Gokstad Akademiets Fadderuke – En god start på skoleåret

Verken Tabita (34) eller Nadia (23) kjente noen andre på skolen før de skulle begynne. Takket være deltakelse på Gokstad Akademiets Fadderuke – var gangene likevel fulle av kjente fjes første skoledag.

Gokstad Akademiets Fadderuke arrangeres årlig av og for studenter, uka før første skoledag. Formålet med uka er å legge til rette for nye vennskap og styrke samholdet mellom studentene, for å bidra til et godt studentmiljø på tvers av studielinjene og gjøre de første ukene på skolen litt tryggere.

Under Fadderuka er alle studenter ved Gokstad Akademiet velkommen, både gamle og nye, men det er spesielt fokus på å ønske de nye studentene velkommen.

Les mer om hvilke andre sosiale aktiviteter vi har på Gokstad Akademiet.

Gokstad Akademiets Fadderuke: Fadderbarn Nadia Kristin Stokka (t.h) i samtale med en medstudent fra Fadder-kullet. Foto: Josefine Holth
Første dag i Fadderuka: Salgsstudent Nadia Kristin Stokka (t.h) i samtale med en medstudent fra Fadder-kullet. Foto: Josefine Holth

Spente Fadderbarn

Gokstad Akademiets Fadderuke ble arrangert for første gang i august 2021.

To av «fadderbarna» som møtte opp til Kickoff på Hjertnes uteamfi første dag i Fadderuka, var digital markedsføringsstudent Tabita Bruserud (34) og student ved Salg, ledelse og markedsføring Nadia Kristin Stokka (23).

Bedre kjent med Sandefjord

Digital Markedsføringsstudent Tabita Bruserud.

Tabita hadde akkurat flyttet fra Oslo til Sandefjord da hun begynte på Gokstad Akademiet høsten 2021, og hadde kun vært i byen på ferie tidligere.

Gjennom å delta på Fadderuka ble hun ikke bare kjent med flere medstudenter, men hun ble også introdusert for byen, utesteder og områder hun ikke kjente til fra før.

Det var mye variert som sto på programmet i løpet av de 5 dagene Fadderuka varte. Det var teambuildingsaktiviteter i form av «Gokstadmesterskapet», flere konserter, pub crawl, strandbesøk og quiz. I tillegg møttes flere Faddergruppene til egne aktiviteter gjennom uka.

Les Gokstadstudent Pernilles blogginnlegg om Fadderuka 2021.

Takket være Fadderuka møtte Tabita igjen flere kjente fjes første skoledag, noe som gjorde den første tiden på skolen litt mer ålreit.

– Ekstra hyggelig var det å bli kjent på tvers av klassene, da det utvidet det sosiale miljøet på skolen, forteller Tabita.

Et nettverk som har holdt gjennom hele skoleåret

Også Nadia Kristin Stokka er innflytter, – og flyttet til Sandefjord for å gå på studielinja Salg, ledelse og Markedsføring. Heller ikke hun kjente noen andre som skulle begynne på Gokstad Akademiet, men Fadderuka gav henne et nettverk som har holdt gjennom hele året.

-Nå gleder jeg meg til neste Fadderuke, slik at det sosiale miljøet på Gokstad Akademiet kan bli enda større. Alle studenter bør bli med på Fadderuka, oppfordrer Nadia.

EN gjeng blide studenter på Gokstad Akademiets Fadderuke.
Nye vennskap: En faddergruppe møtes før fellesarrangementer senere på kvelden. Nadia foran i midten.

Gokstadstudentenes Kickoff 2024

Også i år blir det fadderuke, eller Kickoff-uke som det kalles i år. Fra 14-16. august 2024 samles nye og gamle Gokstadstudenter til en liten uke full av hyggelige og sosiale aktiviteter.

Følg også med i Facebook-gruppen Gokstadstudentene – Campus Sandefjord for å holde deg oppdatert på siste nytt.

Sees på Fadderuka 🙂