Gjør deg kjent med Teams

Gokstad Akademiet benytter Teams som sin undervisningsplattform, og dette er derfor et verktøy alle våre studenter vi bli godt kjent med den tiden de studerer hos oss.

Her får du en liten innføring i hvordan vi benytter oss av denne plattformen i undervisningen.

Hva er Teams?

Teams er en digital plattform utviklet av Microsoft som fokuserer på samarbeid, organisering og kommunikasjon mellom grupper av mennesker.

Hvordan bruker Gokstad Akademiet Teams?

Gokstad Akademiet bruker Teams som en sentral plattform for kommunikasjon, samarbeid og læring. Forskjellen fra «vanlig Teams» er at Gokstad Akademiet tilpasser det til sin pedagogiske kontekst og legger til spesifikke funksjoner og ressurser for studenter og lærere.

Teams vil bli brukt til forelesninger, møter med lærere/veiledere og studiegrupper, chat, kommunikasjon med studiegrupper, arkivering av læringsressurser, tester og oppgaveinnlevering. På Teams vil du finne informasjon som forelesningsmateriell, oppgaver, studieplaner, meldinger fra lærere, samtaler med studiegrupper og annet relevant innhold knyttet til studiene.

Les også: Hva slags PC eller Mac bør jeg kjøpe?

Teknisk veileder Egil tar deg gjennom hvordan du kan bruke Teams til å organisere samarbeidet og kommunisere med medstudenter og lærere.

Gjelder det for alle?

Teams vil bli brukt i undervisningen til alle Gokstadstudenter, både på campus og på nett. Men, det er kun førsteårsstudentene som vil benytte Teams som en komplett undervisningsplattform med alt som er beskrevet over.

Andreårsstudenter vil fremdeles benytte seg av It`s Learning til læringsressurser, oppgaveinnlevering og tester i tillegg, slik de har vært vant til fra forrige skoleår. For dem vil Teams fremdeles kun benyttes til kommunikasjon og forelesninger, akkurat som tidligere.

Når får du innlogging?

For å få tilgang på denne plattformen må du laste ned Microsoft Teams på enhetene dine. Når du laster ned på PC – så velg varianten som heter «Microsoft Teams Work or School». Last gjerne ned på både PC og på telefonen for å holde deg oppdatert til enhver tid.

For å bruke Teams må man logge inn med en skolekonto tilknyttet Gokstad Akademiet. Innloggingsinformasjon til denne vil bli sendt til studentene på SMS uken før studiestart (uke 33) fra vår IT-support AGS. Denne må du ta godt vare på!

Andreårsstudenter beholder sin tilgang til Teams fra første skoleår inn i andre skoleår.

Trenger du IT-support for å få logget på?

Har du ikke mottatt SMS med innlogging før skolestart eller trenger hjelp til å få logget deg på Teams?

Er du campusstudent og trenger hjelp til å få logget inn bes du ta kontakt direkte med AGS som vil være på skolen de første skoledagene for å hjelpe til med support.

Er du nettstudent bes du kontakte vår tekniske veileder Egil på egil.skjelbred@gokstadakademiet.no.

Hvordan vil Teams fungere for deg som student?

Hver student som går på Gokstad Akademiet vil få tilgang til et team som heter «Hele skolen», her vil du kunne kommunisere med alle andre studenter på skolen. I tillegg vil du få et team for studiet ditt, f.eks. «Digital Markedsføring 23-25», her vil alle dine klassekamerater også være. Og til slutt vil du få et team per emne som du skal gjennomføre i løpet av studiet. I disse emneteamene vil du få utdelt pensum, oppgaver, ressurser og du vil kunne sparre med medstudentene dine.

Jeg er nettstudent – hvor møter jeg opp første skoledag?

Første skoledag, som er den dagen i uke 34 som din klasse er satt opp med liveforelesning ihht. denne ukesplanen, logger du deg på Teams i god tid før klokken 18. Test gjerne innlogging i forkant av denne forelesningen, slik at du er sikker på at du kommer inn når forelesningen starter.

Les også: Slik blir skolestart for nettstudenter

Trykk deg inn på fanen «Teams» i menyen til venstre på laptop og nederst på telefon. Her finner du alle teamene du er medlem av, dvs. både klasseteamet ditt, egne emneteam og et eget team for hele skolen som nevnt ovenfor.

Første forelesning vil du finne i teamene som står uthevet under per klasse. Når du har trykket deg inn på teamet vil du finne forelesningen feeden som kalles «Innlegg» i kanalen som kalles «Generelt».

  • 1.klasse Salg, ledelse og markedsføring nett: NSLM 23-25 – Intro til salg og digital/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Digital markedsføring nett: NSLM 23-25 – Intro til salg og digital/ Kanal: Generelt.
  • Webdesign nett: NWEB 23-25 – HTML og CSS/ Kanal: Generelt.
  • Prosjektledelse nett: 23-24 Prosjektledelse – nett/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Frontend-utvikling nett: NWEB 23-25 – HTML og CSS/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Backend-programmering nett: NWEB 23-25 Grunnleggende programmering/ Kanal: Generelt.
  • 1.klasse Cybersikkerhet nett: NWEB 23-25 Grunnleggende programmering/ Kanal: Generelt.

Første liveforelesning vil vi starte med litt generell informasjon om semesteret, som gjennomgang av studieplan, informasjon om arbeidskrav og eksamensdatoer og annen praktisk informasjon. Etter det vil undervisningen starte.

NB! Husk å mute deg før du logger på.

Registrering av oppmøte for nettstudenter og utbetaling fra Lånekassen

Etter hver forelesning genereres en fremmøterapport som brukes for å registrere ditt fremmøte gjennom semesteret. Det er også denne rapporten som er utgangspunkt for å bekrefte at du har møtt opp til studiet som vi sender til Lånekassen etter første forelesning.

Det er først etter at du er blitt bekreftet oppmøtt til skolestart fra oss at du vil få første utbetaling fra Lånekassen. Dersom du har søkt om lån og stipend er der derfor svært viktig at du deltar på akkurat denne første forelesningen. Skulle du ikke ha anledning til dette, bes du gi beskjed til oss på o.v@gokstadakademiet.no.