Familieliv og jobb er ingen hindring

Helene Veisanen (38) kombinerer familieliv og jobb med å være campusstudent i digital markedsføring. Nå brenner hun for at andre i liknende situasjon skal gjøre det samme.

– Det går strålende, forteller Helene begeistret. Jeg hadde fulgt Gokstad Akademiet i sosiale medier og var nysgjerrig, men jeg fryktet jeg ikke ville klare det. En tidligere student gav meg inngående kjennskap til hva som kreves, og det gjorde at jeg kastet meg i det.

Jobben møtte henne med begeistring

I 20 år har Helene jobbet hos Komplett. De siste årene som produktutvikler for Kompletts egne merkevarer. Det var oppgavene innen merkevarebygging, innholdsproduksjon og SEO hun syntes var morsomst, og som gjorde at hun på et tidspunkt ønsket å øke kompetansen sin innen digital markedsføring.

Hun ble møtt med begeistring og støtte av Komplett Bedrift da hun fortalte at hun hadde søkt seg inn på Gokstad Akademiet, og valget om videreutdanning har nå ledet til at Helene har fått ny jobb som markedskoordinator i Komplett Bedrift. Støtte fra salgssjef, Anders Odden, bidro til at Helene fikk stillingen hun ønsket seg.

Å investere i seg selv

– Å studere i voksen alder er en investering i meg selv som hele familien støtter meg i. Vi som har barn setter barna først i alle prioriteringer. I en studiesituasjon er det ikke bare jeg som utvikler meg – hele familien nyter godt av at jeg trives og de heier på meg. Jeg gjør egne lekser sammen med barna, og de synes det er kjempegøy, forteller Helene.

– Som student på campus får jeg også ta del i det sosiale på skolen, med hyggelige, dyktige og tilgjengelige foreleserne. Når skolen slutter 14.00, og det er forelesninger tre dager i uken, får jeg også kvalitetstid med barna når de kommer hjem fra skolen. Det blir mer tid til lekser og middag. 

Helene jobber på papiret 40%, men i praksis blir det tid til mer. Hun velger å jobbe i alle ferier og studieuker, og hun jobber ofte om morgenen før forelesninger starter.

Vi ved Gokstad Akademiet vet at hun gjør alle deler mesterlig. Til tross for mann, barn, hund, jobb og studier, er Helene toppstudent.

Les også: Eksklusiv tilgang på stillingsutlysninger.

Jobben har tilrettelagt

– Komplett Bedrift har vært helt fantastiske! De har tilrettelagt for fleksibilitet og jeg blir inkludert i de oppgavene som er relevante for skolearbeidet. Det går fint an å kombinere studier med familieliv og jobb, mener Helene.

– Mannen min jobber også i en krevende stilling ved Komplett. Jobben tillater at vi tar med oss barna på jobb under for eksempel Black Week. Da er det hektisk både på jobb og skole med eksamensperiode. Barna blir med på jobb og sitter og tegner og koser seg.

Dra bort for å lese

Så lenge du er hjemme, er det alltid en vaskemaskin eller oppvaskmaskin som må settes på, husarbeid må gjøres, hund må luftes og det er barn som trenger noe.

For andre med travle hverdager har Helene derfor et godt tips til hvordan gjøre plass til selvstudier:

– Finn et sted utenfor hjemmet en lørdag der du kan jobbe med studiene konsentrert i fire timer. For meg har det vært på jobb. Et annet alternativ er biblioteket. Da kan du gå fullstendig inn i studiene uten avbrytelser, og så er det familietid når man kommer hjem igjen, råder hun.

Les også: Nettstudier passer meg best!

Les mer om Digital markedsføring