Avgangsstudent Fredrik gikk rett ut i jobb

Etter at vårt aller første avgangskull ble uteksaminert, har jobbmarkedet tatt imot dem med åpne armer. Fredrik Svendsen, som studerte Salg, ledelse og markedsføring på Gokstad Akademiet, var en av dem som gikk rett ut i jobb.

I studiet Salg, ledelse og markedsføring på Gokstad Akademiet, lærer studentene blant annet om kundeledelse, økonomi og inbound marketing. Med en slik studiebakgrunn, var det mye Fredrik kunne ta med seg inn i den nye jobben sin som prosjektleder og webkonsulent hos Easyweb.

– Det viktigste jeg lærte var nok struktur og planlegging. Noen av fagene vi hadde la stor vekt på dette, og det tror jeg er vesentlig. Fag kan man alltids lære seg, men struktur og planlegging gjør veien dit lettere, sier 26-åringen fra Holmestrand.

Fredrik sitter igjen med mange gode minner fra tiden som Salg, ledelse og markedsføring-student ved Gokstad Akademiet. Skal han trekke frem èn ting, må det være de fine folka han møtte, både medstudenter og gode foreleserne med masse erfaring og kompetanse.

– Mange av dem er folk jeg ønsker, og håper, jeg kommer til å ha kontakt med fremover, sier han.

Fra Salg, ledelse og markedsføring til fast jobb

Veien fra studier til fulltidsjobb, var kort. Etter å ha fullført utdanningen, og hatt en deilig sommerferie, var Fredrik klar for fulltidsjobb som prosjektleder og webkonsulent i det Sandefjord-baserte web – og markedsføringsbyrået, Easyweb.

Byrået jobber blant annet med utvikling av nettsider, nettbutikker og apper, samt performance marketing. Og da Fredrik så at nettopp Easyweb søkte etter folk, var han ikke i tvil om at han ville søke.

– Jeg kjente litt til bedriften før jeg søkte jobb, så jeg hadde stor tro på at jeg kom til å trives. Uten trivsel tror jeg det er vanskelig å prestere, uansett hva det måtte være, forteller han.

Tidligere student: Fredrik studerte Salg, ledelse og markedsføring i 2 år ved Gokstad Akademiet.

Best mulig oppfølging av kunder

I den nye jobben har Fredrik ansvar for at kundene får best mulig oppfølging, fra start til slutt. Dette kan for eksempel være en nettside, en nettbutikk, hjelp med digital markedsføring – eller andre relevante utfordringer på nett. Og studiet, Salg, ledelse og markedsføring, har gjort han rustet til å prestere.

Som prosjektleder og webkonsulent, vil mye av jobben bestå av å finne løsningsforslag til kundene og drive prosessen så effektiv som mulig, for alle involverte parter. Fredrik sier at det er viktig å ta kunden på alvor:

– For kunden er dette ofte en vesentlig investering, og det skal man ha respekt for.

Anbefaler Gokstad Akademiet

Den tidligere Gokstadstudenten sier at han absolutt vil anbefale andre å studere på Gokstad Akademiet. Han trekker spesielt frem den relevante og oppdaterte kunnskapen man får under studiet, som er tilpasset dagens arbeidsmarked.

– Det vil overraske meg om du angrer på valget om å studere her, avslutter han.

Over 60 prosent ut i jobb

I juni 2022 gjennomførte Gokstad Akademiet en undersøkelse blant skolens første avgangskull. Den viste at i overkant av 60 prosent av de som svarte, gikk rett ut i jobb etter studiet.

Atle Bjurstedt
Fornøyd: Rektor Atle Bjurstedt

– Dette er tall vi er glade for å se. Det forteller at kompetansen studentene får hos oss er svært attraktiv i jobbmarkedet, sier en svært fornøyd rektor ved Gokstad Akademiet, Atle Bjurstedt.

Les også: Nyutdannet markedsfører med masse erfaring

Da Gokstad Akademiet startet opp i 2020, tilbød skolen kun to studielinjer: Digital Markedsføring, og Salg, ledelse og markedsføring. Og det var disse studentene som ble uteksaminert i slutten av juni 2022.

Er du interessert i å bli en spesialist? I dag er det mulig å velge mellom 10 ulike utdanninger på Gokstad Akademiet som gir kort vei til jobb. I tillegg tilbyr vi ni nettstudier og en rekke nettkurs som tilbyr grunnleggende innføring i aktuelle emner innen salg og digital markedsføring.

Fornøyd alumnistudent: Fredrik har tatt med seg mye lærdom fra studiet inn i arbeidslivet.