3 på gangen: Hva er dine beste tips til selvstudier?

Vi har stoppet noen av Gokstadstudentene og de ansatte på campus i Sandefjord og stilt dem ulike spørsmål om skolen og studentlivet, slik at høstens nye studenter kan bli litt bedre kjent med hverdagen på Gokstad Akademiet.

Ida Elise, Digital markedsføring 2. klasse

Finn en god studiepartner! Uansett om du er nettstudent eller campusstudent. Det er til kjempegod hjelp, for man oppfatter alltid ting litt forskjellig.

Det å ha noen å sparre med og ha noen å bli ekstra trygge på, det er til superhjelp gjennom studiet!

Anders, Frontend-utvikling 1. klasse

Å sette av litt tid til å jobbe med skole utenfor ordinært undervisningsopplegg, det har gitt meg vanvittig mye.

Det å jobbe med det selv synes jeg er noe helt annet enn å sitte på skolen å lære det.

Det er fint å kunne tilegne seg ny kunnskap og lære seg litt ekstra sånn på siden, spesielt for vår del (utviklere) – der det er så mange nye teknologier å jobbe med, det tror jeg er veldig lurt.

Benedicte, Faglig ansvarlig for Prosjektledelse

Finn din balanse mellom tid og resultater. Sett klare mål og er du nettstudent, så vær bevisst på at nettstudier krever selvledelse og selvdisiplin på en annen måte enn om du studerer på campus.

Skaff deg en oversikt over pensum og hvordan studiet er lagt opp. Sett gjerne opp en to do-liste. Jobb gjerne litt hver dag, ikke fall bakpå, og pass på å føre inn innleveringsdatoer i oversikten.

Skap et effektivt og trivelig hjemmekontor som er egnet for langvarig arbeid foran PC`en.

Studer smartere, ikke hardere. Finn riktig studieteknikk for deg.

Aldri vær redd for å spørre læreren din om hjelp og å samarbeide med medstudenter.

Er du i jobb? Få arbeidsgiveren din med på laget, spesielt om du ønsker å jobbe videre der etter studiet. Din nye kunnskap kan komme dem til gode. Diskuter mulige fordeler som stipend til skolebøker, fri til eksamen eller tilrettelegging for studiesamlinger.

NB! Frem til høsten 2023 har Gokstad Akademiet kun tilbudt undervisning på campus, hvilket gjør at de fleste studentene vi har snakket med i denne spalten har erfaring med fysisk oppmøte og undervisning på campus. Dette vil derfor prege svarene deres.

Skal du studere på nett, kan det likevel hende at du kan plukke opp noen gode tips og råd om studielivet generelt.