Harpreets vei til frontendstudiet ble litt utenom det vanlige

Student ved frontend-utvikling, Harpreet Kaur (32), har en litt annen historie om hvorfor valget falt på Gokstad Akademiet enn de fleste. Masteren i IT fra India ble ikke godkjent i Norge og hun måtte begynne «på nytt» – løsningen ble frontend-utvikling på Gokstad Akademiet.

– Det ble nødvendig å ta en runde på om jeg ville fortsette i samme spor eller prøve noe helt nytt. Jeg jobbet noen måneder i barnehage, og trivdes med det, men jeg liker nok å jobbe med datamaskiner bedre enn barn, sier Harpreet.

Utviklerstudenten forteller videre at det er mulig hun fortsetter på Gokstad Akademiet et par år etter hennes nåværende studie er over. Målet er nemlig å få plass i en ledende IT-bedrift eller starte noe eget.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg gjør etter studiet, men det er godt mulig jeg tar backend-studiet for å stå igjen som fullstack-utvikler. Det er fortsatt en stund igjen, så jeg har litt tid på å finne ut akkurat hvor veien går, forteller hun og fortsetter: Sandefjord er den største netthandelsbyen og har gode jobbmuligheter for utviklere, jeg ser lyst på fremtiden etter studiet.

Tettere kontakt med lærerne

Selv med en master i IT i baklomma, synes Harpreet det er mye å lære av de mange morsomme og utfordrende oppgavene studentene på frontend får ta del i.

– Vi får ett praktisk case hver uke hvor vi utvikler apper og lager nettsider for aktuelle kunder, like de oppgavene vi vil få i arbeidslivet. Ofte gjøres det i gruppe, noe jeg liker. Der blir vi bedre kjent, kan lære av hverandre og få hjelp om det er et område som ikke gir like mye mening for alle, sier studenten.

Det er ingen tvil om at Harpreet kan sitt fag, og kjenner livet som student godt. Fra en klasse med flere hundre studenter ved masterstudiet, befinner hun seg nå i et studiemiljø hvor det er rom for at alle skal bli sett og hørt.

– For meg passer denne måten å ha skole på veldig godt. I fagskolen er det færre elever i klassen, som gjør at vi får tettereoppfølging, bedre studentmiljø og sitter igjen med et veldig godt læringsmiljø i klassen, og på skolen generelt. Jeg føler jeg blir sett og at lærerne setter pris på arbeidet, sier hun.

– Jeg vil legge til at nye studenter bør takke ja til alle tilbudene de får, om det er å ta en studentpils, fadderuke, karrieredager eller noe annet. I tillegg gjør de digitale forelesningene det mye enklere for meg som småbarnsmor og få hverdagen til å gå opp, avslutter Harpreet.​

Er dette noe for deg? Ta en titt på studieoversikten vår her.

Begynte på nytt: Da Harpreets master i IT fra India ikke ble godkjent i Norge, begynte hun å studere Frontend-utvikling på Gokstad Akademiet.