– Vi vet at det vi lærer på Gokstad Akademiet er relevant

Student ved digital markedsføring, Martin Tveit (36), får allerede bruk for kunnskapen fra Gokstad Akademiet. Gjennom arbeidet han gjør for den relativt nye aktøren Telemark Bryggeri, og freelancejobben som event-og konsertplanlegger, har Martin allerede sett resultater av skolegangen.

– Da pandemien kom ble det nødvendig for meg å omskolere meg litt. Jeg jobber en del med kulturbransjen som lå nede med brukket rygg, og Gokstad Akademiet viste seg som en veldig fin mulighet til å få litt mer «kjøtt på beinet», forteller Martin.

Skolen, som samarbeider tett med næringslivet for å ruste studentene best mulig for studieslutt, var en stor grunn til at muligheten for arbeid i Telemark Bryggeri ble en realitet.

– For bryggeriet jobber jeg med digital markedsføring, styrer litt med sosiale medier og jobber generelt med synligheten til bedriften. Fra skolen har jeg spesielt tatt med meg SEO-kunnskapen inn i arbeidet med nettsiden vår, fortsetter Martin om hvor relevant læringen ved Gokstad Akademiet har vært for han selv.

Godt samarbeid – selv over nett

Småbarnsfaren er klar på at undervisningen ved Gokstad Akademiet passer han og hans situasjon godt. Hverdagslogistikken går alltid opp og han får med seg alt av fag, enten fra klasserommet eller hjemmefra.

– Jeg er fra Skien, har familie og jobb ved siden av studiene. Da passer det meg veldig godt at skolen ligger i Sandefjord, og at forelesningene kan sees digitalt, det gjør det litt enklere å være far og student samtidig, sier han.

Til tross for at Martin og de andre studentene har måttet ta hensyn til pandemien, synes han ikke det har gått utover miljøet på skolen. Gokstad Akademiet klarte å ivareta studentmiljøet, og var løsningsorienterte, da mye av undervisningen måtte foregå digitalt.

– Andre semester er godt i gang og vi har blitt bedre kjent. Gruppesamarbeidet har fungert veldig godt fra start av, så jeg ser ikke noe grunn til at det ikke skal fortsette i dette sporet, sier Martin.

Tett oppfølging

I et yrke som digital markedsføring er det mange om beinet, og for å komme gjennom nåløyet kreves det egenskaper som best læres gjennom praksis. Det er mye som skal læres og perfeksjoneres, som gjør behovet for oppfølging noe større, men studentene er godt rustet for arbeidslivet den dagen studiet er over.

– Jeg kan ikke se for meg hvordan det skulle vært bedre. Selv med pandemi og mye hjemmeskole får vi den hjelpen vi trenger, når vi trenger det. Det har aldri skjedd at jeg ikke får hjelp med noe jeg lurer på, også er det alltid lurt å faktisk spørre om en lurer på noe, forklarer han.

Har du et annet siste tips til fremtidige studenter?

– Ja, det må være at alt du lærer på Gokstad Akademiet er relevant. Det er ikke som grunnskole, eller lignende, hvor du lærer mange ting du føler ikke er relevant. Her vil du få bruk for alt, avslutter Martin.

Mer relevans, mindre svada? Les mer om vårt studietilbud her!