

Fra næringslivstopp til faglærer
Etter en suksessfull karriere som næringslivsleder, har Haakon Johansen funnet en ny lidenskap som faglærer i digital markedsføring ved Gokstad Akademiet. Nå bruker han erfaringen sin til å forme og inspirere fremtidige markedsførere.
Haakon Johansen jobbet som Director Value Added Services for T-Mobile i USA som hadde 45 millioner mobilabonnenter. Der var han ansvarlig for en omsetning på rundt 40 milliarder kroner. Han har også innehatt stillingen som Direktør for forbrukermarked i Amedia hvor han hadde overordnet ansvar for abonnementsvekst for over 70 aviser, med en årlig omsetning på 1,4 milliarder kroner. Nå er han faglærer og faglig ansvarlig for utdanningene digital markedsføring og Salg, ledelse og markedsføring ved Gokstad Akademiet.
– Jeg får energi av å ha interaksjon med studenter som vil lære faget jeg underviser i. I tillegg er det bra med et lite miljø der man får mye frihet og ansvar til å forme sin egen hverdag. Gokstad Akademiet er veldig kundeorientert, både mot studenter og næringslivet. Vi jobber tett med næringslivet for å kartlegge kompetansebehovene, det resulterer i at vi kan tilby relevant kompetanse for studentene, forteller Haakon.
Liker å dele kunnskap med andre
Studenter ved Gokstad Akademiet har blitt kjent med Haakon som en som liker å spre kunnskap. Særlig praktiske tips og triks som kan omsettes umiddelbart i arbeidslivet.
– Jeg har alltid vært interessert i å være i et akademisk miljø. Det å dele kunnskap som inspirerer framtidige markedsførere, og det å dele miksen av teori og konvertere det til praktisk bruk i næringslivet, synes jeg er veldig spennende, forteller han.
Haakon fikk en smakebit på det akademiske miljøet som timelærer ved USN. Det ga han mersmak og han kunne se for seg å jobbe med undervisning på heltid.
– Jeg satt og scrollet på VG på mobilen 18. desember, rett før en konsert i Kongsberg. Der kom det opp en annonse om at Gokstad Akademiet søkte faglærer. Jeg hadde aldri hørt om Gokstad Akademiet, og jeg visste ikke hva en fagskole var. Jeg googlet og nettsiden til Gokstad Akademiet ga et veldig positivt inntrykk og skolen tilbyr mange spennende studieretninger. Stillingen ble søkt dagen etterpå, ler han.
Les også: Ledige stillinger ved Gokstad Akademiet

Heller fagskole enn universitet
Han liker den praktiske tilnærmingen en fagskole har. Universitetene kan være for teoretiske, mener han. Og Haakon er en verdsatt faglærer av studentene. Det er tydelig at han er opptatt av studentenes ve og vel, og han tilrettelegger for at studentene skal komme i jobb etter studiene.
– Vi har bedrifter som kontakter Gokstad Akademiet for å pitche ledige stillinger. De får presentere seg selv og stillingene i forelesningene mine. Studenter har fått oppdrag og deltidsstillinger av slike presentasjoner for studentene, informerer han.
Les også: Forskjellene mellom fagskole og høyskole/universitet.
Trives ved Gokstad Akademiet
– Man kan trekke paralleller med å være leder og det å undervise. I begge tilfeller staker man ut en retning og man er en inspirator. Man viser fram mulighetene og hvordan man tenker for å gjøre et eller annet. Jeg ønsket å få muligheten til å bedrive dette, samtidig som jeg slipper å tenke jobb 24 timer i døgnet. Nå har jeg en balanse mellom jobb og privat, innrømmer han.
Haakon forteller at han er veldig nysgjerrig og liker å utforske ny teknologi og nye trender. Han holder seg oppdatert i siste skrik i digital markedsføring. Blant annet deltar han på webinarer og leser artikler. Han liker å holde seg faglig oppdatert.
– Gokstad Akademiet har et lite fagmiljø hvor vi kan diskutere og dele innsikt og tanker. Vi holder hverandre faglig oppdaterte på denne måten, avslutter han.