Gokstad Akademiet utvider med fire nye utdanninger

Fagskolen midt i Sandefjord sentrum satser på videre vekst, og utvider nå tilbudet sitt med flere utdanninger.

17.04.24. Artikkelen er hentet fra Sandefjords Blad og skrevet av deres journalist Magnus Lutnæs Aas.

– Vi har fått på plass fire nye utdanninger. Tilskudd fra fylkeskommunen har bidratt til å få til dette allerede fra høsten av. I tillegg har vi to utdanninger til godkjenning hos NOKUT, forteller Atle Bjurstedt hos Gokstad Akademiet.

Det er en lang prosess som skal til for å få på plass nye utdanninger. Ifølge den daglige lederen tar det omtrent halvannet år. Derfor er det ekstra moro for fagskolen å kunne presentere fire nye tilbud.

Alle de nye utdanningene passer inn i skolens profil, og tar for seg ny teknologi som de ser på som svært relevant for fremtidens arbeidstakere.

De fire utdanningene er følgende:

  1. QA Programvaretesting – 2-årig
  2. UX Design – 1-årig
  3. UI Design – 1-årig
  4. Applikasjonsutvikling for mobile enheter – 2-årig

Viktig kompetanse

– Vi vet at Norge vil mangle slik kompetanse i årene som kommer. I dag importeres slik kompetanse fra utlandet, en kostnad verdt mer enn 40 milliarder kroner årlig, sier Bjurstedt

Fagskolen jobber tett med næringslivet, og får stadig innspill på hva som vil være smart å satse på. Et slikt samarbeid er en av styrkene til Gokstad Akademiet, mener rektoren.

– I tillegg til innspill får vi også støtte gjennom gjesteforelesere og lignende.

Sterk vekst de siste årene

I 2020 hadde Gokstad Akademiet to utdanninger og i underkant av 100 studenter. I fjor hadde dette økt til 10 utdanninger og 695 studenter. Fagskolen har med andre ord vokst mye i løpet av de siste årene.

Denne veksten håper de å fortsette med etter innføringen av fire nye utdanninger.

– Vi håper å bli mellom 800-900 studenter til høsten, sier Bjurstedt.

Det vil ikke være noe problem å få plass til flere studenter. Over 50 prosent av studentene tar nemlig utdanningen over nett. Dessuten har de flere kvadratmeter som ikke er oppusset riktig ennå.

Les også: Disse jobber nå aktivt for å få høyskole til Sandefjord

Se våre utdanninger