– Jeg er glad i hjembyen min og ville ikke flytte herfra for å studere

Emilie Skaug Larsen studerer salg, ledelse og markedsføring ved Gokstad Akademiet. Vi tok en prat med henne om studentlivet hos oss.

Litt om Emilie:

Alder: 21 år

Studie: Salg, ledelse & markedsføring

Kommer fra: Sandefjord

Hvorfor valgte du akkurat Gokstad Akademiet?

– Jeg er fra Sandefjord og har alltid vært veldig glad i hjembyen min. Jeg ville i hovedsak ikke flytte herfra for å studere. Da det kom et tilbud om å studere i Sandefjord, var jeg ikke i tvil om hva jeg skulle gjøre.

Hva skiller fagskolen Gokstad Akademiet fra andre skoler?

– Vi er et lite studiemiljø og det gir oss en bedre mulighet til å bli en sammensveiset gjeng. Vi får også tettere kontakt med forelesere og administrasjonen. Gokstad Akademiet samarbeider med det lokale næringslivet, og gir meg dermed muligheten til å bygge relasjoner med næringslivet i Sandefjord i studietiden. Det er ganske fint.

Hvordan foregår undervisningen og hva slags oppfølging får dere?

– Grunnet korona har det nå vært web-basert undervisning en stund. Jeg synes det fungerer helt fint, men jeg savner selvfølgelig å møte opp på skolen. Samtidig blir vi veldig godt fulgt opp. Gokstad Akademiet er et lite miljø, det gjør det lett å be om og motta tilbakemeldinger, også over nettet.

Sandefjord er ikke en tradisjonell studentby – hvordan er det å studere der?

– Selv om byen er mindre enn mange andre studentbyer, har den stort potensiale. Det er en voksende by med mange muligheter, og det meste ligger sentralt til.
For meg som er fra Sandefjord og ønsker å bli boende i byen etter studietiden passer Gokstad Akademiet perfekt, fordi vi bygger relasjoner med næringslivet her. Det gir muligheter etter studietiden. 

Hvordan er studiemiljøet på skolen?

– Det er et flott sosialt miljø! Men korona gjør det litt vanskelig å knytte miljøet sammen utover den gruppen vi jobber i akkurat nå.

Hvordan har du blitt ivaretatt under korona?

– Oppfølgingen har vært god og tydelig. Jeg savner jo selvfølgelig kontakt og forelesninger i plenum, men det kommer vi forhåpentligvis tilbake til etter hvert.

Hva gjør Gokstad for at dere skal være best mulig rustet for arbeidslivet når dere er ferdige?

– De gir oss realistiske oppgaver, og knytter fag opp mot arbeidslivet. De er gode på å vise oss pensum i praksis opp mot ulike næringer.

Hva tenker du er fordelen med å gå på en fagskole?

– For min del er et studie over to år en fin start. Det passer meg veldig bra. Jeg tenker at jeg kan bygge videre på utdanningen senere hvis jeg ønsker det.

Hva er dine beste tips og triks til fremtidige elever?

– Bruk studiet til å knytte relasjoner i næringslivet, ta del i studentmiljøet og nyt flotte Sandefjord!