Fikk utvikler-jobb før studiene var ferdig

Med studier som er lagt opp svært praktisk, får du en grundig forståelse av fagfeltet du kan bygge videre på i arbeidslivet. Det kan Martine og Sander, som landet hver sin utvikler-jobb, skrive under på.

Når vi sier det er kort vei til jobb fra studiene våre, så mener vi det faktisk. Etter å ha vært på Gokstad Akademiet for å promotere Adstate som arbeidsplass og oppfordre studenter til å søke jobb hos dem, endte de med å ansette to utvikler-studenter.

Kombinerer utvikler-studier og jobb

– Det å ha fått fast utvikler-jobb før studiene er over, er utrolig moro! Det er også på mange måter litt skremmende, da jeg fortsatt har mye å lære, men jeg har blitt veldig godt tatt imot og får veldig god opplæring, sier Martine Evensen som studerer Frontend-utvikling på Gokstad Akademiet.

Trives: Martine (26) jobber nå som Junior Fullstack-utvikler hos Adstate ved siden av studiene.

26-åringen har fortsatt noen måneder igjen på studiet, og i en periode vil det derfor være nødvendig å kombinere skole og jobb. Men det ser hun ikke på som et problem.

– Å kombinere jobb og studier går veldig bra. Fordelingen er tre skoledager i uken, og to dager på jobb. I tillegg jobber jeg to timer de dagene jeg har skole. Arbeidsplassen er veldig fleksibel når det kommer til arbeidstid, noe som gjør det enda lettere å kombinere jobb og studier, forteller Martine. 

Spennende arbeidsoppgaver som fullstack-utvikler

Med en stillingstittel som Junior Fullstack-utvikler, er hverdagen variert og man lærer noe nytt hver eneste dag – noe som passer Martine utmerket. 

– Så langt har jeg jobbet med et eget prosjekt med ulike frontend-oppgaver. Og nå skal jeg begynne å lære om apputvikling, noe som blir veldig spennende.

– «Utvikler» er et bredt begrep, og det er umulig å kunne absolutt alt, men ved å studere Frontend-utvikling har jeg fått et veldig godt grunnlag for å kunne lære meg mer i arbeidslivet. Det jeg har lært så langt, har virkelig forberedt meg på hvordan arbeidslivet som utvikler vil være, avslutter Martine.

Fra backend-studie til fullstack-jobb

Sander Jevnaker er andreårsstudent på studiet Backend-programmerer, og blir er en del av det første backend-kullet som graduerer fra Gokstad Akademiet. Også han har fått jobb som Junior Fullstack-utvikler hos Adstate.

– Jeg er takknemlig for muligheten jeg har fått til å jobbe i et spennende selskap, og ikke minst jobbe med erfarne utviklere som gir verdifulle tilbakemeldinger og veiledning, sier 27-åringen.

Som Junior Fullstack-utvikler er Sander ansvarlig for å utvikle, og forbedre, både frontend og backend på applikasjonene til selskapet.

– Hovedsakelig jobber jeg med med backend-utvikling, som jeg virkelig trives med. Det å jobbe med og forbedre eksisterende API-er er både utfordrende og interessant. Jeg elsker å finne løsninger på komplekse problemer og bidra til at selskapet oppnår sine mål.

Solid grunnlag: Utdanningen fra Gokstad Akademiet har gitt Sander (27) en stor trygghet i sin nye jobb som junior Fullstack-utvikler hos Adstate.

Utdanning som gir solid grunnlag for utvikler-jobb

– Jeg føler at utdanningen min fra Gokstad Akademiet har gitt meg et solid grunnlag og har forberedt meg godt for en karriere innen programmering. Studiet har gitt meg en bred oversikt over backend-teknologi, og jeg føler meg trygg på å ta i bruk ny teknologi og implementere nye løsninger i jobben min, forteller han.

Også Sander kan fortelle at det er enkelt å kombinere jobb og studier på en god måte, og sier at arbeidsgiver har tilrettelagt på en flott måte. Han får fleksibiliteten han trenger til å fokusere på studiene, samtidig som han får verdifull arbeidserfaring.

– Å ha en fast utvikler-jobb før jeg er ferdig med studiene gir meg en trygghet og motivasjon til å fortsette å utvikle ferdighetene mine. Som utvikler er jeg alltid på utkikk etter nye utfordringer og utviklingsmuligheter, så jeg er veldig optimistisk om fremtiden min som utvikler. Jeg ser frem til å lære mer og bidra til å skape innovative løsninger som kan være til nytte, både for selskapet og samfunnet som helhet, avslutter Sander.

Stor kamp om utviklere

– Det er et veldig trykk i markedet om dagen og stor kamp om kandidater. Samtidig tilfører studenter en veldig driv og nye impulser, både faglig og ikke minst sosialt. Derfor har vi valgt å ansette rett fra studiene, sier Simon Sollid, Product Owner i Adstate.

IT-bedriften, som er lokalisert i Sandefjord sentrum, leverer software for gravferdsbransjen og består av tre team med totalt 13 utviklere. Med på laget har de fått to fullstack-utviklere fra Gokstad Akademiet.

– Sander og Martine har smeltet fint inn i miljøet hos oss. Begge er veldig dyktige på det de driver med og hyggelige å ha rundt seg. Ut fra erfaringene vi har så langt, gir Gokstad Akademiet et godt grunnlag for studentene til å være klare for å operere i næringslivet på en strålende måte. Så vi gleder oss til fremtiden med dem, forteller Simon.

Adstate: Simon Sollid (t.v.) er Product Owner i Adstate og sjefen til Sander (t.h.).

Gode karrieremuligheter innen utvikling

Simon er klar i talen når det kommer til hva slags kvalifikasjoner og ferdigheter som er viktig for å lykkes i en utvikler-jobb.

– En utvikler bør være nysgjerrig, løsningsorientert og åpen for impulser utenfra. Et passe snev av ærgjerrighet, samt viljen til å finne den beste løsningen på utfordringene. Hos oss er det å være en lagspiller også viktig. Og hele tiden lære av hva vi gjør bra, og hva vi kan forbedre, både som et team og som individer, sier han.

Begge studentene har fått en stillingstittel som Junior Fullstack-utvikler i Adstate, uavhengig av kompetansen de besitter nå. For mulighetene til å utvikle seg, er mange.

– Begge to har et ønske om å videreutvikle seg på både frontend og backend, og i Adstate har også vi et ønske om dette – selv om man antageligvis vil jobbe mest innenfor et av områdene. IT-avdelingen vår har stillinger fra Junior- til Senior-roller, Lead på både front- og backend, samt rollen som CTO. Mulighetene er mange, dersom man ønsker å gjøre en karriere i Adstate, avslutter Simon.

Er du også interessert i en utdanning som gir kort vei til jobb? Ser du for deg en utvikler-jobb? Les mer om våre to utdanninger Frontend-utvikling og Backend-programmering.