Fra sykepleien til digital markedsføring i Easyweb

Martine Lilløy Solvold, som hadde utdannet seg innen helse, sikret seg jobb hos Easyweb mens hun studerte siste året av Digital Markedsføring på Gokstad Akademiet. Slik skjedde det.  

Etter en toppidrettskarriere innenfor skøyter, startet 26-åringen fra Sandefjord som pleiemedarbeider på Nygård sykehjem. Etterhvert kunne hun også skilte med en sykepleierutdannelse hun tok i Horten. Mens hun studerte jobbet hun ikke bare i helsevesenet, men også som instruktør på treningssenter og deltid på en gullsmed i Sandefjord – med andre ord: Hun hadde hendene fulle.

I begge deltidsstillingene hadde hun flere markedsføringsoppgaver, blant annet sosiale medier, fotografering, annonsering og e-handel. I tillegg lærte hun mye om kundeservice og salg. Så hvordan havnet egentlig Martine på Gokstad Akademiet?

Tilbake til skolebenken

– Grunnen til at jeg ville tilbake på skolebenken var at jeg ville kombinere sykepleieryrket og markedsføring. Jeg er en person som liker å gjøre mye og elsker å være kreativ, sier hun.

Men kombinasjonen ble ikke noe av. Martine fikk høre om Gokstad Akademiet av kjæresten til en venninne. Han var selv student her og anbefalte skolen.

– Det var perfekt å starte på en skole i byen jeg er fra og som jeg ville etablere meg i. I tillegg så likte jeg godt at det var en fagskole hvor fokuset er mer praktisk utførelse. Dermed ble det til at jeg valgte å starte for fullt som digital markedsfører, istedenfor å kombinere det med sykepleien, forteller hun og fortsetter:

– Og nå som jeg har jobbet over 6 måneder som konsulent føles det veldig bra, og var et riktig valg for meg.

Fikk jobb før fullført utdanning

Martine sikret seg konsulentjobben hos Easyweb mens hun studerte siste året av Digital Markedsføring på Gokstad Akademiet. Siden oktober 2022 har hun jobbet 80 prosent, i kombinasjon med studiene – og når eksamen leveres inn, går hun over til 100 prosent stilling.

– Easyweb hadde en stilling ute, som Gokstad Akademiet også hadde delt med studentene. Jeg, som var på utkikk etter en jobb innenfor digital markedsføring, var så absolutt interessert i stillingen, sier Martine.

Hun hadde allerede vært på flere jobbintervjuer i Oslo, men likevel fristet det mest med en jobb i Sandefjord.

– Jeg kjente til Easyweb fra før, da jeg hadde hatt flere møter og wordpress-opplæring hos dem. Jeg visste at de som jobbet der hadde mye kunnskap, er engasjerte og alltid leverer, og det var et firma jeg ville være en del av, forteller hun.

Og slik ble det. 

Les også hva Martine sin nærmeste leder, Lasse Haraldsen, sier om ansettelsen.

Lasse og Martine står ved pulten og jobber. Lasse viser Martine noe på skjermen.
Utfyller hverandre: Kombinasjonen av jobb og studier har vært riktig for Martine, som trives best når hun får utøve det hun lærer i praksis.

Fra teori til praksis innen digital markedsføring

I starten var det mye opplæring – selvfølgelig, som det er i alle bedrifter. Det handler om å bli kjent med både kolleger og alle systemer og verktøy man skal bruke.

– Vi lærte det på skolen, men det er noe annet å jobbe med faktiske kunder som har forskjellige forventninger. I starten hadde jeg ingen kunder og jobbet med de andres kundekontoer.

Men når vi snakker med henne nå, seks måneder etter oppstart, kan hun allerede skilte med hovedansvaret for to kunder. 

– Hverdagen er litt annerledes nå. Jeg har kundeansvar, og jobber ellers mye med internsøk, nyhetsbrev, kampanjeoppsett og -planer. Det er noe jeg liker med jobben; at vi jobber i de samme verktøyene, men at dagene er forskjellige, forteller hun.

Tøft å få kabalen til å gå opp

Selv om Easyweb er en god og åpen arbeidsplass med engasjerte kolleger som støtter hverandre, er hun ærlig på at det ikke alltid er like enkelt å få kabalen med jobb og studier til å gå opp.

– Det har vært hektisk i perioder, men jeg har også fått utbytte av det. Å ha jobben samtidig som jeg studerer digital markedsføring, er virkelig positivt.

– For meg har det viktigste vært å kombinere jobb og studier. Jeg klarer ikke å bare sitte på skolebenken. Jeg må utøve det jeg lærer. Ved å kombinere, har jobben blitt enklere på grunn av skole, og omvendt. På en måte så utfyller de hverandre, sier Martine.

Høsten 2023 begynner Gokstad Akademiet med nettstudier – noe som passer de studentene som trenger fleksibiliteten i studiemodellen, nettopp fordi de også kommer til å jobbe mye ved siden av. Og Martine, som har kombinert jobb og studier, har selvfølgelig et siste godt tips på lager:

– Jobb strukturert når du først setter deg ned med skole. Jobb heller en time effektivt enn tre timer ineffektivt, avslutter hun.