og få en fin rekkefølge på hverdagen.