Fadderuka på Gokstad Akademiet: Bli en del av et inkluderende studentmiljø

For mange er fadderuka en av de viktigste sosiale begivenhetene i løpet av studietiden. Og en av de som sørger for at du får en minneverdig opplevelse med dine nye medstudenter i år, er Camilla Klinkenberg.

Du er kanskje ny i studenttilværelsen, eller er du tilbake på skolebenken igjen? Kanskje er du også litt nervøs for alt du har i vente? Du er ikke alene om det! Men fadderuka er en unik mulighet til å bli kjent med andre nye studenter du kommer til å tilbringe mye studietid med – kanskje finner du også vennskap som varer livet ut.

– Fadderuka er viktig for både studentene og byen vår fordi det skaper samhold. Sandefjord er en bra studentby, og man blir godt kjent med både studentene på skolen og byen, sier Camilla, og fortsetter:

– Ikke minst er det bra at skolen er midt i sentrum. Sommerhalvåret i Sandefjord er helt herlig, det å tilbringe en soldag i sentrum eller dra på en av de mange fine strendene vi har i byen, er bra nok i seg selv. Det er kort avstand til alt! 

Camilla Klinkenberg er prosjektleder for Fadderuka 2023 og har jobbet med fadderuken som sitt avgangsprosjekt på studiet Prosjektledelse.

Program for Gokstad Akademiets Fadderuke

Gokstad Akademiets Fadderuke går av stabelen i uke 33, nærmere bestemt 16.-18.august, og gir deg muligheten til å delta på mange ulike arrangementer. Du finner helt sikkert noe som passer deg! Og du, fikk du ikke med deg fadderuka i fjor, er du velkommen til å bli med i år. Både nye og nåværende studenter, selv de som ikke er faddere, kan være med.

Se her for program og link til påmelding.

Dette er noe av det du kan få med deg under Fadderuka:

  • Kickoff på Hjertnes Amfi med påfølgende Gokstadmesterskap i Badeparken.
  • Konsert med rektor Atles band Brothers & Others på The Note (Dette blir alltid gøy)
  • Padel-turnering
  • Quiz og rebusløp på skolen

Alle aktiviteter er gratis å være med på, med unntak av Padel-turnering.

Fadderuka er en del av studiene

Camilla, som selv er fra Sandefjord, er prosjektleder for Gokstad Akademiets Fadderuke, og har siden februar jobbet med fadderuka som eksamensoppgave på det 1-årige Prosjektledelse-studiet som hun fullførte i juni.

– Formålet med prosjektet er at vi studenter skal kunne planlegge og gjennomføre et prosjekt fra start til slutt. Eksamensoppgaven innebærer å planlegge, gjennomføre og skrive en sluttrapport om selve prosjektet, samt ha en muntlig fremføring om temaet, forklarer hun.

32-åringen har også tidligere vært med i fadderstyret som økonomiansvarlig det andre året sitt på studiet Salg, ledelse og markedsføring, og syns det var både spennende og lærerikt. Derfor var det lett å velge Gokstad Akademiets Fadderuke som prosjekt.

– Det er et prosjekt man må jobbe iherdig med og det tar mye tid, så man må være dedikert. Men jeg elsker å møte nye mennesker og ta tak i store utfordringer, forteller hun.

Planlegging av en fadderuke tar mye tid og heldigvis får Camilla hjelp av flere medstudenter.

Med to studier og tre år på Gokstad Akademiet tar Camilla med seg en solid utdannelse når hun nå for fullt skal ut i arbeidslivet. Hun sitter igjen med mange fine minner fra det flotte studentmiljøet på skolen.

Godt studentmiljø på skolen

– For meg er det å ha et godt studentmiljø veldig viktig. Godt samhold innad i klassen og generelt på skolen, er en viktig del av studiene. Det å kunne snakke med medstudenter om skole og møtes på fritiden, gjør studietiden ekstra spennende og gøy, sier Camilla.

Hun forteller om at klassen hennes har hatt både julebord og sommerfest, og på tvers av klassene kan man møtes til studentkvelder og ukentlige Padel-treningsøkter. Og i tillegg har skolen arrangert samlinger på campus med blant annet lunsj, quiz og rebuser.  

– På mine tre år her, har jeg fått mange nye bekjente og gode venner jeg kommer til å ta med meg videre etter skolen. Er du med på studentaktivitetene og møter opp, så er det lett å skaffe seg bekjente og venner. Alle er veldig inkluderende på skolen. Bare møt opp på sosiale arrangementer, så kommer du nok til å få deg nye venner på denne skolen på null komma niks, råder hun.

Ses vi på fadderuka?

Selv om det ikke er obligatorisk å delta på fadderuka, kan det være en verdifull opplevelse som kan hjelpe deg med å trives som student på Gokstad Akademiet og gi deg en god start på skoleåret.

– Min visjon for fadderuka er at alle skal føle seg velkomne og at det skal være et inkluderende arrangement. Det skal være lav terskel for å delta. Målet er at alle nye studenter skal føle samhold og komme på første skoledag med selvtillit. Det blir alltid lettere å prate med hverandre og lunsje sammen med noen du allerede kjenner litt fra før – og det skal fadderuka bidra til, avslutter Camilla.

I år satser vi ekstra på samhold mellom studentene under Gokstad Akademiets Fadderuke, og vi håper selvfølgelig å se deg der – uansett om du er ny eller nåværende student.

Se fullstendig program og link til påmelding for Fadderuka 2023 her.