Engasjerende studentteam

Relevant og praktisk erfaring i kombinasjon med teori er noe av det som gjør studentene bedre rustet til å gå rett ut i jobb etter endt utdannelse. Dette tar Gokstad Akademiet på alvor, og mulighetene for å engasjere seg som frivillig i ulike studentteam på campus er derfor flere.

Ikke bare er frivillige engasjement, verv og relevant erfaring en fin ting å vise til ved jobbsøking etter endt utdannelse, men slikt arbeid er også sosialt – og derfor en fin anledning til å bli bedre kjent med de andre «studentkollegaene» på teamet.

SoMe-teamet

Skolens sosiale medie-kontoer driftes i hovedsak av studentene selv, og dette er en gylden mulighet for å få relevant og praktisk erfaring innen et svært viktig og aktuelt område – sosiale medier.

Som innholdspraktikant på SoMe-teamet får studentene muligheter til å jobbe med produksjon av innhold tilpasset de ulike plattformene våre, og leke seg med ulike formater som poster, stories og reels. Dette er spesielt relevant for studenter som studerer digital markedsføring – der sosiale medier er et eget emne i utdanningen, selv om studenter ved alle linjer oppfordres til å søke plass på dette teamet.

Bloggredaksjonen

Som medlem av bloggredaksjonen får studentene mulighet til å øve på tekster gjennom skriving av blogginnlegg. Studentbloggen Gokstadstudentene handler om livet som student på Gokstad Akademiet, og er en blanding av underholdning og mer faglig relatert innhold.

Bloggen er opprettet nettopp som en øvingsarena for tekstskriving og søkemotoroptimalisering – som er en annen viktig del av jobben til en digital markedsfører. Denne bloggen brukes også som publiseringsplattform i undervisningen i de fagene som handler om innholdsproduksjon.

Det er også mulig å være gjesteskribent for bloggen uten å være fast medlem av redaksjonen.

Nettbutikk-teamet

Studenter ved skolen jobber med å opprette en liten nettbutikk for salg av GA-merch. Her kan man kjøpe skolegensere, kopper og andre produkter med skolens logo på.

Nettbutikken driftes av studenter og gir verdifull erfaring innen området nettbutikk som kan komme til nytte når studentene senere skal ut i jobb.

Dette er et team som trenger mye variert kompetanse – og er derfor relevant for de fleste studielinjene våre. Her trenger vi studenter med interesse for både design (både på produkter og webdesign), utvikling av nettside/nettbutikk og app, prosjektledelse, markedsføring og økonomi – for å nevne noe.

Les mer om nettbutikken her: Få relevant arbeidserfaring mens du studerer.

Praktisk erfaring: Ved å melde seg som frivillig på et studentteam, kan man få mye relevant og praktisk erfaring tilknyttet studiet du går på.

Studentforeningen Gokstadstudentene

Studentforeningen Gokstadstudentene er ansvarlige for planlegging og gjennomføring av Fadderuka og andre sosiale studentarrangementer gjennom året, som f.eks. studentkro.

Planleggingen begynner omtrent et halvt år før startskuddet for Fadderuka går, og innebærer mange ulike oppgaver som prosjektledelse, ansvar for booking av underholdning og lokaler, økonomiansvar, pressekontakt, ansvarlig for spons og samarbeid, markedsføring og sosiale medier, deltakeransvarlig m.m.

Denne prosessen gir god erfaring med prosjektarbeid, noe som blant annet er spesielt relevant for studenter på studielinjen Prosjektledelse.

Les også: Fadderuka: Bli en del av et inkluderende studentmiljø

Andre muligheter

Foruten disse teamene er det også andre arrangementer man kan bli med på gjennom året, som for eksempel planlegging av Karrieredagen som avholdes om våren, eller bli en del av ambassadørteamet som stiller opp på Åpen skole og utdanningsmesser, samt besøker videregående skoler i fylket.

På Gokstad Akademiet er det alltid rom for initiativ, engasjement og gode ideer, så om studenter ønsker å opprette andre, nye team enn det som allerede eksisterer – så legger skolen gjerne til rette for dette.