Cybersikkerhet med samling i Rogaland

Velkommen som student på nettstudiet Cybersikkerhet med samling i Rogaland. Her er alt du trenger å vite om skolestart!

Rogaland fylkeskommune satser på kompetanseheving innen Cybersikkerhet, og har derfor valgt å finansiere studieavgiften for 20 studieplasser på Gokstad Akademiets samlingsbaserte nettstudie Cybersikkerhet.

Dette eksklusive nettstudie-tilbudet i Cybersikkerhet skiller seg fra våre vanlige nettstudier ved at det er samlingsbasert, hvilket betyr at klassen i tillegg til å møtes ukentlig digitalt, også vil ha èn fysisk samling i måneden som avholdes i Stavanger.

Den fysiske samlingen gir deg som student mulighet til å få personlig oppfølging fra faglærer, mulighet til å stille spørsmål ansikt til ansikt og være en del av et gruppemiljø, samtidig som du får fleksibiliteten som nettstudier tilbyr.

Les også: Slik fungerer nettstudier

Når er første skoledag?

Oppstart av skoleåret blir i uke 34 og første samling blir digital mandag 21. august kl. 18-20.

Det er lagt opp til èn samling med liveundervisning i uka. På en måned betyr det for dette studiet, at det blir tre digitale samlinger og en fysisk samling.

Les også: Se emneplanen for Cybersikkerhet, samt oversikt over studieuker og eksamen.

Digitale samlinger

De digitale samlingene foregår alltid på Teams på mandager mellom kl. 18-20 f.o.m uke 34.

Disse digitale samlingene holdes samlet for både studentene i denne Rogalands-gruppen og studentene fra rene nettstudier i Cybersikkerhet. Noen av emnene vil også holdes sammen med studenter på nettstudiet Backend-programmering.

Faglig ansvarlig for studiet Cybersikkerhet, Yngve Magnussen vil være den som underviser dere på de fysiske samlingene èn gang i måneden.

Fysiske samlinger

De fysiske samlingene vil bli på torsdager en gang i måneden. Datoene finner du under. Den fysiske samlingen i Stavanger erstatter den digitale den uka de er satt opp. I likhet med de digitale samlingene også de fysiske samlingene skje på kveldstid mellom kl. 18-20.

Disse datoene blir det fysisk samling i Stavanger:

  • Uke 35, 31. august: Grunnleggende programmering
  • Uke 38, 21. september: Grunnleggende programmering
  • Uke 42, 19. oktober: Datamodellering og databasesystemer
  • Uke 45, 9. november: Datamodellering og databasesystemer
  • Uke 49, 7. desember: Digital teknologi

Hvor vil den fysiske samlingen finne sted?

De månedlige fysiske samlingene finner sted i lokalene til Sonans privatgymnas sentralt i Stavanger sentrum, med kort vei til både buss og tog. Lokalene ligger rett ved Breiavatnet og Atlantic hotel.

Den fysiske samlingen finner sted i lokalene til Sonans privatgymnas sentralt i Stavanger sentrum.

Adressen til Sonans privatgymnas er: Olavs V s gate 1, 4005 Stavanger. Undervisningen vil hvertfall første gang skje i klasserom 3 i 1. etasje.

Som student på dette studiet må du derfor være forberedt på å møte opp her en gang i måneden.

Tilgang til Teams

Vi benytter oss av Teams som undervisningsplattform og her vil du få god oversikt over hverdagen som nettstudent. Du vil finne alt av undervisningsmateriell og oppgaver på denne plattformen, og her vil du også kunne kommunisere med både medstudenter og lærere.

Før skolestart må du laste ned Teams på maskinen din, og gjerne også telefonen din.

Les her for å bli bedre kjent med vår undervisningsplattform Teams.

Før studiestart vil alle nye studenter motta innlogging til Teams fra vår IT-partner AGS. Denne informasjonen må du ta godt vare på.

Har du ikke mottatt SMS innen dato for første samling tar du kontakt med vår tekniske veileder Egil på epost-adressen: egil.skjelbred@gokstadakademiet.no.

NB! Om du har blitt bekreftet som student tett opp mot studiestart, kan det være noen forsinkelser i utsendelsen av innloggingsinfo.

Her logger du deg på for første digitale livesamling

Når du har mottatt innloggingsinformasjon til Teams bes du teste innlogging i forkant av første livesamling, slik at du er sikker på at du kommer inn når forelesningen starter. Logg deg på Teams i god tid før klokken 18.

Trykk deg inn på fanen «Teams» i menyen til venstre på laptop og nederst på telefon. Her finner du alle teamene du er medlem av, dvs. både klasseteamet ditt, egne emneteam og et eget team for hele skolen som nevnt ovenfor.

Første forelesning vil du finne i teamet kalt: NWEB 23-25 Grunnleggende programmering/ Kanal: Generelt.

NB! Husk å mute deg før du logger på.

Teknisk support

Har du problemer med å komme deg på Teams eller mangler du nødvendige tilganger til klasseteam eller emneteam, bes du som er nettstudent om å sende en epost til egil.skjelbred@gokstadakademiet.no.

Teams

Rapportering til Lånekassen

Har du søkt om støtte fra Lånekassen er det svært viktig at du møter på første oppsatte samling mandag 21. august, slik at vi kan bekrefte ditt oppmøte på studiet til Lånekassen. Det er først etter at vi har bekreftet deg som student hos oss at du vil få din første utbetaling fra dem.

Skulle du ikke ha anledning til dette, bes du gi beskjed til oss på o.v@gokstadakademiet.no.

Les mer om Lånekassen her.

Kontakt oss ved spørsmål

Gjennom sommeren har det blitt sendt ut nyhetsbrev til alle nye studenter, både på nett og på campus. Har du gått glipp av disse kan du se her for tidligere utsendte nyhetsbrev.

Lurer du på noe før skolestart kan du alltids kontakte oss på epost eller i DM på våre sosiale medie-kanaler. Etter at du har fått tilgang til Teams kan du også kommunisere med faglærere og veiledere der.