For studenter
Bli kjent med Teams og Moodle
Undervisningsplattformen Moodle og kommunikasjonsplattformen Teams er to av de programvarene vi bruker mest på Gokstad Akademiet.
Ta en titt på denne artikkelen for å lære litt mer om hvordan vi benytter disse plattformene i hverdagen.
Les merBook studieveiledning
Trenger du litt hjelp til å navigere studielivet?
En studieveileder kan støtte deg med alt fra planlegging av studietiden til spørsmål om trivsel og mestring.
Sammen finner vi ut av det!
Les merStudentdemokrati
Studentdemokratiet ved Gokstad Akademiet gir studentene en viktig stemme i beslutningsprosessene.
Gjennom engasjement i studentråd og komiteer kan studentene være med på å forme studiehverdagen og bidra til et godt læringsmiljø.
Studentrådet jobber sammen for å sikre at studentenes meninger og behov blir hørt, og for å skape et inkluderende og aktivt studentmiljø.
Les mer om studentdemokratietHar du husket å søke Lånekassen?
Våre utdanninger er godkjent av Lånekassen. Ønsker du å søke om studiestøtte bør du gjøre det snarest.
Første utbetaling vil skje etter at skolen har bekreftet ditt oppmøte som aktiv student på første forelesning etter opptak.
Gå til Lånekassen
FAQ: Ofte stilte spørsmål
Pensumlistene legges ut av faglærer på studieområdet i Moodle – vår læringsplattform. De legges ut i god tid før skolestart om høsten, som regel i juni før fellesferien starter. Følg med på Moodle.
Du er selv ansvarlig for å kjøpe inn de pensumressursene du trenger for semesteret. Det kan være både bøker og digitale ressurser som programvare. Det er ikke nødvendig å kjøpe alle bøkene for hele studiet på en gang, så lenge du har de bøkene som gjelder for førstkommende semester.
Når det gjelder den nettbaserte læringsplattformen LinkedIn Learning som er satt opp som pensumressurs på de fleste utdanninger, så vil avgiften på 499,- per skoleår faktureres studentene (både på nett og på campus) ved skolestart hver høst.
Alle fulltidsstudenter ved Gokstad Akademiet får elektroniske studentbevis, både campusstudenter og nettstudenter. Noen dager etter bekreftet oppmøte 1. skoledag vil studentene få tilgang til studentbeviset sitt i appen PocketID.
Etter nedlastning av appen trykker du på «Alternativ pålogging» og velger «Logg inn med SMS». Du må selv ta eller laste opp bilde i appen for å få aktivert studentbeviset ditt.
Det er altså ikke mulig for nye studenter å få tilgang på studentbevis før skolestart.
Studiestart er i uke 34, både for campusstudenter og for nettstudenter. Helt konkret dag og klokkeslett for hver klasse sin første forelesning vil bli lagt inn i Moodle, senest i begynnelsen av august. I Moodle vil du også finne timeplanen din for semesteret.
Har du søkt Lånekassen om lån og stipend er det svært viktig at du møter for registrering første oppsatte skoledag for å få utbetalingen fra Lånekassen. Dette gjelder også for nettstudenter som vil bli registrert digitalt på første samling.
Kickoff, som er Gokstadstudentenes egen fadderuke, går av stabelen uken før skolestart, altså i uke 33.
Alle våre fagskoleutdanninger er godkjent for støtte hos Lånekassen. Dette gjelder ikke våre korte nettkurs. For å søke studiestøtte fra Lånekassen gjør du følgende:
- Gå inn på Lånekassens nettside
- Trykk på «Søknad og skjema om lån og stipend»
- Fyll inn søknaden trinn for trinn. Velg Gokstad Akademiet som lærested og utdanningen du har søkt på. Du må også velge avslutningsmåned og år for utdanningen du skal starte.
- Når du får svar fra Lånekassen signerer du avtalen – helst elektronisk.
- Du må ha akseptert studietilbudet fra Gokstad Akademiet for at Lånekassen skal kunne godkjenne søknaden.
Merk at du ikke får første utbetaling før etter skolestart, når vi har gitt Lånekassen beskjed om at du har møtt til undervisning første skoledag. Vi kan ikke bekrefte til Lånekassen at du er student før vi har registrert oppmøtet ditt.
Det er absolutt mulig å kombinere studier med jobb, men hvor mye man har kapasitet til å jobbe ved siden av vil være veldig individuelt. Per nå tilbyr vi kun heltidsstudier, hvilket innebærer at man må følge normert studieløp med 30 stp. i semesteret – og det er ikke mulig å ta studier hos oss på deltid.
Har du behov for å jobbe mye, så kan nettstudier være riktig for deg ettersom det gir deg fleksibiliteten til å legge opp dagene som det passer deg best. Da kan du jobbe på dagtid og studere på kveldstid hvis du ønsker det.
På nettstudier er det lagt opp til en ukentlig 2-timers samling på nett med liveforelesning mellom kl. 18-20. For de gangene man eventuelt ikke har anledning til å følge nettsamlingene live – så vil man få anledning til å se forelesningen i opptak på et senere tidspunkt.
På campus er uka som hovedregel lagt opp med 3 undervisningsdager og 2 selvstudiedager. Selvstudiedager kan man disponerer som man vil. Mange studenter som jobber ved siden av velger å bruke studiedagene på å jobbe, for så å ta igjen selvstudie på kveldstid og i helger.
Fordi vi ønsker å lose deg vel gjennom studiet har vi satt et krav om at man ikke skal ha mer enn 50% udokumentert fravær fra oppsatte forelesninger/samlinger gjennom semesteret. Dette gjelder både på nettstudier og på campus, og en evt. jobb ved siden av må gi rom for dette.
Er du student på studieformen «nettstudier med fysisk samling» er det kun krav om obligatorisk oppmøte på alle fysiske samlinger, dvs. èn kveld i måneden – totalt ca. 9 per skoleår. På øvrige digitale samlinger er det ikke obligatorisk oppmøte.
SKOLERUTE 2024/2025
Se oversikt over alle studieuker, skoleferier og offentlige fridager gjennom skoleåret 2024/2025.
Gokstad Akademiet følger skoleruten til Vestfold Fylkeskommune.
Se skolerute