– Vi kan kombinere jobb og studier på en veldig god måte

Ann-Mari Thorbjørnsen er en del av det første kullet på Gokstad Akademiet. Vi har tatt en prat med henne om hvordan det er å være student på den nye fagskolen i Sandefjord.

Navn: Ann-Mari Thorbjørnsen

Alder: 25 år

Studie: Salg, ledelse og markedsføring

Hva gjorde at du valgte å studere på Gokstad Akademiet?

– Jeg ville få mer kunnskap og da var Gokstad Akademiet en god match for meg. 2 år med fagskole var det jeg trengte, tenkte jeg.

Hva skiller fagskolen Gokstad Akademiet fra andre skoler?

– For oss som jobber er det veldig greit at vi ikke har forelesninger hver dag. Det gjør at vi som allerede er i arbeidslivet, og vil fylle på med ekstra kunnskap, kan kombinere jobb og studier på en god måte.

Hvordan foregår undervisningen og hva slags oppfølging får dere?

– Vi har mye undervisning over Teams nå, men det har funket bra. Lærerne er helt fantastiske på oppfølging. Spesielt nå med tanke på tiden vi er i, passer de godt på oss.

Hvordan er studentmiljøet?

– Det er ikke ideelt for miljøet når vi alle jobber hjemmefra, men gruppene vi har blitt delt inn i har ganske tett kontakt. Da blir man kjent etter hvert, selv over Teams.

Sandefjord er ingen typisk studentby, hvordan er det å studere her?

– Det er veldig flott nå på sommeren. Korte reiseveier og godt kollektivtilbud. Jeg synes det er bra for byen og nærområdet å få et godt studenttilbud, at ikke alt havner i Oslo.

Hva gjør skolen for at dere skal være best mulig rustet for arbeidslivet når dere er ferdig?

– Vi blir forberedt ved å få pensum rettet mot det vi allerede jobber med. For min del, som jobber i servicebransjen, har det hatt mye å si. Jeg har fått ny, relevant kunnskap som gir meg nye inngangsvinkler og tankemåter når jeg jobber.

Hva tenker du er fordelen med å gå på en fagskole?

– Dersom du er litt skolelei, passer det veldig bra. Man trenger ikke stå opp tidlig hver eneste dag og det er morsommere enn teoretiske utdanningsløp, synes jeg.

Hvordan har dere som studenter blitt ivaretatt under covid?

– Gokstad Akademiet har gitt oss god oppfølging og veldig god tilrettelegging, de er veldig opptatt av at vi alle skal henge med når vi jobber hjemmefra. Jeg synes lærerne har gjort en veldig god jobb!

Hva er dine beste tips og triks til fremtidige studenter?

– Hvis du er skolelei så bør du velge fagskole. Du får tett oppfølging og en fin push på veien, hvis du trenger det.