For studenter

BLI EN SUPERSTUDENT!

Mandag 19. august inviterer vi alle våre studenter, både på nett og på campus til digitalt foredrag med Olav Schewe, forfatter av flere bestselgende bøker om læring og studieteknikk.

Ta med deg notatblokken din og forbered deg på å ta imot rådene fra en ekte superstudent, slik at du kan nå dine egne akademiske mål for skoleåret.

Velkommen skal du være!

Les mer

HUSKET Å SØKE LÅNEKASSEN?

Lånekassen har åpnet for søknader om lån og stipend for studieåret 2024-2025.

Ved å søke tidlig kan du få pengene på konto rundt studiestart.

NB! Merk at selve utbetalingen ikke vil skje før etter at skolen har bekreftet ditt oppmøte første skoledag (skjer digitalt for nettstudenter).

Gå til Lånekassen

FAQ: Ofte stilte spørsmål

Når kommer pensumlistene?

Pensumlistene blir klare i slutten av juni. Da vil de legges ut både på nettside og informeres om i nyhetsbrevene som sendes til nye studenter.

Du er selv ansvarlig for å kjøpe inn bøkene du trenger. Det er ikke nødvendig å kjøpe alle bøkene for hele studiet på en gang, så lenge du har de bøkene som gjelder for førstkommende semester. 

Når det gjelder den nettbaserte læringsplattformen LinkedIn Learning som er satt opp som pensumressurs på alle studier, så vil avgiften på 499,- per skoleår faktureres alle studenter (både på nett og på campus) ved skolestart hver høst.

Når får jeg studentbevis?

Alle fulltidsstudenter ved Gokstad Akademiet får elektroniske studentbevis, både campusstudenter og nettstudenter. Noen dager etter bekreftet oppmøte 1. skoledag vil studentene få tilgang til studentbeviset sitt i appen PocketID.

Etter nedlastning av appen trykker du på «Alternativ pålogging» og velger «Logg inn med SMS». Du må selv ta eller laste opp bilde i appen for å få aktivert studentbeviset ditt.

Det er altså ikke mulig for nye studenter å få tilgang på studentbevis før skolestart.

Hva slags PC eller Mac bør jeg ha?

Se våre anbefalinger til hva slags spesifikasjoner du bør ha på din datamaskin mens du studerer på Gokstad Akademiet.

Når er studiestart?

Studiestart for skoleåret 24/25 er i uke 34, både for campusstudenter og for nettstudenter.

Nøyaktig hvilken dag som blir første skoledag for hver enkelt klasse kommer frem av ukesplanene for semesteret. Disse blir klare før fellesferien. Du møter altså opp den første dagen din klasse er satt opp i ukesplanen.

Har du søkt Lånekassen om lån og stipend er det svært viktig at du møter for registrering første oppsatte skoledag for å få utbetalingen fra Lånekassen. Dette gjelder også for nettstudenter som vil bli registrert digitalt på første samling.

Kickoff-uka som er Gokstadstudentenes egen fadderuke, går av stabelen uken før skolestart, altså i uke 33. 

Hvordan søker man støtte fra Lånekassen?
  • Gå inn på Lånekassens nettside
  • Trykk på «Søknad og skjema om lån og stipend»
  • Fyll inn søknaden trinn for trinn. Velg Gokstad Akademiet som lærested og utdanningen du har søkt på. Du må også velge avslutningsmåned og år for utdanningen du skal starte.
  • Når du får svar fra Lånekassen signerer du avtalen – helst elektronisk.
  • Du må ha akseptert studietilbudet fra Gokstad Akademiet for at Lånekassen skal kunne godkjenne søknaden.

Merk at du ikke får første utbetaling før etter skolestart, når vi har gitt Lånekassen beskjed om at du har møtt til undervisning første skoledag. Vi kan ikke bekrefte til Lånekassen at du er student før vi har registrert oppmøtet ditt.

Les mer om Lånekassen her.

Kan jeg kombinere studier og jobb?

Det er absolutt mulig å kombinere studier med jobb, men hvor mye man har kapasitet til å jobbe ved siden av vil være veldig individuelt. Per nå tilbyr vi kun heltidsstudier, hvilket innebærer at man må følge normert studieløp med 30 stp. i semesteret – og det er ikke mulig å ta studier hos oss på deltid. 

Har du behov for å jobbe mye, så kan nettstudier være riktig for deg ettersom det gir deg fleksibiliteten til å legge opp dagene som det passer deg best. Da kan du jobbe på dagtid og studere på kveldstid hvis du ønsker det. 

På nettstudier er det lagt opp til en ukentlig 2-timers samling på nett med liveforelesning mellom kl. 18-20. For de gangene man eventuelt ikke har anledning til å følge nettsamlingene live – så vil man få anledning til å se forelesningen i opptak på et senere tidspunkt.

På campus er uka som hovedregel lagt opp med 3 undervisningsdager og 2 selvstudiedager. Selvstudiedager kan man disponerer som man vil. Mange studenter som jobber ved siden av velger å bruke studiedagene på å jobbe, for så å ta igjen selvstudie på kveldstid og i helger.  

Fordi vi ønsker å lose deg vel gjennom studiet har vi satt et krav om at man ikke skal ha mer enn 50% udokumentert fravær fra forelesningene gjennom semesteret. Dette gjelder både på nettstudier og på campus.

SKOLERUTE 2024/2025

Se oversikt over alle studieuker, skoleferier og offentlige fridager gjennom skoleåret 2024/2025.

Gokstad Akademiet følger skoleruten til Vestfold Fylkeskommune.

Se skolerute