Ansatte nok en Gokstadstudent

Easyweb er en nær og god samarbeidspartner av Gokstad Akademiet. Ikke bare leverer de nettsiden vår, men de har også besøkt skolen ved flere anledninger. Nå har de styrket teamet med enda en Gokstadstudent – før fullført utdanning.   

Vi tok en prat med Lasse Haraldsen, teamleder og konsulent for digital markedsføring i Easyweb. Han er den som ansatte Martine til en konsulentstilling  og er hennes nærmeste leder.

Easyweb er et teknisk web- og markedsføringsbyrå med fokus på god sporing, grundig kartlegging og lønnsomhet. Sandefjordbedriften består av tekniske og digitale ansatte som brenner for at kundene skal lykkes på nett. Derfor er vi glade for at de både har deltatt på Karrieredagen og ved flere anledninger har vært gjesteforelesere på Gokstad Akademiet.

– Det er veldig hyggelig å bidra med det vi i Easyweb har av kunnskap inn til Gokstad Akademiet. Vi synes det er interessant å høre hvordan studentene vurderer vårt syn på markedsføring og kommer med sine tanker, sier Lasse Haraldsen.

To ansettelser fra Gokstad Akademiet

Det siste året har Easyweb også ansatt intet mindre enn to stykker med utdanning fra Gokstad Akademiet. Først ut var avgangsstudenten Fredrik Svendsen, som studerte Salg, ledelse og markedsføring, og nå Martine, som fikk jobb før hun var ferdig utdannet som digital markedsfører.

– Stillingen ble utlyst, lagt ut på våre nettsider, delt i våre kanaler og vi sendte den til Gokstad Akademiet slik at den kunne deles med studentene. Jeg husker ikke nøyaktig hvor mange søkere det var, kanskje rundt 30, men Martine var faktisk den aller første til å sende inn søknad på stillingen, forteller Lasse.

De var på jakt etter en ny medarbeider som kunne bidra med å gi verdi til Easyweb sine kunder. Spesielt så de etter noen som kunne lage nyhetsbrev, annonser på sosiale medier og hadde litt kjennskap til verktøyene de bruker.

– Vi så for oss at det kunne være en perfekt stilling for en student/nyutdannet med litt erfaring og nysgjerrighet til plattformene vi jobber i.

Lasse står ved pulten og jobber
Verdiskapning: På teamet til Lasse er de fire konsulenter som jobber med «performance markedsføring» for kunder.

Den yngste i teamet, men en stor utfordrer

– Martine skilte seg tidlig ut da hun kunne vise til erfaring i plattformene. Hun har bidratt med sosiale medier og annonser for flere lokale aktører som Sophia Brand og E2 treningssenter. Hun var også veldig nysgjerrig i faget. Stor arbeidskapasitet og interesse for faget var viktig i avgjørelsen vår, sier han.

Lasse forteller også at hun passer veldig bra inn i teamet.

– Hun er den yngste i teamet vårt og bidrar med å utfordre resten av oss på ting hun tenker kan være gjort annerledes. Jeg opplever at utdannelsen hun har fått på Gokstad Akademiet har gitt henne innsikt i ulike modeller og tankesett som kan hjelpe henne i jobben hos Easyweb.

Kombinasjonen med jobb og skole

Martine ble ansatt før hun var ferdig med utdanningen, og måtte dermed kombinere jobb og skole. For en arbeidsgiver kan det være utfordrende.

– Vi har aldri hatt noen ansatte på deltid før. Så det er litt administrativt når det gjelder arbeidstider etc. Men både hun og Easyweb har vært fleksible og klart å løse det på en sømløs måte, konstaterer han.

Fornøyd med ansettelse av Gokstad-studenter

Gokstad Akademiets mål er å tilby utdanninger som næringslivet etterspør. Og Easyweb er tydelig på at begge studentene de har ansatt har kommer med relevant kunnskap fra skolen som er verdifulle i arbeidslivet.

– Vi i Easyweb er godt fornøyd med de ansettelsene vi har gjort. Jeg vil absolutt anbefale andre bedrifter å ansette studenter fra Gokstad Akademiet! Jeg tror det er bra for bedrifter å ansette studenter for å utfordre de satte «sannhetene» som eksisterer i enhver bedrift, forteller Lasse.

Gode råd til nyutdannede

Som arbeidsgiver har Lasse gode råd til nyutdannede Gokstad-studenter som skal ut og søke jobb etter eksamen:

  1. Vis initiativ. Har du mulighet til å få innblikk i hvordan en bedrift jobber med markedsføring, tilgang til en Google Ads-konto eller Meta Business Manager-konto? Gjør det! Da har du mulighet til å lære basert på egne erfaringer. Uansett om du jobber deltid på en kafè eller en matbutikk har de fleste SoMe-kontoer.
  2. Still spørsmål og vær nysgjerrig. Hvis det er noe du ikke forstår eller lurer på – spør «hvorfor gjør dere sånn/hvorfor gjør dere ikke sånn» etc. Det kommer du til å lære mye av.

Er du interessert i å bli spesialist og Gokstadstudent? I dag er det mulig å velge mellom 10 ulike utdanninger på nett eller campus som gir kort vei til jobb. I tillegg tilbyr vi en rekke korte nettkurs som gir grunnleggende innføring i aktuelle emner innen salg og digital markedsføring.