Avgangsstudent Fredrik gikk rett ut i jobb

Gokstad Akademiets aller første avgangskull er uteksaminert og jobbmarkedet har tatt imot dem med åpne armer. Tidligere Gokstadstudent Fredrik Svendsen (26) er en av dem som gikk rett ut i jobb.

Gokstad Akademiet utførte i juni 2022 en undersøkelse blant skolens første avgangskull. Undersøkelsen viste at i overkant av 60 prosent av de som svarte, gikk videre ut i jobb etter studiet.

Atle Bjurstedt
Fornøyd: Rektor Atle Bjurstedt

Rektor ved Gokstad Akademiet, Atle Bjurstedt, er svært fornøyd:

– Dette er tall vi er glade for å se, sier han. Det forteller at kompetansen studentene får hos oss er svært attraktiv i jobbmarkedet.

Gokstad Akademiet startet opp i 2020. Den gang tilbød skolen kun to studielinjer: Digital Markedsføring, og Salg, ledelse og markedsføring. Det var disse studentene som ble uteksaminert i slutten av juni 2022.

I dag tilbyr Gokstad Akademiet hele 6 ulike studielinjer.

Flere av studentene har jobbet ved siden av, hele eller deler av studiene. Andre har startet i ny jobb like etter at de tok sin siste eksamen.

Rett ut i ny jobb hos Easyweb

Fredrik Svendsen (26) fra Holmestrand har de siste to årene studert Salg, ledelse og markedsføring på Gokstad Akademiet. I august begynte han i fulltidsjobb som prosjektleder og webkonsulent hos Easyweb, som er et Sandefjord-basert web – og markedsføringsbyrå.

Easyweb jobber blant annet med utvikling av nettsider, nettbutikker og apper, og performance marketing.

Da Fredrik så at det var nettopp Easyweb som søkte etter folk, var han ikke i tvil om at han ville søke.

– Jeg kjente litt til bedriften fra før, så jeg hadde stor tro på at jeg kom til å trives. Uten å trives, tror jeg det er vanskelig å prestere, uansett hva det måtte være.

Tar kunden på alvor

I den nye jobben har Fredrik ansvar for at kundene får best mulig oppfølging fra start til slutt, i sitt prosjekt. Dette kan for eksempel være en nettside, en nettbutikk, hjelp med digital markedsføring – eller andre relevante utfordringer på nett.

Som prosjektleder og webkonsulent vil jobben bestå mye av å finne løsningsforslag til kundene og drive prosessen så effektiv som mulig for alle involverte parter.

Fredrik sier at det er viktig å ta kunden på alvor:

– For kunden er dette ofte en vesentlig investering, og det skal man ha respekt for.

Verdifull kunnskap

I studiet Salg, ledelse og markedsføring lærer studentene blant annet om kundeledelse, økonomi og inbound marketing. Med en slik studiebakgrunn, er det mye Fredrik kan ta med seg inn i den nye jobben sin.

– Det viktigste jeg lærte som student ved Gokstad Akademiet var nok struktur og planlegging. Noen av fagene vi hadde la stor vekt på dette, og det tror jeg er vesentlig. Fag kan man alltids lære seg, men struktur og planlegging gjør veien dit lettere, sier han.

Etter å ha balansert mellom jobb og skole i to år, kan Fredrik endelig ha fullt fokus på jobb.

– Det er fint med litt mer rutine i hverdagen også, sier han.

Tidligere student: Fredrik studerte Salg, ledelse og markedsføring i 2 år ved Gokstad Akademiet.

Beste minne fra studietiden

Fredrik har mange gode minner fra tiden som student ved Gokstad Akademiet. Skal han trekke frem èn ting, må det være de mange fine folka han møtte, både medstudenter og gode foreleserne med masse erfaring og kompetanse.

– Mange av de er folk jeg ønsker og håper jeg kommer til å ha kontakt med fremover, sier han.

Anbefaler Gokstad Akademiet

Den tidligere Gokstadstudenten sier at han absolutt vil anbefale andre å velge Gokstad Akademiet.

Han trekker spesielt frem den relevante og oppdaterte kunnskapen man får under studiet, som er tilpasset dagens arbeidsmarked.

– Det vil overraske meg om du angrer på valget om å studere her, avslutter han.

Les også: Nyutdannet markedsfører med masse erfaring

Fornøyd alumnistudent: Fredrik har tatt med seg mye lærdom fra studiet inn i arbeidslivet.