Sander føler seg trygg på at utdanningen vil gi han drømmejobben

Interesse for programmering, og varme anbefalinger fra kompisene gjorde studievalget lett for Sander Jevnaker (26).

Nå går han inn i siste halvår som førsteårsstudent ved Backend-programmering på Gokstad Akademiet og allerede har han tatt på seg verv som leder for læringsmiljøutvalget, fadderutvalget og blitt klasserepresentant. I tillegg har han rukket å være på sitt første jobbintervju.

– Jeg hørte om Gokstad Akademiet fra venner som allerede hadde gått der ett år og som beskrev skolen som veldig bra. Jeg har alltid vært interessert i programmering og å finne ut hvordan ting fungerer og det viste seg at Backend-programmering var et ypperlig valg for meg, forteller Sander.

Sander er overrasket over hvor lett overgangen til studentlivet har vært. Han så for seg en mer overveldende start med nytt studiested og nytt fag, men mener fokuset skolen har hatt har vært til stor hjelp. Gokstad Akademiet har stort fokus på at studenteneskal føle seg ivaretatt og velkommen.En så trygg start har gjort at Sander og medstudentenehar fått konsentrere seg om studiene og mulighetene som ligger der etter endt skolegang.

– Backend-programmering er et omfattende fag, med mange ulike retninger å gå. Det er ulike verktøy og flere prosesser en skal lære seg. Har du ingen forkunnskaper kan det kanskje virke litt mye, men foreleserne er veldig flinke på oppfølging. Står du fast får du alltid hjelp, mener Sander.

Intervju etter et halvt år

Undervisningen på Gokstad Akademiet er praksisnær og tett på næringslivet. I løpet av studietiden vil Sander, og resten av hans medstudenter, møte mange spennende gjesteforelesere fra relevante bedrifter og faktisk også komme ut på besøkhos bedrifter som jobber med nettopp det han ønsker å gjøre. På den måten får studentene et klart bilde av hva som venter dem den dagen de går ut dørene på skolen for siste gang.

– Klassen min har kun gått her i et halvt år og ikke begynt med praksis enda, men jeg har fått et jobbintervju som jeg skal på allerede. Det viser jo at det er gode muligheter allerede etter kort tid, om man er litt på, forteller Sander.

Selv om det første intervjuet ikke skulle ende i ansettelse for Backend-studenten, mener han det er gode muligheter for arbeid når studiet er ferdig. Sander stiller også godt i fremtidige intervjuer, da han legger ned timer på fritiden for å oppdatere seg på fag.

– Det er et av mine bedre tips, dediker litt tid før du starter studiet på å lese deg opp og være litt klar. En må være forberedt på at dette er et tungt fag og at det er utrolig mye å lære seg. Det kan kanskje bli litt lange dager fra tid til annen, men en får så mye igjen for det.

Et mindre miljø kommer studentene til gode

På en fagskole som Gokstad Akademiet vil det alltid være noe færre studenter enn ved en større høyskole eller universitet. Sander og medstudentene hans mener dette er en stor styrke.

– Det blir mye mer intimt med større plass til hver enkelt. Vi får tett oppfølging fra forelesere og bedre forutsetninger for å bli kjent med alle, både de i klassen og på skolen generelt, sier studenten.

Et mindre miljø kommer også studentene til gode når det gjennomføres gruppearbeid, og generelt arbeid med fag. Studentene hjelper hverandre, samtidig som lærerne trer inn når noen ber om hjelp eller står fast med noe.

– Klassemiljøet vårt er veldig godt. Vi er en skikkelig bra gjeng som samarbeider veldig godt. Selv når noen har vært fysisk på skolen og andre har vært mer digital, så har vi fått til bra gruppearbeid og et sterkt sosialt miljø, sier han.

Kunne det vært noe for deg å studere sammen med Sander og resten av Gokstad-studentene til høsten? Se oversikt over vårt studietilbud her.