Fredrik kombinerer håndball med fulltidsstudier på Gokstad Akademiet

Er det mulig å spille håndball på høyt nivå, ha en jobb og studere fulltid på én og samme tid? Fredrik Svendsen (24) fra Holmestrand trodde ikke det. Så åpnet Gokstad Akademiet, og drømmen ble til virkelighet. Nå studerer han salg, markedsføring og ledelse samtidig som han er markedsansvarlig og lagkaptein i Sandefjord Håndball.

– Jeg trodde jeg måtte pendle og studere på deltid. Men på Gokstad har vi undervisning tre ganger i uken, så studiet lar seg kombinere med livet mitt, sier Fredrik.

Gokstad Akademiet er en ny toårig fagskole idyllisk plassert ved Sandefjord havn. Studieretningene som tilbys er yrkesrettet og tilpasset næringslivets behov. Det var det som overbeviste Fredrik.

 – Jeg ønsker å jobbe i idretten også etter at jeg er ferdig som aktiv utøver. Da kommer fagene i studieretningen godt med. Spesielt hvis man ønsker å jobbe administrativt. Mange idrettsklubber i dag drives som en vanlig bedrift.

Jobber med ekte saker

Fredrik roser Gokstad Akademiet for tilnærmingen de har til arbeidslivet, som han beskriver som en god miks av teori og praksis.

– Vi jobber tett med ulike bedrifter i byen og har mange reelle caser. I tillegg får vi ofte besøk av bedrifter som forteller om sin hverdag.

En annen form for utdanning kan ofte oppleves som mer generell, tror Fredrik.

– Jeg føler at vi i stor grad blir spesialisert inn mot den studieretningen vi tar. Det tror jeg at våre fremtidige arbeidsgivere vil sette pris på.

God støtte

Oppfølgingen han har fått av lærerne har vært spesielt god. Han tror det kommer av at fagskolen har få elever, og alle blir sett. I tillegg har lærerne vært gode til å tilrettelegge i perioder med mye jobb eller reise. 

Han oppfordrer idrettsutøvere som drømmer om å studere til å kontakte Gokstad Akademiet.

– Jeg må innrømme at jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå å kombinere håndball, jobb og studier. Men takket være lærere som har vært gode og behjelpelige til å tilrettelegge har det gått veldig fint, medgir han.

Og Sandefjord er en fin studentby?

– Ja, jeg trives veldig godt, og tror at Sandefjord har potensiale til å bli en skikkelig studentby i nær fremtid. Her har vi et spennende næringsliv, kort vei til det meste og mange muligheter sosialt.